Opsparing

Bedst i test: ifølge Forbrugerrådet Tænk har Santander samlet set det bedste udbud af opsparingskonti. 

Her finder du en oversigt over vores forskellige produkter inden for opsparing med en rente op til 3,40% p.a. Vi planter ét træ for hver ny opsparingskunde, der bydes velkommen i Santander.

Du er dækket af indskudsgarantien
Dit indestående er dækket af indskudsgarantien op til 100.000 EUR svarende til 745.000 kr.

Vores produkter med fast rente

Illustration av en rosa spargris med ett mynt

Opsparing 6

Med Opsparing 6 kan du få en fast rente på 3,10% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på kontoen og binder pengene i 6 måneder.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt

Opsparing 12

Med Opsparing 12 kan du få en fast rente på 3,40% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på kontoen og binder pengene i 12 måneder.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt

Opsparing 24

Med Opsparing 24 kan du få en fast rente på 3,20% p.a., hvis du indsætter minimum 100.000 kr. på kontoen og binder pengene i 24 måneder.

Vores produkter med variabel rente

Illustration av en rosa spargris med ett mynt

Opsparing - Fri

Med Opsparing - Fri kan du få en variabel rente på 2,75% p.a. uden gebyrer og krav til minimumsbeløb.
Illustration av en rosa spargris med ett mynt

Opsparing Plus

Med Opsparing Plus kan du få en variabel rente på 2,85% p.a., hvis du indsætter minimum 100.000 kr. på kontoen.

 

Santander er bedst i test for anden gang i træk

Forbrugerrådet Tænk har for anden gang i træk kåret Santander i Danmark som bedst i test blandt opsparingskonti fra 25 forskellige pengeinstitutter.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

Vælg en opsparing hos Santander

Det er nemt og enkelt at komme i gang med en en opsparing hos Santander. Du kan oprette en konto online på under fem minutter, og så er du sikret en konkurrencedygtig rente på din opsparing.

Du kan enten vælge at gå i gang med det samme ved at vælge en af vores forskellige opsparingskonti, eller du kan læse videre her på siden, hvor du kan blive endnu klogere på, hvad vi kan gøre for din opsparing.

Hvilken opsparingskonto passer til dig?

Vores forskellige opsparingskonti giver dig mere fleksibilitet i hverdagen. Du indsætte penge, hæve og overføre mellem dine interne konti. Du har også mulighed for at se andre konti fra andre banker i vores netbank.

Hos Santander tilbyder vi forskellige typer opsparingskonti, nemlig:

Opsparing 6

Med Opsparing 6 kan du få en fast rente på 3,10% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på din konto. 

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden på 6 måneder mod betaling af dekort. 

Opsparing 12

Med Opsparing 12 kan du få en fast rente på 3,40% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på din konto. 

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden på 12 måneder mod betaling af dekort. 

Opsparing 24

Med Opsparing 24 kan du få en fast rente på 3,20% p.a., hvis du indsætter minimum 100.000 kr. på din konto. 

Det er nødvendigt, at du indsætter minimum 100.000 kr. på kontoen for at få rente af dit indestående. Her får du også en opsparingskonto med en konkurrencedygtig rente.

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden mod betaling af dekort.

Opsparing - Fri

Med Opsparing - Fri kan du få en variabel rente op til 2,75% p.a. uden gebyrer og uden krav til et minimumsbeløb. Det betyder, at du får en opsparingskonto med konkurrencedygtige renter.

Derudover er du dækket af indskudsgarantien, så dine penge er trygge, sikre og dækket op til 100.000 Euro - svarende til 745.000 kroner.  

Med Opsparing - Fri får du gratis oprettelse og både indbetaling og udbetaling er helt uden omkostninger.

Opsparing Plus

Med Opsparing Plus får  du en opsparingskonto med konkurrencedygtig rente. Hvis du indsætter minimum 100.000 kr. på din konto, kan du få en variabel rente på 2,85% p.a.

Du kan altid hæve din opsparing helt eller delvist med 31 dages varsel direkte i netbanken.

Hvad skal du vide, når du vælger en opsparingskonto?

