Svindelforsøg

Der er i øjeblikket forsøg på svindel, hvor svindlere sender e-mails, ringer eller sms'er og udgiver sig for at være fra Santander Consumer Bank.

Vi beder alle vores kunder være ekstra forsigtige og ikke klikke på links, som de ikke er sikre på er fra Santander, eller besvare spørgsmål, som de ikke genkender over telefonen.

Kundeservice

Her finder du en oversigt over spørgsmål og svar, relevante dokumenter, kontaktoplysninger og meget mere.


Kontakt os

Her har du mulighed for at komme i kontakt med os eller forespørge om ændringer på din konto.

Du kan ansøge om betalingsfri, ændring af din ydelse eller anmode om dit indfrielsesbeløb og meget mere.

Spørgsmål og svar

Bil & fritid

7 spørgsmål i Bil & fritid
 • Billån (7)
  • Hvad er debitorrente?

   Debitorrenten er det samme som lånets effektive rente. Den viser lånets rente inklusiv renters rente.
  • Hvor er renten på mit lån?

   Renten på din konto fremgår af din aftale, Min Side og dine opkrævninger. Hvis du har en variabel rente, skal du være opmærksom på, at den kan have ændret sig.
  • Hvordan finder jeg sælgers oplysninger?

   Du finder sælgers navn og kontaktoplysninger på bilannoncen på DBA eller Biltorvet. Vi anbefaler også, at du tager kontakt til sælger, før du søger om et lån til bilfinansiering hos os.

   Jo mere du ved om sælgeren, desto mere sikker kan du føle dig med handlen.

  • Hvordan finder jeg reg.nr. på bilen?

   Bilens registreringsnummer findes på bilannoncen på DBA eller Biltorvet. Vi anbefaler også, at du tager kontakt til sælger, inden du ansøger om et billån hos os. På den måde får du alle de informationer, du behøver, så du kan træffe den rette beslutning i forbindelse med din bilfinansiering.

  • Hvad koster et billån?

   Prisen på et billån afhænger af lånebeløbet, din egen udbetaling samt løbetiden på lånet. Du kan bruge vores beregner her på siden for at finde netop det billån, der passer til dig. Ved anvendelse af vores lånberegner, kan du se helt nøjagtigt, hvad du skal betale for et billån hos os.

   Hos Santander Consumer går vi meget op i, at du føler dig tryg gennem hele processen, og derfor sidder vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

   Du kan altid kontakte vores kundeservice på auto@santanderconsumer.dk eller ringe til os på 70 21 90 11 – alle hverdage fra 09.00-16.00.

  • Er min ansøgning om billån bindende?

   Nej, din ansøgning om et billån hos os er ikke bindende. Når du sender din ansøgning til os, og den bliver godkendt, modtager du et lånetilbud. Det er først, når du har underskrevet lånedokumentet, at det er bindende. Efter du har underskrevet, har du desuden 14 dages fortrydelsesret.

   Du kan derfor helt uforpligtende sende en ansøgning afsted for at se hvilket lån, vi er i stand til at tilbyde dig. Hvis det tilsendte tilbud ikke lever op til dine forhåbninger, kan du blot undlade at acceptere det.

   Vi har valgt at gøre det på denne måde, fordi vi mener, at det giver dig de bedste forudsætninger for at træffe den rette beslutning for dig selv, når du skal ud og anskaffe en ny bil.
  • Hvad er en politisk eksponeret person (PEP)?

   I henhold til Hvidvaskningsloven er vi forpligtet til at spørge, om vores kunder er politisk eksponerede personer.

   En politisk eksponeret person er en person, som bestrider et særligt offentligt tillidshverv og som følge af dette kan være udsat for bestikkelse og anden korruption. På nuværende tidspunkt bevirker følgende erhverv PEP status:

   1. Statschef, regeringschef, minister og assisterende minister. Dette omfatter i Danmark ministre samt departementschefer.
   2. Parlamentsmedlemmer eller medlemmer af tilsvarende lovgivende organer. Dette omfatter i Danmark medlemmer af Folketinget og danske medlemmer af EuropaParlamentet.
   3. Medlemmer af politiske partiers styrende organer. Dette omfatter i Danmark hovedbestyrelser eller tilsvarende højtstående organer i henhold til partiets vedtægter i politiske partier, som er repræsenteret i Folketinget.
   4. Højesteretsdommere, medlemmer af forfatningsdomstole og andre højtstående retsinstanser, hvis afgørelser kun er genstand for yderligere prøvelse under ekstraordinære omstændigheder. Dette omfatter i Danmark højesteretsdommere og danske dommere ved internationale domstole.
   5. Medlemmer af revisionsretter og øverste ledelsesorganer for centralbanker. Dette omfatter i Danmark direktionen for Danmarks Nationalbank, danske statsrevisorer og det danske medlem af Den Europæiske Revisionsret.
   6. Ambassadører, chargé d’affaires og højtstående officerer i de væbnede styrker. Dette omfatter i Danmark de øverste chefer i de væbnede styrker, nærmere defineret som forsvarschef, viceforsvarschef, værnschefer samt ambassadører for danske ambassader.
   7. Medlemmer af statsejede virksomheders administrative, ledende eller kontrollerende organer. Dette omfatter i Danmark bestyrelsen og den administrerende direktør i selskaber, hvor staten ejer 50 pct. eller mere eller på anden måde har reel kontrol over selskabet. Datterselskaber af sådanne statsejede selskaber er ikke omfattet af begrebet. På samme måde er selvejende institutioner, der helt eller delvist er finansieret via finansloven, ikke omfattet af begrebet. Definitionen omfatter også direktøren i styrelser og medlemmer af bestyrelsen i styrelser, hvor denne personkreds har en egentlig beslutningskompetence.
   8. Direktører, vicedirektører, bestyrelsesmedlemmer og personer med tilsvarende hverv i internationale organisationer. Dette omfatter i Danmark personer, der er indstillet, udpeget eller ansat af regeringen, et ministerium eller en minister i en international organisation, som er etableret ved indgåelse af en formel international politisk aftale.


