Låneberegner

Brug vores låneberegner, og se hvad et lån vil koste dig.

Beregning af lån
Illustration av en kalkylator

Låneberegner - beregninger og omkostninger

For at få en bedre forståelse for låneomkostningerne i vores låneberegner, giver vi dig en kort forklaring af, hvad de forskellige tal betyder.

Der findes nemlig nogle særlige nøgletal, der er gode at kende til, før du optager et lån. Derfor vil vi gerne informere dig om disse, så du har et solidt sammenligningsgrundlag og dermed kan træffe den helt rigtige beslutning for dig selv.

ÅOP i vores låneberegner

ÅOP står for årlig omkostning i procent. Denne sats indeholder gebyrer, renter og eventuelt andre udgifter, som du kan støde på i forbindelse med optagelsen af et lån.

Du bør derfor altid kigge efter dette nøgletal i vores låneberegner, når du skal have klarlagt de årlige omkostninger ved dit lån – i procent.

Beregning af låneomkostningerne

Vores låneberegner giver dig mulighed for at få indblik i de omkostninger, der er forbundet med vores lån.

En lav ÅOP er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dit lån er billigere. Som navnet selv beskriver, er omkostningen set ud fra et årligt perspektiv. ÅOP samler til gengæld udgifterne og giver lånet en bedre gennemsigtighed. Du kan også se vores priser og gebyrer for Privatlån her.

Du kan se lånets rente i låneberegneren

Vores låneberegner giver dig mulighed for at se omkostningerne ved at låne penge hos os. Du kan frit justere beløbet og tilbagebetalingstiden, så du kan se de totale omkostninger, renten og din ÅOP.

En lav ÅOP er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dit lån totalt set vil være billigere. Som navnet beskriver, er omkostningen set årligt.

Hvis du ønsker at opnå en bedre forståelse for de forskellige nøgletal i vores låneberegner, kan du frit justere på lånebeløbet og tidshorisonten. På den måde kan du nemlig se:

  • Dine totale omkostninger
  • Din rente
  • Din ÅOP

Prøv eksempelvis at indstille beløbet til 100.00 kroner i vores låneberegner, og justér derefter på løbetiden. Når du gør dette, vil du hurtigt se, at de forskellige nøgletal ændrer sig.

Jo hurtigere du er om at afvikle dit lån, jo højere vil din ÅOP ligeledes være. En hurtig afvikling giver dig til gengæld lavere kreditomkostninger, hvorfor lånet i sidste ende vil være billigere for dig på denne måde.

Forklaringen lyder på, at en ÅOP er angivet i procent, og derfor er du nødt til at regne dig frem til den totale omkostning, før du kan vurdere fordelagtigheden af et givent lån.

Den endelige beregning af dit lån

Tilbuddet, som du ender med at modtage, når du har sendt din ansøgning afsted til os, vil ikke altid svare til, hvad du indtastede i vores låneberegner.

Forklaringen på det er, at vi først foretager en kreditværdighedsvurdering af dig, hvorefter vi tilsender dig et tilbud, der passer til din økonomi.

Derudover vil din rente ligeledes afhænge af en helhedsvurdering af din kreditværdighed, som vi automatisk går i gang med, når vi har modtaget din ansøgning via vores låneberegner.

Vores vurdering vil typisk indbefatte de forskellige oplysninger, vi kan se på din lønseddel, årsopgørelse og eventuelt eksisterende gældsforpligtelser. Vi kan også bede om oplysninger om dine udgifter.

Hvis du har ansøgt om et Privatlån og ikke lever op til vores krav om kreditvurdering, vil vi sandsynligvis tilbyde dig et andet lån med en rente, der svarer til vores vurdering af din privatøkonomi. Du har derfor stadig mulighed for at optage et lån hos os, såfremt du ikke bliver godkendt til det beløb, du søgte om i vores låneberegner.

Benyt vores låneberegner øverst på siden til at beregne ydelsen på dit lån, så du kan få den sendt afsted i dag.

Fast eller variabel rente til dit lån?

Når du optager et Privatlån hos Santander, så tilbyder vi udelukkende en variabel rente. Hvis du gerne vil blive klogere på området, kan du læse mere om, hvad en variabel rente vil sige herunder.

Man kan sige, at den største forskel på en fast og variabel rente ligger i trygheden. En fast rente er typisk dyrere, men til gengæld er den sikker, fordi du kender renten i hele lånets løbetid. En variabel rente er derimod mere usikker, men den er typisk også billigere.

Årsagen til at et lån med en variabel rente er billigere her og nu skyldes, at renten typisk er lavere end en fast rente, som du også ville kunne få på det samme tidspunkt. Dog er ulempen ved den variable rente, at renten kan ændre sig undervejs i dit låns løbetid. Det betyder, at hvis renten stiger, så stiger dine udgifter også, og den kan potentielt også overstige renten, da du optog lånet.

Hvis du er i tvivl om noget vedrørende din ansøgningsproces, er du altid velkommen til at kontakte os via telefon på 70 21 90 11.