Se listen: I disse butikker kan du bruge mobilbetaling

Vil du gerne bruge MobilePay i supermarkedet, men savner du et overblik over, hvilke butikker der tager imod mobilbetaling? Så læs med her.

Mobilbetalingsmarkedet er en kompliceret størrelse, og det er ikke altid lige let at finde ud af, hvor du helt præcist kan betale med MobilePay, Apple Pay og de øvrige mobilbetalings-løsninger.

I Danmark kan du opleve, at visse mobilbetalingstjenester virker i én butik, men ikke en anden, og at de forskellige butikskæder har satset på forskellige løsninger.

Savner du et overblik over, hvilke mobilbetalingsløsninger der virker i hvilke butikker, kan du læse med her, hvor vi har lavet en liste over en række af de store danske butikker og deres forhold til mobilbetaling.

Har du glemt pungen på ferien? Nogle former for mobilbetaling virker faktisk i udlandet.

Se hvilke apps du kan betale med i udlandet.

Liste over butikker, hvor du kan betale med mobil

Hos Salling Group, som blandt andet råder over butikskæderne Føtex, Bilka og Netto, er mobilbetaling en mulighed. I Føtex, Bilka og Netto kan du betalte med Apple Pay eller Dankort på mobilen.

»Vi tilbyder vores kunder, at de kan betale med mobilen i alle vores butikker, Føtex, Netto og Bilka – helt konkret Dankort på mobilen og ApplePay,« oplyser Kasper Reggelsen, PR-manager i Salling Group.

Ifølge ham er mobilbetaling ikke superpopulært blandt kunderne.

»Vi oplever helt overordnet, at kunderne er glade for muligheden – men også, at betalingskort, særligt det kontaktløse, og kontanter er det, et stort, stort flertal betaler med,« fortæller han.

Dankortet er danskernes favorit, når det kommer til betaling – hvad er status med mobilbetaling?

Perspektiv: Mobilbetaling er kaotisk: Teknikken spænder ben for brugervenligheden

Her kan du betalte med Dankort app

Netop Dankort app, som altså er en af de mobilbetalingsløsninger, som kan bruges i Føtex, Netto og Bilka, åbner for betaling i en lang række butikker.

Lige nu kan du som nævnt bruge Dankort app i alle kæder i Salling Group, herunder Bilka, Netto, Føtex, Salling, Carls jr., samt de Starbucks, der ligger sammen med supermarkederne.

Du kan også betale med Dankort app hos f.eks. Rema1000, MENY, SPAR, Min Købmand, Q8, Matas, Maxi Zoo, Emmerys, Zoologisk Have (København), jem&fix og Løvbjerg.

VIDEO-GUIDE: Vil du have dit Dankort på mobilen?

VIDEO: Sådan kommer du i gang med Dankort app

Her kan du betale med MobilePay

MobilePay, som er mest kendt for at være den løsning, man tyr til, når man vil overføre penge fra en mobil til en anden, kan også bruges som mobilbetalingsmiddel i mange butikker i Danmark.

Der findes forskellige udgaver af, hvordan man skal betale med MobilePay i de respektive butikker, men appen kan klarer dem alle. Du kan betale med MobilePay i mange forskellige butikker og webshops, og det er klart den foretrukne mobilbetalingsløsning blandt danskerne, fortæller Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay.

»Du kan betale med MobilePay i en lang række kendte kæder som bl.a. REMA 1000, Meny, 7-Eleven, McDonald’s og Matas,« siger Peter Kjærgaard og fortsætter:

»Man kan i dag betale med MobilePay i over 100.000 danske butikker, heraf ca. 10.000 webshops. Vi er tæt på, at 30 procent af vores månedlige transaktioner er erhvervstransaktioner. Det samlede antal transaktioner pr. måned er pt. 25-27 millioner. Sidste års samlede overførte beløb med MobilePay i Danmark var 60 mia. kroner,« siger han.

Vil du have MobilePay? Få hjælp til at komme igang med guiden herunder.

Videoguide: Sådan kommer du i gang med MobilePay

Her kan du betale med Apple Pay

Apple Pay, som internationalt er en af de større mobilbetalingsløsninger, fungerer også på det danske marked, og flere og flere butikker er så småt begyndt at tilbyde deres kunder, at de kan betale med Apple Pay.

Der er fordele ved at bruge kreditkort til Apple Pay. Læs hvorfor herunder.

Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Der findes ikke en endegyldig liste over, hvor du kan betale med Apple Pay herhjemme. I stedet skal du kigge efter bestemte symboler for at finde ud af, om den respektive butik tager imod mobilbetalingstjenesten.

Hvordan symbolet ser ud, kan du se her eller umiddelbart herunder.

Apple Pay er relativt nyt i Danmark. Se hvilke steder, du kan bruge Apples app.

Hvor kan jeg bruge Apple Pay?

Er du interesseret i at vide, hvordan du får Apple Pay? Dit Santander kort kan som et af de første betalingskort bruges til Apple Pay – klik her for mere information.

Bankernes egne wallets

Mange af de store banker har også deres egne mobilbetalingsløsninger, og flere af de mindre banker er gået sammen om en fælles løsning med navnet "My Wallet". Løsningerne fungerer lidt ligesom Apple Pay, hvor kortoplysningerne gemmes i en digital pung.

Få hjælp til at oprette en Apple Wallet – og få glæde af fordelene.

Videoguide: Sådan kommer du i gang med Apple Wallet

Hvilke butikker de præcis fungerer i, er afhængig af, hvilken løsning der er tale om, men som udgangspunkt fungerer de fleste i butikker med kontaktløse terminaler, men de fungerer også online.

Coops egen app

Vil du handle i Coops butikker med mobilbetaling, skal du have fat i Coops egen app. Appen er en digital udgave af deres medlemskort med ekstra features.

Appen kan bruges til at betale med i Coops butikker, som blandt andre er SuperBrugsen, Fakta, Irma og Kvickly. Appen fungerer med både Dankort og internationale kort, men kræver, at du er Coop-medlem.