   Når du ansøger hos os, beder vi dig oplyse, hvorvidt du er en politisk eksponerede person, om du er nærtstående familiemedlem eller nærtstående samarbejdspartner til en politisk eksponeret person. 

   Nærtstående familiemedlem defineres som følgende:

   • Ægtefælle, registreret partner eller samlever.
   • Børn og disses ægtefæller, registrerede partnere eller samlevere.
   • Forældre.


   Nærtstående samarbejdspartner defineres som følgende:

   • En fysisk person, som er reel ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person i fællesskab med en eller flere PEP’er.
   • En fysisk person, der på anden måde har en nær forretningsforbindelse med en eller flere PEP’er, dette kan f.eks. være en samhandelspartner over en længere periode.
   • En fysisk person, som er den eneste reelle ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person, der udelukkende er oprettet til fordel for en PEP. Det betyder, at den fysiske person direkte eller indirekte kontrollerer alle ejerandelene eller stemmerettighederne mv.
Ring til Bil & fritid

Privatlån

16 spørgsmål i Privatlån
 • Ansøgning (10)
  • Hvad kan jeg låne til?

   Vi blander os i princippet ikke i, hvad du skal bruge pengene til, men det kan være en fordel at lade os vide, hvis du skal bruge alle eller nogle af pengene til at indfri eksisterende gæld, da det kan have indflydelse på vores kre​​ditvurdering af din ansøgning. Endvidere kan Privatlånet desværre ikke bruges til finansiering af udbetalingen på en bil, hvor finansiering af bilen ligeledes sker gennem Santander Consumer Bank. Baggrunden er, at vi finansierer biler med købekontrakt og ejendomsforbehold. Anvendelsen af denne finansieringsform er juridisk betinget af, at vi ikke finansierer mere end 80% af bilen.

  • Hvilke dokumenter kræves der?

   Når du skal optage et lån, skal vi bruge din seneste lønseddel samt årsopgørelse. Vi vil automatisk modtage oplysningerne via SKAT, når du har logget ind med dit NemID og givet samtykke til, at vi må få udleveret dem.

   Du bør også være opmærksom på, at vi skal have en kopi af dit sygesikringsbevis, hvis du benytter dig af en hemmelig adresse.

   I tilfælde af, at du vælger at ansøge med en partner, bedes I begge opgive ovenstående oplysninger.

  • Skal jeg stille sikkerhed for lånet?

   Nej. Når du søger Privatlån hos Santander Consumer Bank, bedes du ikke stille nogen form for sikkerhed.

   Du skal til gengæld være opmærksom på, at du ikke kan optage et lån hos os, hvis du er registreret i Debitorregistret eller RKI. Derudover må du heller ikke have foretaget udlæg i din bolig eller dit køretøj.

  • Jeg får en fejl, når jeg sender min ansøgning​

   Hvis du støder på ”fejl” i forbindelse med indsendelsen af din ansøgning, kan du prøve dig frem med nogle forskellige tiltag.

   Først og fremmest bør du kigge ansøgningen igennem for at se, om der optræder nogle røde ”markeringer” med en bemærkning om manglende indtastninger i skemaet.

   Derefter bør du kontrollere, om du har ”hakket af” i samtykket. Hvis ikke der gives samtykke til dataanvendelse mv., kan vi nemlig ikke modtage din ansøgning om et lån.

   Hvis du stadig oplever problemer med at få sendt din ansøgning afsted, kan du ringe til os på 70 21 31 31. Vi har åbent fra mandag til fredag mellem klokken 10 og 16, og vi vil hellere end gerne hjælpe dig, når du står og har brug for det.

   Start med at udfylde ansøgningen og ring derefter til os, så processen bliver så gnidningsfri som muligt.

   Når du støder på problemer, bør du også altid prøve at anvende en anden browser samt sikre, at din computer er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer.

  • Er renten på et lån hos Santander fast eller variabel?

   Når du optager et privatlån hos os, tilbyder vi udelukkende en variabel rente. Hvis du gerne vil blive klogere på området, kan du læse meget mere om, hvad en variabel rente vil sige i vores almindelige lånebetingelser.

