Sikker nethandel

For at minimere risikoen for kortmisbrug indføres der nye krav til, hvordan du godkender dine kortbetalinger, når du handler online.

Nye regler medfører, at du oftere og oftere vil opleve nye krav til, hvordan du godkender dine kortbetalinger, når du handler online.

Hvad er 3D Secure?

For at minimere risikoen for kortmisbrug indføres der nye krav til, hvordan du godkender dine betalinger, når du anvender dit kort til at handle online. Kravene fungerer som et ekstra lag sikkerhed og har til formål at beskytte dig som kunde. Dette sker som følge af regler indenfor EU's direktiv ved navn PSD2.

Hvordan virker det?

Når du handler online, vil du derfor oftere og oftere opleve, at dine betalinger skal godkendes med to af følgende kategorier:

  • VIDEN: noget du ved som et kodeord eller PIN-kode.
  • BESIDDELSE: noget du har såsom smartphone eller tablet.
  • ARV: noget du er som biometrisk fingeraftryk og ansigtsgodkendelse.

Ikke alle betalinger er omfattet
Følgende betalinger er ikke omfattet af reglerne:

  • Betalinger fortaget uden for EU.
  • Betalinger som du foretager og godkender via apps som MobilePay, Apple Pay, Google Play, PayPal mm.
  • Mail- og telefonordrer anses ikke for at være elektroniske og er derfor undtaget de nye regler.
  • Køb under 30 euro (dog maks. samlet 100 euro).

Hvordan påvirker det mig som kunde?

Hos Santander Consumer Bank er dit kreditkort automatisk tilkoblet 3D Secure. Når du handler online, vil du derfor møde et pop-up vindue, hvor du kan godkende din betaling via en af de tidligere nævnte kategorier.

Reglerne gælder for alle banker og forhandlere i EU. Det betyder, at vi som bank er forpligtet til at afvise de transaktioner, der ikke lever op til de nye EU-regler.

Vi introducerer nu en ny funktion, som gør det lettere for dig at godkende din betaling, når du handler online. Læs mere om Fast Checkout her.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.

Ofte stillede spørgsmål om sikker nethandel

Har jeg andre muligheder for at godkende min betaling?

Du kan fortsat anvende NemID til at godkende din betaling. Hvis ikke du ønsker at anvende NemID, kan du godkende din betaling med et personligt kodeord sammen med en engangskode som du modtager på SMS. Hvis ikke du har et personligt kodeord, kan du kun benytte NemID.

Jeg har modtaget en engangskode via SMS, men jeg er ikke ved at foretage en betaling online?

Du skal aldrig udlevere eller indtaste oplysninger i forbindelse med en betaling, som du ikke selv er ved at foretage.

Hvorfor skal jeg ikke anvende 3D Secure ved hvert køb?

Det kan bl.a. skyldes beløbet på dit køb eller landet som forretningen er placeret i. De nye regler gælder for alle banker og forhandlere i EU, hvilket vil sige, at det er op til den enkelte forhandler uden for EU, hvorvidt de ønsker at implementere de nye sikkerhedskrav.

Er der forskel på om det er den gamle eller nye 3D Secure løsning?

Når din betaling bliver valideret via 3D Secure, er du som kunde fuldt sikret, så længe du ikke deler dine personlige oplysninger såsom koden til dit NemID, dit personlige kodeord eller engangskode.