Santander Consumer Bank opkøber Ford Credit i Norden

Santander Consumer Bank opkøber Ford Credit (Forso Nordic AB), som udbyder bilfinansiering for Ford Motor Company i Norden.

I november 2019 underskrev Santander Consumer Bank en aftale med Ford Motor Company om et køb af Ford Credits forretning (Forso Nordic AB) på de nordiske markeder. Den 28. februar 2020 kan vi annoncere, at vi har fået den lovmæssige godkendelse, og transaktionen nu er afsluttet med øjeblikkelig effekt. En del af transaktionen omhandler en langsigtet aftale om detail- og engrosfinansiering til Ford forhandlere under Ford mærket.

Ford Motor Company og Santander Consumer Bank blev enige om en overtagelse af Forso Nordic AB, kendt som Ford Credit, til Santander Consumer Bank. Den lovmæssige godkendelse har været under behandling, og vi er nu glade for at meddele, at transaktionen er afsluttet med øjeblikkelig virkning” udtaler Michael Hvidsten, koncerndirektør i Santander Consumer Bank AS.

”Opkøbet udgør en stor vækstmulighed for vores virksomhed på tværs af Norden gennem et udvidet servicetilbud til vores kunder. Ford repræsenterer et stærkt brand og sammen vil vi være godt positioneret til fortsat at udvikle og ekspandere på det nordiske marked” fastslår koncerndirektøren.

Ford Credit giver Santander Consumer Bank mulighed for at styrke og udvide bankens produkt- og servicetilbud inden for bilfinansiering på tværs af Norden. Med et stærkt forhandlernetværk og produktportefølje, støtter erhvervelsen af Ford Credit op om Santander Consumer Banks strategi om at være ledende på markedet.

 

Fakta

Forso Nordic AB udbyder bilfinansiering for Ford Motor Company i Norden. Forso har hovedkvarter i Sverige, Göteborg og datterselskab i Finland samt filialer i Norge og Danmark. Samlet udestående er EUR 1,3 mia. og 121 ansatte i Norden.

Santander Consumer Bank AS (SCB) er en nordisk bank med fokus på bilfinansiering og finansiering uden sikkerhed. SCB har en førende position på markedet i Norden med hovedkvarter i Norge, Lysaker og datterselskab i Finland samt filialer i Sverige og Danmark. Samlet udestående EUR 17 mia. og mere end 1.500 ansatte i Norden.