  • Hvor meget kan jeg låne og over hvor lang tid?

   Hos Santander Consumer Bank kan du låne fra 20.000 kr. op til 350.000 kr. Du bestemmer selv, om du vil betale pengene tilbage over 12 eller op til 180 måneder. Låner du op til (og med) 50.000 kr. er tilbagebetalingstiden maksimum 120 måneder, låner du mellem 50.000 og 150.000 kr. er tilbagebetalingstid​en maksimum 144 måneder. Jo længere løbetid, desto lavere er den månedlige ydelse.​​

  • Kan jeg ansøge om et lån via telefon og brev?

   Nej. Du kan kun ansøge om et lån hos os via vores hjemmeside. Når du skal ansøge om lånet, skal du huske at have dit NemID parat, så du er klar til at udfylde ansøgningen. På denne måde sikrer du dig en hurtig ansøgningsproces.

   Hvis du skulle blive i tvivl om noget vdr. ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte os via telefon på 70 21 31 31.

   Når du ringer til nummeret, vil du blive stillet direkte igennem til vores privatlånsafdeling, hvor vi altid sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Du skal vide, at der er ikke nogle spørgsmål, der er forkerte at stille – vi besvarer glædeligt dem alle.

   På denne måde sikrer vi os nemlig, at du altid kan få et svar, såfremt du bliver i tvivl om noget i forbindelse med optagelsen af dit forbrugslån.

   Hos Santander Consumer vægter vi din oplevelse højt, og derfor bør du aldrig tøve med at tage kontakt til os.

  • Hvem kan optage et lån?

   Vi har udarbejdet nogle krav, som du skal opfylde, før du kan optage et lån hos os.

   Du skal blandt andet have et CPR-nummer, være fyldt 18 år og have en dansk folkeregisteradresse.

   Derudover stiller vi også et indkomstkrav for henholdsvis Privatlån og Privatlån Plus.

   Forskellen på disse to slags lån er udelukkende størrelsen, og derfor er der også forskellige indkomstkrav til dem.

   Ved Privatlån kræves en årsindtægt på minimum 120.000 ved én ansøger og 240.000, hvis du har en medansøger.

   Ved Privatlån Plus kræves en årsindtægt på minimum 240.000 ved én ansøger og 400.000, hvis du har en medansøger.

   Hvis du ønsker at læse mere om forskellene på vores Privatlån og Privatlån Plus, kan du gøre det her.

   Derudover skal du også være opmærksom på, ​at du ikke kan optage et lån hos os, hvis du er registreret i RKI eller Debitorregistret.

  • Hvorfor har jeg modtaget et tilbud på et andet beløb eller andre øvrige vilkår, end det jeg har søgt om?

   I vores kreditvurdering af den enkelte ansøgning kigger vi i første omgang på, om vi kan tilbyde dig det lån, du selv har ansøgt om. Hvis det ikke er muligt, ser vi med det samme på andre muligheder for dig. Derfor vil du nogle gange opleve, at du modtager et andet tilbud end forventet.


   Du har altså stadig mulighed for at optage et lån hos os, selvom du ikke bliver godkendt i første omgang. Vi beder dig til gengæld om at overveje, om de nye tilsendte betingelser og omstændigheder stadig er interessante for dig.
  • Hvad er en politisk eksponeret person?

   I henhold til Hvidvaskningsloven er vi forpligtet til at spørge, om vores kunder er politisk eksponerede personer.

   En politisk eksponeret person er en person, som bestrider et særligt offentligt tillidshverv og som følge af dette kan være udsat for bestikkelse og anden korruption. På nuværende tidspunkt bevirker følgende erhverv PEP status:

   1. Statschef, regeringschef, minister og assisterende minister. Dette omfatter i Danmark ministre samt departementschefer.
   2. Parlamentsmedlemmer eller medlemmer af tilsvarende lovgivende organer. Dette omfatter i Danmark medlemmer af Folketinget og danske medlemmer af EuropaParlamentet.
   3. Medlemmer af politiske partiers styrende organer. Dette omfatter i Danmark hovedbestyrelser eller tilsvarende højtstående organer i henhold til partiets vedtægter i politiske partier, som er repræsenteret i Folketinget.
   4. Højesteretsdommere, medlemmer af forfatningsdomstole og andre højtstående retsinstanser, hvis afgørelser kun er genstand for yderligere prøvelse under ekstraordinære omstændigheder. Dette omfatter i Danmark højesteretsdommere og danske dommere ved internationale domstole.
   5. Medlemmer af revisionsretter og øverste ledelsesorganer for centralbanker. Dette omfatter i Danmark direktionen for Danmarks Nationalbank, danske statsrevisorer og det danske medlem af Den Europæiske Revisionsret.
   6. Ambassadører, chargé d’affaires og højtstående officerer i de væbnede styrker. Dette omfatter i Danmark de øverste chefer i de væbnede styrker, nærmere defineret som forsvarschef, viceforsvarschef, værnschefer samt ambassadører for danske ambassader.
   7. Medlemmer af statsejede virksomheders administrative, ledende eller kontrollerende organer. Dette omfatter i Danmark bestyrelsen og den administrerende direktør i selskaber, hvor staten ejer 50 pct. eller mere eller på anden måde har reel kontrol over selskabet. Datterselskaber af sådanne statsejede selskaber er ikke omfattet af begrebet. På samme måde er selvejende institutioner, der helt eller delvist er finansieret via finansloven, ikke omfattet af begrebet. Definitionen omfatter også direktøren i styrelser og medlemmer af bestyrelsen i styrelser, hvor denne personkreds har en egentlig beslutningskompetence.
   8. Direktører, vicedirektører, bestyrelsesmedlemmer og personer med tilsvarende hverv i internationale organisationer. Dette omfatter i Danmark personer, der er indstillet, udpeget eller ansat af regeringen, et ministerium eller en minister i en international organisation, som er etableret ved indgåelse af en formel international politisk aftale.


