Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Det er både mere trygt og mere overskueligt at bruge et kreditkort i forhold til et debetkort. Det gælder også, selv om betalingen sker trådløst.

Som kreditkortkunde i Santander kan du være blandt nogle af de første i Danmark, som for alvor tager Apple Pay i brug. Det er let at komme i gang og endnu simplere at bruge. Desuden er der mange fordele ved at tilknytte et kreditkort fra Santander til Apple Pay i stedet for et almindeligt debetkort.

Fungerer både i Danmark og udlandet

Selv om Apple Pay for mange er en ret ny ting her i Danmark, har det været tilgængeligt andre steder i verden siden 2014. Det betyder, at du kan bruge Apple Pay med dit Santander-kort i millioner af butikker i over 30 lande verden over.

»Fordelen ved Apple Pay er, at du kan bruge det i alle de lande, hvor de modtager dit kort og kontaktløse betalinger. Terminalen skal understøtte Visa og kontaktløs betaling. Så kan du bruge det alle vegne,« siger Michael Møller, produktansvarlig for betalingsløsninger og transaktioner i Santander Consumer Bank.

Apple Pay kan bruges til mange forskellige typer transaktioner, mens appen også kan fungere som en sikkerhed for dig.

»Alt, hvad man skal foretage af transaktioner, kan man gøre med Apple Pay – uanset om det er at tanke benzin eller købe ind. Du har hele tiden en reserve i din telefon, hvis der skulle ske noget med det fysiske kort. Så kan vi via din Santander Wallet App tilføje et nyt kort, som du kan have inden for en time – altså før du kan få det fysiske kort tilsendt. Det giver stor tryghed,« fortæller Michael Møller.

Ved du, hvordan man betaler sikkert med mobilen? Hvis ikke, så få gode råd herunder.

Sådan betaler du sikkert med mobilen

Når du rejser, er det desuden godt at vide, at på Santander-kort er der ikke hævegebyr ved at hæve i en automat. Men du kan opleve, at den enkelte bank i udlandet opkræver et hævegebyr for at tage imod et udenlandsk kort.

Rentefri betalingsudsættelse

Med Santander-kort får du op til 45 dages rentefri betalingsudsættelse. Det betyder, at så længe du betaler hele fakturaen inden forfaldsdatoen, koster det dig ingenting at bruge kortet – heller ikke i udlandet.

Hvis du er nødt til at opdele betalingen og dermed benytte dig af kreditten på kortet, får du skattefradrag for renterne, du betaler, på samme måde som med anden gæld.

Fuld oversigt og ingen gebyrer

Foruden trygheden, som ligger i et kreditkort, kan du også nyde godt af andre fordele, når du bruger Apple Pay sammen med et kreditkort fra Santander.

Det er for eksempel nemmere at bevare overblikket, når du handler. Det er det, fordi du får en specificeret faktura hver måned, som giver dig en tydelig oversigt over, hvor pengene ryger hen.

Vil du oprette en Apple Pay konto? Vi guider til god opsætning i videoen herunder.

VIDEO: Sådan opretter du Apple Pay på telefonen.

Lavere risiko for svindel

Med et kreditkort handler du med bankens penge og betaler først, når fakturaen kommer. En af de store fordele ved dette er, at det er bankens penge, som forsvinder, hvis du skulle blive udsat for svindel, eller hvis dine kortoplysninger kommer på afveje. Så har du også muligheden for at gøre indsigelse mod transaktioner, som du ikke kender til – før fakturaen kommer, og du må af med pengene.

Et debetkort, derimod, er knyttet direkte op på din bankkonto. Så er det dine egne penge, som forsvinder ved svindel – ikke bankens.

Desuden giver Apple Pay dig også mere tryghed ved online handel.

»En fordel i forhold til, at du ikke skal have kortoplysninger op af lommen ved online handel. Det er både mere sikkert og nemmere,« siger Michael Møller.