Når du skal vælge den bedste opsparing, bør du først overveje, hvad dine ønsker og behov er for din opsparing. Der er to forskellige typer konti til opsparing, nemlig en opsparingskonto og en indlånskonto.

Med en almindelig indlånskonto har du at gøre med en konto, som for eksempel din almindelige lønkonto. Typisk er der ingen rente. Der er dog ingen binding på dine penge, hvilket gør denne type til et oplagt valg til betaling af regninger, køb af dagligvarer o. lign., eller som en mindre opsparing, som du kan bruge af løbende.

Du har altid adgang til de penge, du har opsparet på din indlånskonto, så det kan være klogt også at beholde en reserve til uforudsete udgifter på denne konto. Opsparingskontoen er mere fleksibel og uden risiko sammenlignet med investeringer i aktier eller obligationer.

På en opsparingskonto bestemmer du selv, om du binder pengene i en periode eller kunne hæve med det samme, hvilket betyder, at du får nem adgang til dine penge, hvis du skulle få brug for dem. Jo længere du binder dine penge, jo højere en rente vil du typisk få.

Hvor høj er renten på vores opsparingskonti?

Når du åbner en opsparing hos Santander, får du typisk en bestemt rente. Hos os er der ingen krav til dit minimumsbeløb på din opsparingskonto – det gælder dog ikke vores Opsparing 6, Opsparing 12, Opsparing 24 og Opsparing Plus – men ofte er det nødvendigt hos flere banker at have en minimumsbeløb, når du åbner en opsparingskonto. Hos Santander kan du oprette en opsparingskonto helt uden gebyrer.

Hvilke fordele giver en opsparing?

Ved at placere dine penge på en opsparingskonto sikrer du delvist dine penge mod at miste værdi og i modsætning til at investere pengene, så er din opsparing mere tilgængelig, hvis du får brug for pengene.

Du kan vælge at 'låse' din opsparing i en periode - typisk to til tre år - hvor du ikke kan hæve pengene på kontoen, men sammenlignet med en investering i aktier eller obligationer er denne binding kortsigtet.

Der er ingen risiko forbundet med en opsparingskonto, så længe din opsparing ikke overstiger 745.000 kroner. Op til dette beløb er din opsparing dækket af en indskudsgaranti i tilfælde af, at din bank går konkurs eller bliver sat under rekonstruktionsbehandling.

En opsparingskonto er for dem, der ikke er risikovillige og som ønsker adgang til deres midler. Og hvis du sparer op til noget bestemt, så kan det være en god idé at dele din opsparing op, så du kan holde styr på, hvor tæt du er på dit mål.

Det er en god idé at starte så tidligt som muligt

Selv om det aldrig er for sent at begynde at spare op, så er det en god idé at starte så tidligt som muligt, for der er meget, som du kan bruge dine penge på. Noget af det vigtigste, du kan spare op til, er et indskud på en bolig, og som ung kan det være svært at nå at spare hele beløbet op. Derfor er en børneopsparing en god måde at hjælpe dine børn i gang i voksenlivet.

Hvor meget skal du sætte ind på kontoen om måneden?

Et godt budget for din økonomi er nøglen, når det kommer til at spare penge op. Hvor mange penge du skal spare er dybt afhængig af netop din individuelle situation.

Hvad du planlægger at bruge din opsparing til, og hvornår du har brug for den har også betydning, når du skal beslutte, hvor meget du skal sætte ind på kontoen.

Hvis du tager stilling til og laver en plan for dine ekstraordinære udgifter, du vil have over længere tid – eksempelvis over fem år – får du overblik over, hvor mange penge du skal spare op, og hvornår du skal bruge dem. Se, hvordan du lægger et godt budget her.

Du er dækket af indskudsgarantien

Santander i Danmark er et filial af Santander AS i Norge. Det betyder, at alle indskud i Santander Danmark er omfattet af den norske indskudsgarantiordning for et beløb, der svarer til 745.000 DKK eller 100.000 EUR pr. kunde.

Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 70 21 90 11. Vi er klar til at besvare dine spørgsmål.