   Når du ansøger hos os, beder vi dig oplyse, hvorvidt du er en politisk eksponerede person, om du er nærtstående familiemedlem eller nærtstående samarbejdspartner til en politisk eksponeret person. 

   Nærtstående familiemedlem defineres som følgende:

   • Ægtefælle, registreret partner eller samlever.
   • Børn og disses ægtefæller, registrerede partnere eller samlevere.
   • Forældre.


   Nærtstående samarbejdspartner defineres som følgende:

   • En fysisk person, som er reel ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person i fællesskab med en eller flere PEP’er.
   • En fysisk person, der på anden måde har en nær forretningsforbindelse med en eller flere PEP’er, dette kan f.eks. være en samhandelspartner over en længere periode.
   • En fysisk person, som er den eneste reelle ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person, der udelukkende er oprettet til fordel for en PEP. Det betyder, at den fysiske person direkte eller indirekte kontrollerer alle ejerandelene eller stemmerettighederne mv.
 • Betaling og indfrielse (6)
  • Kan jeg undgå at betale via Betalingsservice?

   Nej, det er en betingelse for at få lånet, at ydelserne betales via Betalingsservice. Såfremt Betalingsserviceaftalen af en eller anden årsag ikke gennemføres en måned, fremsendes et indbetalingskort. Det koster et gebyr på 35 kr. per måned at få fremsendt indbetalingskort (dette gebyr opkræves ud over det månedlige administrationsgebyr).

  • Hvordan tilmelder jeg betalingen til BS (Betalingsservice)?

   Vi tilmelder dit nyoprettede Privatlån til Betalingsservice på den konto, du/I har angivet i ansøgningen. Såfremt Betalingsserviceaftalen skal tilmeldes igen eller trækkes fra en anden konto i lånets løbetid, skal det ske via din bank. Hvis du benytter netbank, er der mulighed for at tilmelde regninger direkte der. Kontakt dit pengeinstitut for flere oplysninger om denne mulighed. Du tilmelder dig til Betalingsservice via din netbank med vores PSB-nummer: 05054508 og debitorgruppenummer.: 07654. Vær opmærksom på, at din aftale først opkræves via Betalingsservice, når beløbet fremgår af Betalingsserviceoversigten.

  • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan betale?

   Hvis du ikke kan betale den månedlige ydelse, skal du kontakte os med det samme på telefon 70 21 90 11. Jo hurtigere du kontakter os, jo bedre mulighed giver det os for at finde den løsning, der passer din økonomi bedst.

  • Kan jeg foretage en ekstraordinær indbetaling?

   Ja, du kan til enhver tid lave et ekstraordinært afdrag på dit lån. Det koster ikke noget at indbetale ekstraordinært.

  • Kan jeg indfri mit lån før tid?

   Du kan til enhver tid indfri aftalen uden varsel. Ved indfrielse af aftalen forfalder restgælden på kontoen omgående til betaling. Indfrielse af aftalen kan ske ved at logge ind på Mit Santander via vores hjemmeside. Når du indfrier aftalen, skal du tilbagebetale hele restgælden pr. indfrielsesdagen inklusive renter og omkostninger. Ved førtidig opsigelse og indfrielse er Santander Consumer Bank berettiget til at opkræve renter indtil indfrielsesdatoen. Du kan til enhver tid få en indfrielsesopgørelse ved at kontakte Santander Consumer Banks kundeservice.

  • Hvad koster det at indfri mit lån før tid?

   Der er ingen omkostninger forbundet med at indfri dit Privatlån før tid, men for at vi kan oplyse det præcise indfrielsesbeløb, skal du logge ind via hjemmesiden under Mit Santander, og vælge den dato du ønsker at indfri kontoen ​for den indeværende måned. Når du indfrier aftalen, skal du tilbagebetale hele restgælden pr. indfrielsesdagen inklusive renter og omkostninger. Ved førtidig opsigelse og indfrielse er Santander Consumer Bank berettiget til at opkræve renter indtil indfrielsesdatoen.

Ring til Privatlån

Opsparing

22 spørgsmål i Opsparing
 • Oprettelse (9)
  • Er der nogen gebyrer forbundet med kontoen?

