Hvad kan Apple Pay?

Overvejer du at benytte Apple Pay, giver vi dig overblikket over, hvad du egentlig kan bruge betalingsappen til.

Med Apple Pay slipper du for at hive dit kreditkort frem, når du skal betale. Faktisk slipper du helt for at have det med, og det betyder, at dit kort ikke kan blive stjålet, og der er ingen, som kan aflure kortoplysningerne eller din kode.

Det er altså primært et spørgsmål om sikkerhed og bekvemmelighed, der er fordelen ved Apple Pay. Det fortæller Michael Bech, der er administrerende direktør i HUMAC.

Vil du have Apple Pay på din mobil?
Kom igang med Apple Pay: Sådan får du Apple Pay med Santander.

 

»Fordelen for forbrugeren er, at de ikke behøver tage deres tegnebog eller deres kreditkort med. Betalingen er hurtig, tryg og sikker, og sat op i et miljø de selv har kontrol over. Der er ikke nogen økonomisk fordel ved at bruge Apple Pay, for gebyret er det samme, der er på et kreditkort,« siger Michael Bech.

Når du lægger dit kreditkort ind i Wallet-appen på din iPhone, krypteres kortoplysningerne, og det betyder, at selvom du skulle miste din telefon, behøver du ikke spærre dit kort.

Du kan blot gå ind i "Find min iPhone" og deaktivere Apple Pay, og så fortsætte med at benytte dit fysiske kort, indtil du får din telefon tilbage eller anskaffer en ny.

Du kan betale med Apple Pay flere og flere steder i Danmark – men hvor helt præcist?
Se oversigten: Hvor kan jeg bruge Apple Pay?

 

Du kan betale med Apple Pay, når du handler online med browseren Safari, eller når du skal gennemføre en betaling i en app på din iPhone. Du kan også betale med Apple Pay i nogle fysiske butikker, men her skal du se dig om efter følgende ikoner for at være sikker på, de modtager betalinger med Apple Pay.