Bedre økonomi 27.09.2018
Tekst: Niels Friis Foto: Nikolaj Linares

Det store overblik: I disse butikker kan du bruge mobilbetaling


Vil du gerne bruge mobilbetaling i supermarkedet, men savner et overblik over, hvilke butikker der tager imod? Så læs med her.


Mobilbetalingsmarkedet er en kompliceret størrelse. 

I Danmark kan du opleve, at visse mobilbetalingstjenester virker i én butik, men ikke en anden, og at de forskellige butikskæder har satset på forskellige løsninger.

Men hvis du savner et overblik over, hvilke mobilbetalingsløsninger der virker i hvilke butikker, er der håb forude. 

Læs også: »Jeg har glemt min pung«: Kan jeg betale med mobilen i udlandet?

Vi har samlet et overblik over en række af de store danske butikker og deres forhold til mobilbetaling.

Hos Salling Group, som blandt andet råder over butikskæderne Føtex, Bilka og Netto, er mobilbetaling en mulighed.

»Vi tilbyder vores kunder, at de kan betale med mobilen i alle vores butikker, Føtex, Netto og Bilka – helt konkret Dankort på mobilen og ApplePay,« oplyser Kasper Reggelsen, PR-manager i Salling Group.

Ifølge ham er mobilbetaling ikke superpopulært blandt kunderne.

»Vi oplever helt overordnet, at kunderne er glade for muligheden – men også, at betalingskort, særligt det kontaktløse, og kontanter er det, et stort, stort flertal betaler med,« fortæller han.

Læs også: Mobilbetaling er kaotisk: Teknikken spænder ben for brugervenligheden


Her virker Dankort app:

Netop Dankort app, som altså er en af de mobilbetalingsløsninger, som kan bruges i Føtex, Netto og Bilka, åbner for betaling i en lang række butikker.

Lige nu kan du som nævnt bruge Dankort app i alle kæder i Salling Group, herunder Bilka, Netto, Føtex, Salling, Carls jr., samt de Starbucks der ligger sammen med supermarkederne.

Du kan også betale med Dankort app hos f.eks. Rema1000, MENY, SPAR, Min Købmand, Q8, Matas, Maxi Zoo, Emmerys, Zoologisk Have (København), jem&fix og Løvbjerg.

Læs også: Videoguide: Sådan kommer du i gang med Dankort app


Her virker MobilePay:

MobilePay, som er mest kendt for at være den løsning, man tyr til, når man vil overføre penge fra en mobil til en anden, kan også bruges som mobilbetalingsmiddel i mange butikker i Danmark.

Der findes forskellige udgaver af, hvordan man skal betale med MobilePay i de respektive butikker, men appen kan klare dem alle.

»Vi har en række kendte kæder som kunder bl.a. REMA 1000, Meny, 7-Eleven, McDonald’s og Matas,« siger Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay.

»Man kan i dag betale med MobilePay i over 100.000 danske butikker, heraf ca. 10.000 webshops. Vi er tæt på, at 30 procent af vores månedlige transaktioner er erhvervstransaktioner. Det samlede antal transaktioner pr. måned er pt. 25-27 millioner. Sidste års samlede overførte beløb med MobilePay i Danmark var 60 mia. kroner,« siger han. 

Læs også: Videoguide: Sådan kommer du i gang med MobilePay


Her virker Apple Pay:

Apple Pay, som internationalt er en af de større mobilbetalingsløsninger, fungerer også på det danske marked.

Læs også: Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Der findes ikke en endegyldig liste over, hvor du kan betale med Apple Pay herhjemme. I stedet skal du kigge efter bestemte symboler for at finde ud af, om den respektive butik tager imod mobilbetalingstjenesten.

Hvordan symbolet ser ud, kan du se her eller umiddelbart herunder. 

Læs også: Hvor kan jeg bruge Apple Pay?

Er du interesseret i at vide, hvordan du får Apple Pay? Klik her. 

 

a-pay-contactless-1.jpg

Bankernes egne wallets

Mange af de store banker har også deres egne mobilbetalingsløsninger, og flere af de mindre banker er gået sammen om en fælles løsning med navnet "My Wallet". Løsningerne fungerer lidt ligesom Apple Pay, hvor kortoplysningerne gemmes i en digital pung.

Læs også: Videoguide: Sådan kommer du i gang med Apple Wallet

Hvilke butikker de præcis fungerer i, er afhængig af, hvilken løsning der er tale om, men som udgangspunkt fungerer de fleste i butikker med kontaktløse terminaler, men de fungerer også online.


Coops egen app

Vil du handle i Coops butikker med mobilbetaling, skal du have fat i Coops egen app. Appen er en digital udgave af deres medlemskort med ekstra features.

Appen kan bruges til at betale med i Coops butikker, som blandt andre er SuperBrugsen, Fakta, Irma og Kvickly. Appen fungerer med både Dankort og internationale kort, men kræver, at du er Coop-medlem.