   Nej, vores opsparingskonti har ingen gebyrer. Du har altså ingen udgifter ved at have din opsparing stående hos os. Tværtimod kan du begynde at lade dine penge arbejde for dig – uden det koster dig en krone.

  • Hvorfor skal jeg oplyse, hvor min opsparing er fra, og hvad den skal bruges til?

   Disse spørgsmål er et lovkrav, som alle danske banker skal følge. De skal stilles til nye og eksisterende kunder for at modvirke såkaldt hvidvaskning af penge.
  • Jeg bor i udlandet​. Kan jeg oprette en konto?

   Nej, vi kan desværre kun tilbyde konti til kunder med fast bopæl i Danmark.
  • Jeg er under 18 år. Kan jeg oprette en konto?

   Nej, vi tilbyder desværre ikke konti til personer under 18 år.
  • Jeg har navne - og adressebeskyttelse. Kan jeg oprette en konto?

   Ja, det kan du godt. Når du opretter en konto, vil du til sidst i processen blive bedt om at uploade gyldigt sundhedskort og billede-id (pas eller kørekort). Når vi har valideret det fremsendte, modtager du en mail fra os.

  • Kan min samlever og jeg have samme opsparingskonto?

   Nej, kontoen bliver registreret til den person, der logger på med sit NemID ved oprettelsen. Hvis I begge ønsker at have jeres opsparing stående hos os, bliver I nødt til at oprette hver jeres konto.

  • Kan virksomheder oprette en opsparingskonto?

   Nej, det er kun privatpersoner, der kan oprette konti.​
  • S​kal første indbetaling komme fra en konto i mit navn?

   Første indbetaling bruges til at fuldføre identificeringen af dig som kunde, og er et juridisk krav for at kunne oprette dig online. Kommer din første indbetaling ikke fra en konto i dit navn, skal du identificere dig på anden vis eksempelvis vha. pas eller kørekort. I så fald kontakter vi dig. Din indbetaling vil stadig blive indsat på din konto, men du vil ikke kunne tilgå pengene, før ident​ificeringen er gjort på anden vis.
  • Kan jeg oprette flere konti?

   Nej, på nuværende tidspunkt er det kun muligt at oprette én opsparingskonto.
 • Generelt (7)
  • Kan jeg få et kontoudtog?

   Én af grundene til, at vi kan have så høje opsparingsrenter er, at alt foregår elektronisk. Du modtager derfor ikke et fysisk kontoudtog, men kan se dine posteringer under din kontooversigt, når du logger på Netbank for opsparing.

  • Kan I sende mig min indlånsaftale?

   Du ser din indlånsaftale ved at logge på din netbank og vælge den enkelte konto, som du ønsker at se aftalen for. For at holde omkostningerne nede og opsparingsrenterne oppe, har vi ikke mulighed for at sende den fysisk.​

  • Kan jeg navngive mine konti?

   Nej, desværre ikke på nuværende tidspunkt.

  • Hvordan opsiger jeg min konto?

   Såfremt du ønsker at opsige din opsparings konto, skal du logge på Netbank for opsparing og udbetale din disponible saldo, så saldoen bliver 0 kr. Når pengene er udbetalt og til rådighed på din NemKonto, skal du vælge "Luk konto". Herefter lukker vi kontoen og udbetaler renterne indenfor 2-3 bankdage.

  • Jeg kan ikke logge på netbanken. Skal jeg starte forfra som ny kunde?

   Din konto kan være lukket og derfor skal du oprette dig på ny.

   Vi lukker konti uden indestående, som ikke har været anvendt i over et år. På Opsparing 24 er der i øvrigt 12 dages frist til at indbetale efter oprettelsesdagen. Sker dette ikke inden for fristen vil disse konti ligeledes blive lukket.

  • Hvordan indbetaler jeg?

   Du sætter penge ind på din opsparingskonto ved at lave en almindelig kontooverførsel i din netbank til Santander Consumer Banks konto, som er registreringsnummer: 5295 og kontonummer: 0010035791. 

   Husk at angive dit 9-cifrede kontonummer hos Santander Consumer Bank i tekstfeltet ”Besked til modtager”.

   Vær opmærksom på, at Skandinaviska Enskilda Banken AB vil stå som modtager, da vi benytter dem som leverandør og at der kan gå 1-2 bankdage, før du kan se pengene på din konto hos Santander Consumer Bank.

  • Hvordan udbetaler jeg?

   Du udbetaler via vores netbank Prosper under menuen ”udbetaling” som du ser, når du har markeret en opsparingskonto.

   Udbetalinger sker altid til din NemKonto, og du skal være opmærksom på, at der normalt går mellem 1-2 hverdage fra effektueringsdatoen (rentedatoen) til pengene står på din NemKonto.

 • Rente (6)
  • ​Hvordan finder jeg ud af, hvis renten ændrer sig?

   Santander sender altid information om renteændringer med mindst 1 måneds varsel. Dette vil ske via​ E-boks. Hvis ændringen er til din fordel, kan det ske uden varsel.

