Hvorfor tager man et privatlån?

Et nyt køleskab, et renoveret badeværelse eller mere plads. Grundene til at tage et privatlån kan være mange, og hos Santander Consumer Bank behøver du ikke at forklare dine.

Når folk tager et privatlån, kan årsagerne både være uforudsete og planlagte udgifter, som man ikke har plads til i sit normale rådighedsbeløb eller ikke har tid, mulighed eller mod på at spare op til.

Hvis eksempelvis køleskabet går i stykker, og man ikke har en opsparing at trække på til at købe et nyt, kan det være nødvendigt at optage et privatlån – eller undvære køleskabet.

Det kan også være, at du gerne vil bygge til derhjemme eller renovere badeværelset, så det er mere moderne.

Hvordan får man egentlig et privatlån, og hvad skal du tænke over inden?
Se hele processen her: Sådan tager du et privatlån

 

Uanset hvad dine grunde til at ville optage et privatlån måtte være, er det kun dig, som kan afgøre, hvad formålet er værd i kroner og ører for dig – for låneudbyderen blander sig ikke.

»Man kan vælge at tage et privatlån af mange forskellige årsager. Er der opstået uforudsete udgifter i ens økonomi, kan man optage et lån til at dække udgifterne. Det kan også være, at man vil på drømmeferien og ikke har lyst til at vente på, at man har sparet op,« siger Jesper Schou-Nielsen, som er privatlånsansvarlig i Santander Consumer Bank.

»Uanset om dit privatlån er til planlagte eller uforudsete udgifter, skal du vide, at det kan være et lige så godt og billigt lån, som det du kan få i den traditionelle bank,« siger han.

Låneudbyderen blander sig ikke

Hvor du i en traditionel bank ofte vil skulle sætte dig ned foran en bankrådgiver og forklare og begrunde, hvorfor du gerne vil optage et lån, og hvad pengene fra lånet skal bruges til, vil du hos låneudbydere som Santander Consumer Bank opleve, at du kan få lov at låne til lige præcis det formål, som du finder vigtigst.

»Vi har ikke noget forhold til, hvad du vil bruge pengene, som du låner, til. Det er fuldstændig op til dig, om du er villig til eksempelvis at betale af på en sommerferie i tre år, eller om du er villig til at betale af på et køkken i syv år,« siger Jesper Schou-Nielsen.

10 ting er vigtige at huske på, inden du skriver under på et nyt privatlån.
Vi guider til det gode privatlån i: 10 trin til et godt privatlån

 

Det vil altså sige, at vil du låne 100.000 kroner på dit livs ferie, 200.000 kroner på et lækkert køkken eller 20.000 kroner på en ny computer, vil du ikke blive mødt af spørgsmål til, om det nu også kan svare sig fra et økonomisk synspunkt.

Betyder det så, at låneudbydere som Santander Consumer Bank er mere risikable at låne hos end traditionelle banker?

Nej, det gør det ikke.

Santander Consumer Bank gennemgår din økonomi og dine personlige forhold grundigt, når du har afsendt en låneansøgning, og kun hvis vi vurderer, at det er realistisk for dig og din økonomi at have plads til at afdrage på det lån, du gerne vil optage, får du lov at låne pengene.

Måske vil du også gerne læse: