Båd

Vi giver dig mulighed for at finansiere din båd i samarbejde med bådforhandlere over hele landet.

Personer sejler i båd

Sådan finansierer du sejlerdrømmen

En båd repræsenterer på mange måder den ultimative frihed. Du kan rejse stort set hvorhen, du vil, og du er ikke begrænset af vejnettet, broer eller færger. I en båd er du uafhængig, og den følelse får mange til at søge ud på havet.

Sådan finder du det rigtige lån til båd

Når du skal finde et lån til en båd, er der nogle ekstra forhold du bør have med i forhold til at finde en finansiering, der passer til din økonomi.

  • Medregn ekstraomkostningerne, når du afdækker dit lånebehov, så du sikrer, dine udgifter er dækket ind.
  • Lav et budget for derved at finde dit økonomiske råderum, så du ved, hvad du kan bære i månedlig ydelse.
  • Indhent tilbud fra både banker og pengeinstitutter, så du har flere muligheder at vælge imellem, og sammenlign ÅOP, som tager højde for alle omkostninger.

Santander hjælper dig med at låne penge til din båd

En båd repræsenterer på mange måder den ultimative frihed. Du kan rejse stort set hvorhen, du vil, og du er ikke begrænset af vejnettet, broer eller færger. I en båd er du uafhængig, og den følelse får mange til at søge ud på havet.

Hvad koster et bådlån?

Din pris på bådlånet afhænger af, hvad din nye båd koster. Der er flere måder at sammensætte et bådlån. Ofte indbefatter et bådlån, at der bliver taget pant i båden, men du kan dog også finde bådlån uden pant i båden. 

Dit specifikke tilbud på et bådlån afhænger naturligvis af din egen økonomi. Det er vigtigt, at du også overvejer andre udgifter, når du vil købe en båd såsom udgifter til vedligeholdelse, hvilket kan variere meget afhængig af, om du vælger en ny eller ældre båd.

Dette skal du vide om finanseringen af bådlån

Der er flere overvejelser og forskellige forhold, som du skal sætte dig ind i, før du tager et bådlån. Herunder får du en kort oversigt over disse forhold:

  • Bådlånets rente: Renten på dit bådlån er en procentsats af beløbet, som du vil låne. Ofte bliver denne procentsats mindre for hver måned i takt med, at du afdrager på lånet.
  • Bådlånets etableringsgebyrer: Du vil typisk bemærke, at det koster et gebyr at etablere dit lån. Når du kigger på flere bådlån, så er det ikke altid retvisende kun at holde øje med lånets rente. Det kan i høj grad også svare sig at se på etableringsgebyrerne. Nogle gange kan et lån med lave renter nemlig have høje etableringsgebyrer, hvilket ikke altid er en god løsning for dig.
  • Bådlånets ÅOP: ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og dette tal kan give dig en idé om, hvad det bedste bådlån er for dig. ÅOP gør dig nemlig i stand til at sammenligne forskellige lån, hvor du også tager højde for renter og gebyrer. Dog skal du være opmærksom på, at det kun er muligt at sammenligne lån, der har samme lånebeløb og løbetid.
  • Bådlånets ydelse: Ydelsen er den betaling, som du foretager hver måned. Som regel ændrer ydelsen sig ikke i løbet af lånets løbetid - medmindre der er tale om et lån med en variabel rente, hvor renten justeres. Det er vigtigt, at du forholder dig til, hvad ydelsen har af betydning for din økonomi.

Overvejelser før du låner penge til en båd

Inden du vælger at anskaffe dig en ny båd, så er det fornuftigt at overveje flere forskellige aspekter ved dit bådlån. Først og fremmest bør du tage stilling til, hvorvidt du ønsker at anskaffe dig en helt ny båd eller en brugt båd. Begge dele har hver deres fordele, så det kan svare sig, at du tænker dig om en ekstra gang. 

Hvis du investerer i en båd fra et kendt mærke, så kan det sandsynligvis vise sig at være nemmere at sælge den igen senere og samtidig få mere for båden.

Du skal også vælge, hvor lang din låneperiode skal være. Der er både fordele og ulemper ved at vælge en henholdsvis lang eller kort låneperiode. Med en kort låneperiode skal du kun betale renter og gebyrer over en kort periode, men til gengæld vil din månedlige ydelse også blive højere, og du vil have færre penge til rådighed hver måned. Hvis du vælger en længere låneperiode får du derimod en lavere ydelse om måneden, men til gengæld skal du betale renter og gebyrer over en længere periode.

Santander står klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål til dit bådlån, og vi kan også hjælpe dig med en enkel og sikker finansiering af din båd.