  • Hvornår udbetales min rente?

   Din optjente rente bogføres på din konto ved årskiftet, eller hvis du lukker din konto. Du kan løbende se din optjente rente ved at logge ind på din kontooversigt, ved at logge på Netbank for opsparing.

  • Hvorfor står​ der​ 0,0% i rente på Højrente Plus og Opsparing 24?

   Den aktuelle rente på kontoen fremgår først, når saldoen på kontoen er over 100.000 kr.

  • Kan negative renter trækkes fra i skat?

   Ja, og Santander Consumer Bank indberetter både positive og negative renter for dig.
  • Hvorfor er min disponible saldo mindre end det jeg har stående på saldoen (rentebærende saldo)?

   Hvis du overfører beløb ud af din konto, reserverer vi det eventuelle negative rentebeløb, som er påløbet men ikke tilskrevet, inden din overførsel gennemføres. Rentebeløbet vil stå på din konto frem til rentetilskrivning ultimo året eller til du lukker kontoen.
  • Hvordan fungerer en knækrente?

   Når der er flere saldointervaller på kontoen, beregnes renten efter knækprincippet. Det vil sige, at beløbet indenfor første knæk forrentes med én rentesats, mens beløbene for efterfølgende knæk forrentes med andre rentesatser.
Ring til Opsparing

Kreditkort

21 spørgsmål i Kreditkort
 • Ansøgning (6)
  • Hvem kan ansøge?

   Før du kan ansøge om kredit, skal du være fyldt 18 år og ikke være registreret i RKI eller Debitor-Registret. Derudover må du heller ikke have foretaget udlæg i bolig eller køretøj, hvis du har et ønske om at erhverve dig et af vores kreditkort.

   Der stilles samtidig et minimumskrav til din årlige indtjening, som du skal kunne leve op til, før du kan blive godkendt til Santander Red.

   Din årlige indkomst skal være over 200.000 kr., og vi foretager altid en individuel kreditvurdering, inden vi godkender og bevilger dig et kreditkort.

   Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få vores kreditkort eller ej, kan du vælge at ansøge om det her på siden – du vil modtage svar med det samme.

   Du er også velkommen til først at kontakte os, hvis du gerne vil høre lidt mere om selve anskaffelsesprocessen af vores kreditkort.

   Du kan altid ringe til vores kundeserviceafdeling på 70 25 25 02, hvis du er i tvivl om det mindste. Vi har åbent alle hverdage mellem klokken 10 til 16, og vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål.

   Vi går ekstremt meget op i, at du får dig en god oplevelse hver gang du handler med os eller blot søger svar. Derfor ønsker vi ikke, at du tøver med at tage kontakt til os, hvis du er i tvivl om noget.

  • Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

   Når du har indsendt din ansøgning om et Santander Red kreditkort, får du svar inden for 4 timer i vores åbningstid på den mailadresse, du har angivet i ansøgningsskemaet.

   Du kommer derfor ikke til at vente længe på svar. Hos Santander Consumer Bank går vi meget op i din tilfredshed, og derfor stræber vi altid efter at behandle din ansøgning om kreditkort så hurtigt som muligt.
  • Hvornår modtager jeg mit kreditkort?

   Hvis din ansøgning om et kreditkort bliver godkendt, modtager du en kreditaftale, som du kan underskrive med NemID og returnere med det samme. Derefter vil du blive bedt om at uploade en tydelig kopi af et billede-ID (pas, kørekort el. lign).

   Du vil modtage dit nye Santander Red kreditkort indenfor 14 dage.
  • Kan jeg selv vælge PIN-kode til mit nye kreditkort?

   Ja, du kan selv vælge din PIN-kode. 24 timer efter vi har modtaget din ansøgning om et kreditkort, sender vi dig en e-mail, hvor vi beder dig vælge din egen PIN-kode.

   Hvis du ikke vælger din egen PIN-kode, vil du automatisk få en tilsendt af os.

  • Har jeg fortrydelsesret?

   Med Santander Red kreditkort får du automatisk 14 dages fuld fortrydelsesret. Det betyder automatisk, at du helt uforpligtende kan afprøve vores kreditkort, før du beslutter dig for, om du vil beholde det.

   Hvis du indenfor 14 dage når frem til en beslutning om, at du ikke vil fortsætte med at bruge dit Santander Red kreditkort, kan du til enhver tid lukke det igen. Dette kan du frit gøre uden at skulle betale renter og gebyrer.

   Du skal til gengæld være opmærksom på, at du naturligvis stadigvæk skal tilbagebetale, hvad du har brugt af kreditten på dit kort. Hvis du ikke har nået at bruge nogle penge på kortet, vil du derfor ikke skulle tilbagebetale noget som helst.

  • Hvad er en politisk eksponeret person?

   I henhold til Hvidvaskningsloven er vi forpligtet til at spørge, om vores kunder er politisk eksponerede personer.

