Opsparing 24

En sikker opsparing i en stabil og ansvarlig bank.

Bedst i test: ifølge Forbrugerrådet Tænk har Santander samlet set det bedste udbud af opsparingskonti. 

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Fast rente på 3,10% p.a.

En opsparingskonto med konkurrencedygtig rente.

Check mark

Hæv mod dekort

Du kan hæve din opsparing helt eller delvist indenfor bindingsperioden mod betaling af dekort.

Check mark

Minimum 100.000 kr.

Indsæt minimum 100.000 kr. på kontoen, for at få rente af dit indestående.

Kom i gang med din opsparing

For at oprette en opsparingskonto skal du blot udfylde dine oplysninger og underskrive med MitID.  Alt sammen online og på under fem minutter.

Opsparing 24

  • Fast rente på 3,10% p.a.
  • Minimumsbeløb på 100.000 kr.
  • Bindingsperiode på 2 år
  • Hæv indenfor bindingsperioden mod dekort

Opret din opsparing her.

Se priser og gebyrer for Opsparing 24 her.

Du får en fast rente i hele perioden (24 måneder), og renten beregnes ud fra 365 dage, og tilskrives årligt pr. årets sidste bankdag og/eller ved bindingsperiodens udløb. Kontoen bliver automatisk til en Opsparing - Fri konto, hvorefter du frit kan disponere over kontoen.

Du kan hæve din opsparing helt eller delvist indenfor bindingsperioden mod betaling af en dekort ​​af det hævede beløb på 6% de første 12 måneder og 3% fra den 13. måned.

Vær opmærksom på, at der skal indsættes minimum 100.000 kr. på kontoen, for at du får rente af dit indestående og at du har 12 dage fra oprettelsen til at indsætte pengene. Herefter låses kontoen for indbetaling.

Når du vil hæve dine penge, sker udbetalingen altid til din NemKonto. Det er ikke muligt selv at vælge en anden udbetalingskonto. Der kan gå op til 2-3 bankdage, før pengene er til rådighed på din NemKonto.

Du er dækket af indskudsgarantien
Santander i Danmark er et filial af Santander AS i Norge. Det betyder, at alle indskud i Santander Danmark er omfattet af den norske indskudsgarantiordning for et beløb, der svarer til 745.000 DKK eller 100.000 EUR pr. kunde.

Santander er bedst i test for anden gang i træk

Forbrugerrådet Tænk har for anden gang i træk kåret Santander i Danmark som bedst i test blandt opsparingskonti fra 25 forskellige pengeinstitutter.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.

Ofte stillede spørgsmål om opsparing

Hvorfor skal jeg oplyse, hvor min opsparing er fra, og hvad den skal bruges til?
Disse spørgsmål er et lovkrav, som alle danske banker skal følge. De skal stilles til nye og eksisterende kunder for at modvirke såkaldt hvidvaskning af penge.
Jeg bor i udlandet​. Kan jeg oprette en konto?

Nej, vi kan desværre kun tilbyde konti til kunder med fast bopæl i Danmark.

Jeg er under 18 år. Kan jeg oprette en konto?

Nej, vi tilbyder desværre ikke konti til personer under 18 år.

Jeg har navne - og adressebeskyttelse. Kan jeg oprette en konto?

Ja, det kan du godt. Når du opretter en konto, vil du til sidst i processen blive bedt om at uploade gyldigt sundhedskort. Når vi har valideret det fremsendte, modtager du en e-mail fra os.

Kan min samlever og jeg have samme opsparingskonto?

Nej, kontoen bliver registreret til den person, der logger på med sit NemID ved oprettelsen. Hvis I begge ønsker at have jeres opsparing stående hos os, bliver I nødt til at oprette hver jeres konto.

Kan virksomheder oprette en opsparingskonto?

Nej, det er kun privatpersoner, der kan oprette konti.​

S​kal første indbetaling komme fra en konto i mit navn?

