Rente fradrag

Hvad er et rentefradrag?

Et rentefradrag er et skattefradrag, som du kan gøre brug af for at få et fradrag på dine renteudgifter. Med et rentefradrag kan du nemlig trække en vis del af renteudgifterne fra i skat, således omkostningerne ved dit lån bliver mindre.

Hvem kan få et rentefradrag?

Som udgangspunkt har du ret til et rentefradrag, såfremt du har renteudgifter til f.eks. et billån eller et privatlån Derudover er det også muligt at få rentefradrag ved boliglån og negative renter.

I modsætning til mange andre fradrag så har hverken din indkomst eller din trækprocent betydning for, hvorvidt du kan få et rentefradrag, eller hvor meget du kan få i rentefradrag.

Dog er der visse retningslinjer omkring selve fordelingen af rentefradraget, hvis du deler dine renteudgifter med en ægtefælle eller en samlevende.

Sådan fungerer et rentefradrag

Du får automatisk dit rentefradrag, når du optager et lån. Du behøver således ikke foretage dig noget. Alligevel er det altid en god idé at tjekke, at alle dine renteudgifter er korrekt angivet i din årsopgørelse.

Der er dog også nogle renteudgifter, som du selv skal indberette for at få gavn af rentefradraget. Det gælder for disse:

  • Renteudgifter, hvis du har optaget lån hos en privat låneudbyder.
  • Renteudgifter ved lån optaget i udlandet.

Hvor meget kan du få i rentefradrag?

Hvor meget du kan få i rentefradrag afhænger af dine renteudgifter. Der er nemlig en beløbsgrænse, og hvis renteudgifterne er under et vis beløb, så får du et højere rentefradrag.

Er dine samlede renteudgifter under 50.000 kroner som enlig eller 100.000 kroner som ægtefæller, så er rentefradraget på 33,6%.

Frem til 2025 vil rentefradraget falde med ét procentpoint om året, så dit samlede fradrag vil blive mindre. Det er dog ikke sikkert, at du bliver påvirket af 2025-planen, hvis dine renteudgifter ikke overstiger de to ovennævnte beløb.

2025-planen gælder kun for renteudgifter over 50.000 kroner for enlige og 100.000 kroner for ægtefæller.

Hvis dine renteudgifter derimod er højere end 50.000 kroner for enlige og 100.000 kroner for ægtefæller, så hører du under 2025-planen, og rentefradraget vil så falde frem til 2025. Og i 2025 vil rentefradraget være på 20,6%.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.