Derfor skal du betale streamingtjenesten med kreditkort

Benytter du dig af én eller flere streamingtjenester? Så bør du betale dem med dit kreditkort – ikke dit normale dankort!

For mange danskere er det efterhånden fortid at se klassisk flow-tv i fjernsynet. I stedet benytter stadigt flere sig af streamingtjenester. Fordelen er, at du kan se dit favoritprogram, når du vil, du slipper for reklamepauser – og du kan ofte se næste episode uden, at skulle vente en hel uge.

Ulempen er, at streaming ikke er gratis, og hvis du både abonnerer på Netflix, HBO, Disney+, Viaplay og flere andre tjenester, kan det godt blive dyrt alt i alt. Det kan endvidere være svært at holde overblikket over, hvad du betaler og hvornår.

Hvordan skal du betale din udgifter på ferien og i udlandet? Kreditkort eller kontanter?

Læs artiklen: Derfor skal du bruge kreditkort på ferien

Trækkes direkte fra kortet

De fleste streamingtjenester tilbyder abonnementer, hvor du indtaster kortoplysninger, og så trækkes pengene automatisk hver måned. Det er smart både for dig, fordi du slipper for at skulle betale en regning via netbank hver måned, og for streamingudbyderen, som slipper for at skulle rykke kunderne for betaling.

Mister du overblikket?

Hvis du abonnerer på flere streamingtjenester, som alle trækkes fra dit almindelige bankkort eller dankort, kan du nemt miste overblikket. For det første trækkes abonnementerne oftest ikke den samme dato om måneden, og summerne er hver for sig ikke særligt store.

Hvordan får du et fornuftigt privatlån, der ikke indeholder skjulte udgifter og gebyrer?

Vores eksperter guider i: 10 trin til et godt privatlån

Betaler du eksempelvis 139 kroner om måneden for TV2 Play og 99 kroner for din Netflix, er beløbene i sig selv ikke store summer – men har du tre eller fire forskellige abonnementer, løber det op i et par tusinde kroner om året.

Saml alt på et kort

Derfor er det ofte bedre at samle dine abonnementer på streamingtjenester og andre tjenester, hvor pengene trækkes direkte fra din konto uden en faktura, på et kreditkort. På den måde fjerner du ikke udgifterne i det store billede, men du får et bedre samlet overblik over, hvor meget det koster dig hver måned.

Så længe du sørger for at betale det, der skal betales på kreditkortet inden forfaldsdagen, bliver det heller ikke dyrere at betale med kreditkort i forhold til at betale med et almindeligt kort.

Hjælp mod svindel

En anden fordel ved at betale med kreditkort er, at pengene ikke trækkes direkte fra din konto, hvilket betyder, at du kan bede kortudbyderen om hjælp, hvis der skulle ske fejl – eller du i værste fald bliver snydt eller ramt af svindel.

Det gælder både ved streamingtjenester og andre abonnementer, som trækkes direkte fra dit kort – og også ved almindelig nethandel.

Sandt eller fask: Vi har faktatjekket myter om betaling med kreditkort.

Læs med i: 5 myter om kreditkort – og om de holder