   En politisk eksponeret person er en person, som bestrider et særligt offentligt tillidshverv og som følge af dette kan være udsat for bestikkelse og anden korruption. På nuværende tidspunkt bevirker følgende erhverv PEP status:

   1. Statschef, regeringschef, minister og assisterende minister. Dette omfatter i Danmark ministre samt departementschefer.
   2. Parlamentsmedlemmer eller medlemmer af tilsvarende lovgivende organer. Dette omfatter i Danmark medlemmer af Folketinget og danske medlemmer af EuropaParlamentet.
   3. Medlemmer af politiske partiers styrende organer. Dette omfatter i Danmark hovedbestyrelser eller tilsvarende højtstående organer i henhold til partiets vedtægter i politiske partier, som er repræsenteret i Folketinget.
   4. Højesteretsdommere, medlemmer af forfatningsdomstole og andre højtstående retsinstanser, hvis afgørelser kun er genstand for yderligere prøvelse under ekstraordinære omstændigheder. Dette omfatter i Danmark højesteretsdommere og danske dommere ved internationale domstole.
   5. Medlemmer af revisionsretter og øverste ledelsesorganer for centralbanker. Dette omfatter i Danmark direktionen for Danmarks Nationalbank, danske statsrevisorer og det danske medlem af Den Europæiske Revisionsret.
   6. Ambassadører, chargé d’affaires og højtstående officerer i de væbnede styrker. Dette omfatter i Danmark de øverste chefer i de væbnede styrker, nærmere defineret som forsvarschef, viceforsvarschef, værnschefer samt ambassadører for danske ambassader.
   7. Medlemmer af statsejede virksomheders administrative, ledende eller kontrollerende organer. Dette omfatter i Danmark bestyrelsen og den administrerende direktør i selskaber, hvor staten ejer 50 pct. eller mere eller på anden måde har reel kontrol over selskabet. Datterselskaber af sådanne statsejede selskaber er ikke omfattet af begrebet. På samme måde er selvejende institutioner, der helt eller delvist er finansieret via finansloven, ikke omfattet af begrebet. Definitionen omfatter også direktøren i styrelser og medlemmer af bestyrelsen i styrelser, hvor denne personkreds har en egentlig beslutningskompetence.
   8. Direktører, vicedirektører, bestyrelsesmedlemmer og personer med tilsvarende hverv i internationale organisationer. Dette omfatter i Danmark personer, der er indstillet, udpeget eller ansat af regeringen, et ministerium eller en minister i en international organisation, som er etableret ved indgåelse af en formel international politisk aftale.


   Når du ansøger hos os, beder vi dig oplyse, hvorvidt du er en politisk eksponerede person, om du er nærtstående familiemedlem eller nærtstående samarbejdspartner til en politisk eksponeret person. 

   Nærtstående familiemedlem defineres som følgende:

   • Ægtefælle, registreret partner eller samlever.
   • Børn og disses ægtefæller, registrerede partnere eller samlevere.
   • Forældre.


   Nærtstående samarbejdspartner defineres som følgende:

   • En fysisk person, som er reel ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person i fællesskab med en eller flere PEP’er.
   • En fysisk person, der på anden måde har en nær forretningsforbindelse med en eller flere PEP’er, dette kan f.eks. være en samhandelspartner over en længere periode.
   • En fysisk person, som er den eneste reelle ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person, der udelukkende er oprettet til fordel for en PEP. Det betyder, at den fysiske person direkte eller indirekte kontrollerer alle ejerandelene eller stemmerettighederne mv.
 • Generelt (5)
  • Hvad menes der med op til 45 dages rentefri?

   Hvor lang kredit du får på det enkelte køb, afhænger af, hvornår på måneden du foretager købet. Hvis du f.eks. bruger dit kort efter kontoen opgøres den 15. juni, bliver der først beregnet renter på beløbet efter den 1. august - altså 45 dage senere. Hvis du i stedet bruger dit kort f.eks. den 14. juni, kommer købet med i opgørelsen den 15. juni, og der bliver beregnet renter af beløbet efter den 1. juli.

   Husk, at du altid som udgangspunkt skal betale det minimumsbeløb, der fremgår af din kreditaftale. Hvis du vil have ændret dit minimumsbeløb, skal du kontakte vores kundeservice​.

  • Er der gebyr ved hævning?

   Du betaler ikke gebyr til Santander Consumer Bank, når du hæver kontanter i udlandet med dit Santander Red Kreditkort. Du skal dog være opmærksom på, at visse lokale pengeinstitutter kan pålægge vekselgebyr ved kontanthævning med et udenlandsk betalingskort.

  • Hvordan spærrer jeg mit kort?

   Har du mistet dit kort, skal du strakt kontakte Santanders 24/7 spærreservice på +45 70 25 25 02.

  • Hvad er omregningskursen i udlandet?

   Køb og kontanthævninger i udlandet omregnes til danske kroner og skal altid tilbagebetales i danske kroner. Omregningskursen ved brug i udlandet sker på baggrund af VISAs valutakurser. Til kursen lægges 1,75%. Kursen, der anvendes, er VISAs kurs, den dag transaktionen "rammer" VISA (som regel samme dag eller inden for få dage efter købet). Se dagens valutakurser for VISA her.

