Sådan finansierer du sejlerdrømmen


En båd repræsenterer på mange måder den ultimative frihed. Du kan rejse stort set hvorhen, du vil, og du er ikke begrænset af vejnettet, broer eller færger. I en båd er du uafhængig, og den følelse får mange til at søge ud på havet. En båd er imidlertid ikke nødvendigvis noget, du kan finansiere ved blot at gribe i egen lomme.

Santander Consumer Bank kan tilbyde at finansiere din båd med eller uden udbetaling. Det har en betydning for din månedlige rente, men også at du slipper for evt. at skulle lægge en udbetaling fra starten.


Sådan finder du det rigtige lån til båd

Når du skal finde et lån til en båd, er der nogle ekstra forhold du bør have med i forhold til at finde en finansiering, der passer til din økonomi.

  • Medregn ekstraomkostningerne, når du afdækker dit lånebehov, så du sikrer, dine udgifter er dækket ind.
  • Lav et budget for derved at finde dit økonomiske råderum, så du ved, hvad du kan bære i månedlig ydelse.
  • Indhent tilbud fra både banker og pengeinstitutter, så du har flere muligheder at vælge imellem, og sammenlign ÅOP, som tager højde for alle omkostninger.

Lån til båd i friværdien
Hvis du har en ejerbolig med friværdi, kan det give gode renter og en lav ydelse at låne i friværdien til din båd. Det kræver imidlertid, at du gør dig nogle overvejelser, for du binder på den måde båden og boligen sammen.

Banklån med pant i båden
Du kan optage pant i båden i forbindelse med et banklån og på den måde typisk få en lavere rente. Der er nogle etableringsomkostninger forbundet med denne løsning, men har du planer om at have den samme båd i mange år, kan det vise sig fordelagtigt.

Privatlån til båd
Med et privatlån bliver der ikke optaget pant i båden, og selvom det ofte giver lidt højere renter, betyder det også, at etableringsomkostningerne er minimale og du nemt kan lave om på lånet. På den måde kan du skifte båden ud, alt efter hvordan dine behov og ambitioner ændrer sig.

Santander Consumer Bank står klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål, og vi kan også hjælpe dig med en enkel og sikker finansiering af din båd.