Derfor skal du betale med kreditkort til Black Friday

Har du tænkt dig at udnytte nogle af de mange tilbud i forbindelse med Black Friday? Så find kreditkortet frem. Kreditkortet har nemlig et par fordele, når du handler online.

Vi kender efterhånden Black Friday som en periode med store rabatter og vanvittige tilbud, der vælter ind i postkassen og ikke mindst i indbakken, for vi er vilde med at handle online til Black Friday.

Dansk Erhverv vurderer, at der i 2021 blev solgt for mere end 3,2 mia. kr. på nettet gennem ugen, og dermed nåede forbruget 2020’s store rekord.

Identitetstyveri på nettet er et stigende problem – vi guider til sikker handel herunder.
Få gode råd i: Sådan undgår du identitetstyveri på nettet

Imellem alle de gode tilbud og store rabatter fra etablerede virksomheder gemmer der sig også nogle mere lyssky foretagender, som udnytter situationen til at begå svindel. Black Friday er en periode, hvor mange flere handler på nettet, og det gør det til en attraktiv periode for svindlere at operere i.

Generelt er det sådan, at i perioder, hvor folk handler mere online, vil svindlere sætte aktiviteten op.

Du kan læse her hvordan du opdager de mest udbredte svindelnumre.


Derfor er Black Friday det helt rigtige tidspunkt at genopfriske, hvordan du undgår misbrug af dine kortoplysninger.

Brug dit kreditkort

Handler du online, kan det i forvejen være svært at vurdere, om den hjemmeside, du klikker ind på, er sikker, og om firmaet bag er reelt. I den hektiske tid omkring Black Friday med tilbud fra højre og venstre er det ekstra nemt at miste overblikket, og det kan gå ud over din økonomi.

To af de mest almindelige svindelnumre i forbindelse med nethandel er ikke at levere varen og at trække flere penge, end du har godkendt. Begge typer svindel kan du imødegå ved at bruge et kreditkort, når du handler på nettet.

Hvorfor er kreditkortet bedre at bruge til Black Friday?

Betaler du med et dankort, eller et andet debetkort, trækker webshoppen pengene fra din konto med det samme, når du bekræfter betalingen online. Med et kreditkort trækkes pengene ikke fra din konto med det samme, og det giver dig en fordel, når du handler på nettet – også i forbindelse med Black Friday.

Skulle uheldet være ude, og du for eksempel ikke får tilsendt din vare, eller opdager du, at webshoppen har trukket et for højt beløb, kan banken føre pengene tilbage til din konto. I mange situationer, kan du også få pengene tilbage med et debetkort, som dankortet, men ikke alle. Du er således dækket bedre ind, hvis du bruger kreditkortet. Du kan se nogle eksempler på, hvornår du kan få tilbageført penge med henholdsvis kreditkort og dankort i denne tekst fra NETS.

Kreditkortet gør det altså nemmere og mere sikkert at handle online.

Hvad skal du gøre, hvis dit betalingskort er blevet misbrugt?
Læs med i: Misbrug af betalingskort - disse rettigheder skal du kende

Du kan læse mere om, hvilke muligheder du har for at få dine penge igen i artiklen “Phishing: Sådan får du dine penge tilbage” på taenk.dk, der drives af Forbrugerrådet Tænk.

Få bedre overblik med kreditkortet

Det er ikke kun Black Friday, som får internetsalget til at stige i november måned – det er også den forestående juletid. Det er nemlig nemt at klare alt fra julegaver til kalendergaver og julepynt og julegodter direkte fra sofaen.

Det kan imidlertid give en del træk fra kontoen i løbet af måneden, og selvom der ofte er tale om små beløb, løber det hurtigt op. Mange små transaktioner kan være svære at få overblik over, men bruger du kreditkortet, får du en samlet faktura i slutningen af måneden.

Du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på, hvor mange penge du bruger, og det er en god idé at lægge et budget for, hvor mange penge du vil bruge under Black Friday. På den måde kan du sikre dig mod at få en ubehagelig overraskelse, når fakturaen kommer, og pengene trækkes fra kontoen.

Sandt eller falsk: Vi knuser de mest populære myter om kreditkort herunder.
5 myter om kreditkortet - og om de holder

Et kreditkort kan således hjælpe med at skabe overblik over, hvor mange penge du har brugt på internethandel i løbet af en måned, hvis du konsekvent bruger det samme kort.

Du kan læse om mulighederne for at få et kreditkort hos Santander på denne side.