   Notifikationer ved køb i fremmed valuta

   Når en transaktion gennemføres inden for EU/EØS i en anden valuta end danske kroner er der krav om, at du som kortholder informeres om den samlede transaktionspris i DKK og at denne sammenholdes med den aktuelle vekselkurs i Den Europæiske Centralbank.

   Hvis du foretager et køb i fremmed valuta, vil du derfor modtage én SMS, per måned, per valuta. Det vil sige, at hvis du en given måned laver flere transaktioner i euro, vil du kun modtage en SMS på den første transaktion. Hvis du derimod senere samme måned laver du en transaktion i svenske kroner, vil du modtage en ny SMS vedrørende denne specifikke valuta.

  • Bliver mit kort automatisk fornyet?

   Ja, dit kort fornyes automatisk inden det udløber. Du modtager et nyt kort med posten.

 • Apple Pay (7)
  • Er Apple Pay sikkert?

   Ja, Apple Pay er en af de sikreste og nemmeste måder at betale på, hvad enten du bruger kode, har fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse slået til.

  • Hvordan får jeg Apple Pay?

   Hent Santander My Cards app fra Apple App Store og tilføj dit kort til Apple Wallet derfra. Du kan også lægge dit kort ind manuelt fra Apple Wallet og følge processen. Husk at opdatere dine oplysninger på Min Side, inden du henter Santander My Cards.

  • Hvordan fjerner jeg mit kort fra Apple Pay?

   Du skal åbne Apple Wallet, og vælge kortet som du ønsker at fjerne. Under fanen Info, skal du nederst vælge "Fjern kort".

  • Hvad gør jeg, hvis min telefon bliver stjålet?

   Du skal melde din telefon eller anden enhed stjålet hos politiet. Da Apple Pay benytter TouchID eller Face ID er det kun dig, der kan bruge Apple Pay. Har du mistanke om nogen kender til din personlige kode til enheden, bør du straks ændre denne. Vi anbefaler, at du bruger ”Find my device” app’en, eller logger ind på icloud.com. Hvis din telefon bliver stjålet eller mistet kan du her ændre telefonens status til at være mistet. Når du gør det, fjernes muligheden for at betale med Apple Pay på telefonen.

   Du behøver ikke spærre dine kort. Er du i tvivl om de digtale versioner af dit kort er slettet, kan du kontakte kundeservice. Vi anbefaler altid, at du regelmæssigt tjekker din konto for at se, om der er transaktioner, du ikke kan genkende.

  • Jeg har mistet mit kort eller det er blevet stjålet?

   Hvis dit kort er væk/stjålet, skal du staks kontakte Santanders 24/7 kortspærring på +45 7025 2502. Gøres dette uden for bankens åbningstid, skal du kontakte banken for at få et nyt.

   De digitale versioner af dit kort vil være spærret indtil det nyt kort udstedes og opdatere kortoplysningerne. Gør du det samme dag, vil du dagen efter kunne bruge Apple Pay igen.

  • Jeg har modtaget en SMS som jeg ikke selv har anmodet om, hvad gør jeg?

   Du skal kontakte Santanders kundeservice på +45 70 25 01 05. I appen My Cards kan du med fordel tjekke om der er transaktioner du ikke kender til. Hvis dette er tilfældet skal du straks kontakte Santanders spærreservice på +45 70 25 25 02.

  • Jeg har mistet mit kort i udlandet eller på ferien?

   Står du i udlandet og har mistet dit kort, kan du dagen efter du har meldt dit kort stjålet, tilføje det nye kort til Apple Wallet og bruge det med Apple Pay, gennem Santander My Cards. Så kan du fortsætte med at bruge dit Visa kort alle steder, der tager imod kontaktløse betalinger.

 • My Cards (3)
  • Hvordan får jeg My Cards?

   Hent Santander My Cards app fra Apple App Store via linket her.

  • Findes My Cards til Android?

   Nej, Santander My Cards er kun for dig, som har en Apple iPhone.

  • Mit mobilnummer er forkert, hvad gør jeg?

   Hvis du har fået et nyt mobilnummer og vi har et gammelt nummer på dig, skal du skrive til os via Min Side. Log på med dit NemID, vælg kundeservice fra menuen og skriv til os via anden forespørgsel. Så sørger vi for at opdatere dine nye oplysninger i vores systemer og du vil derefter, på ny kunne registrere dig og komme igang med at bruge My Cards.

Ring til Kreditkort

Gebyroversigter

Dokumenter

Tekniske krav

For at få mest muligt ud af vores hjemmeside og produkter, er det vigtigt at være opmærksom på en række tekniske krav.

Styresystem

Vi anbefaler, at du anvender den seneste version af din enheds styresystem.

Browsers

En browser er det program, der anvendes til at vise hjemmesider. Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsers for at få den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Google Chrome (seneste version)

Safari (seneste version)

Firefox (seneste version)

Edge (seneste version)

Opera (seneste version)

Yderligere oplysninger

CVR-nummer som er registreret hos det Centrale Virksomhedsregister.
CVR-nummer 30733053