Her er de tips, som giver dig de billigste flybilletter

Der findes nogle helt enkle tips, som kan gøre ferien og flybilletterne væsentligt billigere. 

Der er mange variabler, som påvirker prisen, du betaler for flybilletter, men i bund og grund handler det om udbud og efterspørgsel. Priserne justeres dog automatisk, og med nogle tips i baghånden kan du hurtigt finde de billigste flybilletter – og i stedet bruge pengene på fantastiske oplevelser, når du kommer frem.

En grundlæggende regel, når det gælder billige flybilletter, er at være fleksibel. Desto større muligheder du har for at være fleksibel i forhold til datoer, tidspunkter og eventuelt også rejsemål, desto større er muligheden for store besparelser. 

Brug Google først

Der findes mange søgemaskiner til flybilletter, når man bladrer rundt på nettet, og en af dem er Googles egen søgemaskine for flybilletter, kaldet Google Flights. Her har du – i lighed med alle andre steder – mulighed for at søge efter dato og steder, men du kan også vælge at være fleksibel ved for eksempel at søge efter flybilletter til en to-ugers tur til USA i september, uden at være mere specifik omkring selve rejsemålet. Du kan også bruge redskabet til at udforske flypriser over hele verden i en given periode.

Er du træt af at rejse til overrendte turistmål? I denne guide får du ny inspiration:
Sådan finder du de skjulte perler, når du rejser

Tracking af priser kan betale sig

Søger du på specifikke rejsedatoer og rejsemål, vil du kunne få tips om alternative datoer, som er billigere. Ved at bruge prisgraf-funktionen er det enkelt at se, hvornår det er billigst at rejse. Er du tidligt ude, kan det samtidig være smart at aktivere pris-sporingen, som er indbygget i Google Flights. Så vil du blive varslet om ændringer i prisen, og på den måde kan du få en idé om, hvorvidt prisen er på vej op eller ned.

Vær opmærksom på, at prisen, som vises, er den billigste kategori, så derfor må du dobbelttjekke, hvad totalprisen er, hvis du skal have bagage med, eller vil vælge dit eget sæde.

Når du har fundet en rejse, som passer, bør du også søge efter de samme billetter på flere forskellige søgemaskiner for at sikre, at du får den billigst mulige pris på dine flybilletter – herunder er Momondo og Skyscanner store og kendte aktører. Tjek også flyselskabernes egne hjemmesider.

Undgå »alle andre«

Den største besparelse, når du vil finde de billigste flybilletter, opnår du utvivlsomt ved at vælge anderledes end »alle andre«. Det betyder, at du, om muligt, bør lægge ferien uden for højsæsonen og ikke over sommeren, i vinterferien, påsken eller lignende.

For mange er det vanskeligt at lægge ferien uden for højsæsonerne – og så gælder det om at tænke lidt anderledes. Ganske mange vælger fredag eller lørdag som afrejsedag, så finder man ofte billigere billetter med afrejse tidligere på ugen. Fly, som går tidligt om morgenen eller sent på aftenen, er også typisk billigere end de mere komfortable tidspunkter midt på dagen. 

cta---nyhedsbrev-tilmelding4.pngBestil på det rigtige tidspunkt

En analyse, som Cheap Air har lavet på omtrent én milliard flyrejser, viser, at det smarteste er at bestille flybilletterne 70 dage før afrejse. Det er dog gennemsnitligt, og for populære destinationer i højsæsonen vil det være bedst at bestille så tidligt som muligt. På disse ruter vil der nemlig være få billige billetter, og priserne stiger ofte brat nærmere afgangsdagen.

Det er ikke bare, hvor lang tid i forvejen du bestiller billetten, som påvirker prisen. Også hvilken dag på ugen du sætter dig foran skærmen for at bestille spiller ind på, hvad du ender med at betale. Ifølge Expedia er søndag den allerbedste dag at bestille flybilletter.

Guide: Her skal du veksle, når du skal på ferie

Tjek lufthavnen i nærheden

Det kan derudover være smart at tjekke priserne både til og fra forskellige lufthavne. Det kan faktisk være et billigere alternativ at køre nogle timer hjemmefra og flyve fra en anden lufthavn, end du sædvanligvis gør. På samme måde gælder det destinationen – måske findes der en by i nærheden af din destination, som er langt billigere at flyve til. Husk dog at indregne eventuelle ekstraomkostninger som lejebil eller en ekstra overnatning i regnestykket.