Opsparing

Bedst i test: ifølge Forbrugerrådet Tænk har Santander det bedste udbud af opsparingskonti og den bedste rente.

Her finder du en oversigt over vores forskellige produkter inden for opsparing med en rente op til 3,50% p.a.

Du er dækket af indskudsgarantien
Dit indestående er dækket af indskudsgarantien op til 100.000 EUR svarende til 745.000 kr.

Vores produkter med fast rente

Opsparing 6

3,50% p.a.

 • Minimumsindskud på 25.000 kr.
 • Bindingsperiode: 6 måneder
 • Hæv penge indenfor bindingsperioden mod betaling af dekort
Opret konto Læs mere

Opsparing 12

3,40% p.a.

 • Minimumsindskud på 25.000 kr.
 • Bindingsperiode: 12 måneder
 • Hæv penge indenfor bindingsperioden mod betaling af dekort
Opret konto Læs mere

Opsparing 24

3,20% p.a.

 • Minimumsindskud på 25.000 kr.
 • Bindingsperiode: 24 måneder
 • Hæv penge indenfor bindingsperioden mod betaling af dekort
Opret konto Læs mere

Vores produkter med variabel rente

Opsparing - Fri

2,75% p.a.

 • Intet minimumsindskud 
 • Ingen gebyrer
 • Hæv penge, når du har brug for det
Opret konto Læs mere

Opsparing Plus

2,85% p.a.

 • Intet minimumsindskud
 • Ingen gebyrer
 • Hæv penge med 31 dages varsel
Opret konto Læs mere

Santander er bedst i test for fjerde gang i træk

Forbrugerrådet Tænk har for fjerde gang i træk kåret Santander i Danmark som bedst i test, da banken har det bedste udbud af opsparingskonti og tilbyder den bedste rente.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Ofte stillede spørgsmål om opsparing

Hvorfor skal jeg oplyse, hvor min opsparing er fra, og hvad den skal bruges til?
Disse spørgsmål er et lovkrav, som alle danske banker skal følge. De skal stilles til nye og eksisterende kunder for at modvirke såkaldt hvidvaskning af penge.
Jeg bor i udlandet​. Kan jeg oprette en konto?

Nej, vi kan desværre kun tilbyde konti til kunder med fast bopæl i Danmark.

Jeg er under 18 år. Kan jeg oprette en konto?

Nej, vi tilbyder desværre ikke konti til personer under 18 år.

Jeg har navne - og adressebeskyttelse. Kan jeg oprette en konto?

Ja, det kan du godt. Når du opretter en konto, vil du til sidst i processen blive bedt om at uploade gyldigt sundhedskort. Når vi har valideret det fremsendte, modtager du en e-mail fra os.

Kan jeg ændre min opsparingskonto til en anden konto?

Du kan ikke ændre din eksisterende opsparingskonto til en anden. Du bedes oprette en ny opsparingskonto og derefter flytte dit indestående til din nye konto via vores netbank.

Er det et krav, at jeg har har andre produkter hos Santander for at oprette en opsparingskonto?

Nej, du kan oprette en opsparingskonto uden at have andre produkter hos Santander, og du kan beholde din nuværende bank. Du kan overføre hele eller dele af din opsparing - det er helt op til dig. 

Kan jeg bruge opsparingskontoen som en børneopsparing?

Nej, hos Santander tilbyder vi ikke børneopsparing. En opsparing er tilknyttet dit CPR-nummer og kan således kun oprettes i dit eget navn.

 

 

Kan en opsparingskonto have tilknyttet et betalingskort?

Nej, det er ikke muligt at have et kort tilknyttet til en opsparingskonto.

Kan min samlever og jeg have samme opsparingskonto?

Nej, kontoen bliver registreret til den person, der logger på med sit MitID ved oprettelsen. Hvis I begge ønsker at have jeres opsparing stående hos os, bliver I nødt til at oprette hver jeres konto.

Vælg en opsparing hos Santander

Det er nemt og enkelt at komme i gang med en opsparing hos Santander. Du kan oprette en konto online på under fem minutter, og så er du sikret en konkurrencedygtig rente på din opsparing.

Du kan oprette en opsparingskonto uden at have andre produkter hos Santander, og du kan beholde din primære bank. Du kan overføre hele eller dele af din opsparing - det er helt op til dig. 

Du kan enten vælge at gå i gang med det samme ved at vælge en af vores forskellige opsparingskonti, eller du kan læse videre her på siden, hvor du kan blive endnu klogere på, hvad vi kan gøre for din opsparing.

Hvilken opsparingskonto passer til dig?

Vores forskellige opsparingskonti giver dig mere fleksibilitet i hverdagen. Du indsætte penge, hæve og overføre mellem dine interne konti. Du har også mulighed for at se andre konti fra andre banker i vores netbank.

Hos Santander tilbyder vi forskellige typer opsparingskonti, nemlig:

Opsparing 6

Med Opsparing 6 kan du få en fast rente på 3,50% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på din konto. 

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden på 6 måneder mod betaling af dekort. 

Opsparing 12

Med Opsparing 12 kan du få en fast rente på 3,40% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på din konto. 

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden på 12 måneder mod betaling af dekort. 

