Se listen: I disse butikker kan du bruge mobilbetaling

Vil du gerne bruge MobilePay i supermarkedet, men savner du et overblik over, hvilke butikker der tager imod mobilbetaling? Så læs med her.

Mobilbetalingsmarkedet er en kompliceret størrelse, og det er ikke altid lige let at finde ud af, hvor du helt præcist kan betale med MobilePay, Apple Pay og de øvrige mobilbetalings-løsninger.

I Danmark kan du opleve, at visse mobilbetalingstjenester virker i én butik, men ikke en anden, og at de forskellige butikskæder har satset på forskellige løsninger.

Savner du et overblik over, hvilke mobilbetalingsløsninger der virker i hvilke butikker, kan du læse med her, hvor vi har lavet en liste over en række af de store danske butikker og deres forhold til mobilbetaling.

Har du glemt pungen på ferien? Nogle former for mobilbetaling virker faktisk i udlandet.

Se hvilke apps du kan betale med i udlandet.

Liste over butikker, hvor du kan betale med mobil

Hos Salling Group, som blandt andet råder over butikskæderne Føtex, Bilka og Netto, er mobilbetaling en mulighed. I Føtex, Bilka og Netto kan du betalte med Apple Pay eller Dankort på mobilen. Du kan desuden benytte MobilePay på både føtex.dk og bilka.dk.

Dankortet er danskernes favorit, når det kommer til betaling – hvad er status med mobilbetaling?

Perspektiv: Mobilbetaling er kaotisk: Teknikken spænder ben for brugervenligheden

Her kan du betale med MobilePay

MobilePay, som er mest kendt for at være den løsning, man tyr til, når man vil overføre penge fra en mobil til en anden, kan også bruges som mobilbetalingsmiddel i mange butikker i Danmark.

Der findes forskellige udgaver af, hvordan man skal betale med MobilePay i de respektive butikker, men appen kan klare dem alle. Du kan betale med MobilePay i omkring 200.000 butikker og webshops i Danmark – herunder i en række kendte kæder som REMA 1000, Meny, 7-Eleven, McDonald’s og Matas.

Vil du have MobilePay? Få hjælp til at komme igang med guiden herunder.

Videoguide: Sådan kommer du i gang med MobilePay

Her kan du betale med Apple Pay og Google Pay

Apple Pay og Google Pay, som internationalt er nogle af de større mobilbetalingsløsninger, fungerer også på det danske marked, og flere og flere butikker tilbyder deres kunder, at de kan betale med Apple Pay og Google Pay.

Der er fordele ved at bruge kreditkort til Apple Pay. Læs hvorfor herunder.

Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Der findes ikke en endegyldig liste over, hvor du kan betale med Apple Pay og Google Pay herhjemme. I stedet skal du kigge efter bestemte symboler for at finde ud af, om den respektive butik tager imod mobilbetalingstjenesten.

Hvordan symbolerne ser ud, kan du se her og her eller umiddelbart herunder.

Se hvilke steder, du kan bruge Apples app.
Hvor kan jeg bruge Apple Pay?

Er du interesseret i at vide, hvordan du får Apple Pay? Dit Santander kort kan bruges til Apple Pay – klik her for mere information.

Bankernes egne wallets

Mange af de store banker har også deres egne mobilbetalingsløsninger, og flere af de mindre banker er gået sammen om en fælles løsning med navnet "My Wallet". Løsningerne fungerer lidt ligesom Apple Pay, hvor kortoplysningerne gemmes i en digital pung.

Få hjælp til at oprette en Apple Wallet – og få glæde af fordelene.

Videoguide: Sådan kommer du i gang med Apple Wallet

Hvilke butikker de præcis fungerer i, er afhængig af, hvilken løsning der er tale om, men som udgangspunkt fungerer de fleste i butikker med kontaktløse terminaler, men de fungerer også online.

Coops egen app

Vil du handle i Coops butikker med mobilbetaling, skal du have fat i Coops egen app. Appen er en digital udgave af deres medlemskort med ekstra features.

Appen kan bruges til at betale med i Coops butikker, som består af kæderne Coop/Coop.dk, 365discount og Brugsen. Appen fungerer med både Dankort og internationale kort, men kræver, at du er Coop-medlem.