Bedre økonomi 22.09.2021
Tekst: Adam Villaume Foto: iStock

Hvordan får jeg Apple Pay med Santander?


Har du en iPhone og et kreditkort fra Santander? Så kan du bruge Apple Pay. I denne guide beskriver vi, hvordan du sætter betalingsappen op.


Apple Pay er en betalingsapp, som gør brug af de kort, du har registreret i din Apple Wallet. Det første, du skal gøre for at komme i gang med Apple Pay, er derfor at lægge et kreditkort ind i Wallet-appen.

Få Apple Pay med et Santander Red kreditkort.
Læs mere om fordelen ved Santanders kreditkort.

Sådan lægger du dit Santander kreditkort ind i din Apple Wallet:

  1. Åbn appen “Wallet” på din iPhone.
  2. Tryk på “Tilføj kredit- eller debetkort”.
  3. Følg trinene for at tilføje dit Santander kort.
  4. Tryk på "næste," og kortudstederen vil nu bekræfte dine kortoplysninger.
  5. Når udstederen har bekræftet kortet, skal du trykke på “næste”, og så er processen færdig.

Nu kan du tilknytte dit registrerede kreditkort til Apple Pay. Det tager kun et par minutter, hvor du bliver bedt om at godkende og bekræfte brugen af kortet, men du skal være opmærksom på, hvilken metode du vælger til at godkende en betaling i fremtiden.

Brug et kreditkort til Apple Pay – det betaler sig. Forstå hvorfor herunder.
Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Den generelle anbefaling lyder på at benytte såkaldt biometrisk godkendelse med enten Touch ID eller Face ID, så det er dit ansigt eller fingeraftryk, der bruges som godkendelse. Vælger du at godkende en betaling med en kode, er der risiko for, at en fremmed kan aflure din kode, når du taster den ind, og derfor anbefales de biometriske godkendelser i stedet.

Touch ID aflæser dit fingeraftryk via hjem-knappen, mens Face ID benytter kameraet til at scanne dit ansigt. Begge metoder kan være gode og sikre, hvis man bruger dem korrekt, fortæller Michael Bech, der er administrerende direktør i HUMAC.

Hvor i Danmark kan du betale med mobilen?
 Det store overblik: I disse butikker kan du bruge mobilbetaling

»Touch ID er den sikre løsning, for fingeraftrykket er rimeligt sikkert, men med Face ID skal man være opmærksom på, at man kan indstille den feature på forskellige sikkerhedsniveauer,« forklarer Michael Bech.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Som standard laver din iPhone en fuldstændig scanning af dit ansigt, og dét er den sikreste indstilling, men det tager lidt tid at gennemføre, og derfor vælger nogle at sætte niveauet for scanningen ned. Det svækker sikkerheden, men får godkendelsen til at gå hurtigere.

Der er både fordele og ulemper ved de forskellige løsninger inden for mobilbetaling. 
Mobilbetaling? Her er fordelene og ulemperne ved alle løsningerne

»Gør man det, kan Apple Pay begynde at brokke sig, fordi den med en lav scanning ikke kan være sikker på, at det er dig, som godkender betalingen,« siger Michael Bech.

Derfor anbefaler HUMAC, at du benytter standardindstillingen, hvis du gerne vil godkende en betaling i Apple Pay med Face ID.

Hvis du vil vide mere om opsætning af Apple Pay, kan du finde en video her. 

Vær opmærksom på, at du kun kan benytte Apple Pay, hvis du har en iPhone 6 eller nyere og et internationalt kreditkort udstedt af Nordea, Jyske Bank eller Santander.