Første indbetaling bruges til at fuldføre identificeringen af dig som kunde, og er et juridisk krav for at kunne oprette dig online. Kommer din første indbetaling ikke fra en konto i dit navn, skal du identificere dig på anden vis eksempelvis vha. pas eller kørekort. I så fald kontakter vi dig. Din indbetaling vil stadig blive indsat på din konto, men du vil ikke kunne tilgå pengene, før ident​ificeringen er gjort på anden vis.

Hvornår udbetales min rente?

Din optjente rente bogføres på din konto ved årskiftet, eller hvis du lukker din konto. Du kan løbende se din optjente rente ved at logge på vores netbank Prosper.

Plant et træ

Vi planter ét træ for hver ny opsparingskunde, der bydes velkommen i Santander. Træerne plantes i Rondônia provinsen i Brasilien, for at nedbringe CO2 i atmosfæren, øge biodiversiteten og bekæmpe skovrydning.

Santander gør det nemt at få en opsparing

En opsparingskonto hos Santander er nem at oprette online på under fem minutter, og så er du sikret en konkurrencedygtig rente på din opsparing.

 

Du kan enten vælge at gå i gang med det samme øverst på siden, eller du kan læse videre herunder, hvor du kan blive endnu klogere på, hvad vi kan gøre for din opsparing. Her på siden svarer vi også på nogle af de typiske spørgsmål, som vi modtager i forbindelse med oprettelse af en opsparingskonto.

Opsparing – ingen gebyrer og fleksible muligheder

Vores opsparingsløsninger giver dig fleksibilitet i hverdagen og er uden gebyrer. Du kan indsætte, hæve og overføre mellem interne konti. Du har desuden mulighed for at se andre konti fra andre banker i vores netbank, hvis du ønsker det – alt sammen uden gebyrer og binding.

Du kan også se nærmere på vores andre opsparingskonti, herunder Opsparing Plus og Opsparing - Fri.

Hvad er en højrentekonto?

En højrentekonto er en bankkonto, der tilbyder en højere rente end en almindelig opsparingskonto. Ofte kræver højrentekonti et højere minimumsindskud, og der kan også være visse restriktioner, såsom begrænsninger for antallet af transaktioner eller betalinger, der kan foretages pr. måned. Til gengæld vil du ofte få en højere rente  sammenlignet med andre opsparingskonti. 

Hvem kan have gavn af en højrentekonto?

En højrentekonto kan være til gavn for enhver, der ønsker at maksimere deres opsparing. Dette kan omfatte personer, der ønsker at spare op til en større udgift eller personer, der ønsker midler til at stå imod uforudsete udgifter.

Derudover kan personer med en større opsparing også have gavn af en højrentekonto, da de kan opnå mere i rente på deres penge end på en almindelig opsparingskonto.

Det er dog vigtigt at bemærke, at en højrentekonto kan have visse begrænsninger og ofte kræver et højere minimumsindskud. Det er dermed vigtigt at undersøge dine forskellige muligheder og finde den bedste opsparingskonto, der bedst passer til netop dine behov og din økonomiske situation.

Fleksibel metode til din opsparing

Den højere rente på din opsparingskonto vil betyde, at dine penge vil være bundet i en fastsat periode. Afhængig af hvilken opsparingskonto du vælger hos os, vil renten og bindingsperioden variere. Det betyder, at jo længere du binder dine penge, jo højere rente kan du få.

Hvis du ønsker at hæve pengene inden bindingsperioden udløber, kan du gøre det ved at betale et gebyr - også kaldet et dekort. Derfor er det vigtigt at overveje, hvorvidt du får brug for adgang til dine midler, før du binder pengene.

Hvis du har brug for pengene inden udløbet af bindingsperioden, giver det således bedre mening at have dine penge stående på en anden type opsparingskonto.

Dækket af indskudsgarantien

​Du er selvfølgelig dækket af indskudsgarantien med op til 100.000 € svarende til 745.000 kr. Da Santander i Danmark er filial af Santander i Norge sker det igennem Bankenes Sikringsfond, der er det norske modstykke til​ GarantiFormuen i Danmark. I praksis gør det ingen forskel for dig, da det giver præcis den samme dækning for dig som kunde.