Opsparing 24

Med Opsparing 24 kan du få en fast rente på 3,20% p.a., hvis du indsætter minimum 25.000 kr. på din konto. 

Det er nødvendigt, at du indsætter minimum 25.000 kr. på kontoen for at få rente af dit indestående. Her får du også en opsparingskonto med en konkurrencedygtig rente.

Du kan vælge at hæve din opsparing helt eller delvist inden for bindingsperioden mod betaling af dekort.

Opsparing - Fri

Med Opsparing - Fri kan du få en variabel rente op til 2,75% p.a. uden gebyrer og uden krav til et minimumsbeløb. Det betyder, at du får en opsparingskonto med konkurrencedygtige renter.

Derudover er du dækket af indskudsgarantien, så dine penge er trygge, sikre og dækket op til 100.000 euro - svarende til 745.000 kroner.  

Med Opsparing - Fri får du gratis oprettelse og både indbetaling og udbetaling er helt uden omkostninger.

Opsparing Plus

Med Opsparing Plus får  du en opsparingskonto med konkurrencedygtig variabel rente på 2,85% p.a. og uden krav til et minimumsbeløb.

Du kan altid hæve din opsparing helt eller delvist med 31 dages varsel direkte i netbanken.

Hvad skal du vide, når du vælger en opsparingskonto?

Når du skal vælge den bedste opsparing, bør du først overveje, hvad dine ønsker og behov er for din opsparing. Der er to forskellige typer konti til opsparing, nemlig en opsparingskonto og en indlånskonto.

Med en almindelig indlånskonto har du at gøre med en konto, som eksempelvis din almindelige lønkonto.  Typisk er der ingen rente. Der er ingen binding, så du kan frit hæve dine penge, hvilket gør denne type til et oplagt valg til din daglige økonomi til betaling af regninger, køb af dagligvarer o. lign., eller som en mindre opsparing, som du kan bruge af løbende.

Du har altid adgang til de penge, du har opsparet på din indlånskonto, så det kan være klogt også at beholde en reserve til uforudsete udgifter på denne konto. Opsparingskontoen giver en mere fleksibel opsparing og er uden risiko sammenlignet med investeringer i aktier eller obligationer.

På en opsparingskonto bestemmer du selv, om du binder pengene i en periode eller kunne hæve med det samme, hvilket betyder, at du får nem adgang til dine penge, hvis du skulle få brug for dem. Jo længere du binder dine penge, jo højere en rente vil du typisk få.

Hvor høj er renten på vores opsparingskonti?

Når du åbner en opsparing hos Santander, får du typisk en positiv rente. Hos os er der ingen krav til dit minimumsbeløb på din opsparingskonto – det gælder dog ikke vores Opsparing 6, Opsparing 12, Opsparing 24 og Opsparing Plus – men ofte er det nødvendigt hos flere banker at have en minimumsbeløb, når du åbner en opsparingskonto. Hos Santander kan du oprette en opsparingskonto helt uden gebyrer.

Hvilke fordele giver en opsparing?

Ved at placere dine penge på en opsparingskonto sikrer du delvist dine penge mod at miste værdi og i modsætning til at investere pengene, så er din opsparing mere tilgængelig, hvis du får brug for pengene.

Du kan vælge at 'låse' din opsparing i en periode - typisk to til tre år - hvor du ikke kan hæve pengene på kontoen, men sammenlignet med en investering i aktier eller obligationer er denne binding kortsigtet.

Der er ingen risiko forbundet med en opsparingskonto, så længe din opsparing ikke overstiger 745.000 kroner. Op til dette beløb er din opsparing dækket af en indskudsgaranti i tilfælde af, at din bank går konkurs eller bliver sat under rekonstruktionsbehandling.

En opsparingskonto er for dem, der ikke er risikovillige og som ønsker adgang til deres midler. Og hvis du sparer op til noget bestemt, så kan det være en god idé at dele din opsparing op, så du kan holde styr på, hvor tæt du er på dit mål.

Det er en god idé at starte så tidligt som muligt

Selv om det aldrig er for sent at begynde at spare op, så er det en god idé at starte så tidligt som muligt, for der er meget, som du kan bruge dine penge på. Noget af det vigtigste, du kan spare op til, er et indskud på en bolig, og som ung kan det være svært at nå at spare hele beløbet op. Derfor er en børneopsparing en god måde at hjælpe dine børn i gang i voksenlivet.

Hvor meget skal du sætte ind på kontoen om måneden?

Et godt budget for din økonomi er nøglen, når det kommer til at spare penge op. Hvor mange penge du skal spare er dybt afhængig af netop din individuelle situation.

Hvad du planlægger at bruge din opsparing til, og hvornår du har brug for den har også betydning, når du skal beslutte, hvor meget du skal sætte ind på kontoen.

Hvis du tager stilling til og laver en plan for dine ekstraordinære udgifter, du vil have over længere tid – eksempelvis over fem år – får du overblik over, hvor mange penge du skal spare op, og hvornår du skal bruge dem. Se, hvordan du lægger et godt budget her.

Du er dækket af indskudsgarantien

Santander i Danmark er et filial af Santander AS i Norge. Det betyder, at alle indskud i Santander Danmark er omfattet af den norske indskudsgarantiordning for et beløb, der svarer til 745.000 DKK eller 100.000 EUR pr. kunde.