Debitorrenten dækker over den årlige rente, som du skal betale tilbage til banken efter optagelsen af et lån. Renten bliver tilskrevet årligt, men i andre tilfælde, eksempelvis ved et forbrugslån, bliver renten tilskrevet månedligt. Debitorrente er synonym for nominel rente.

Hvad er debitorrente? - få svaret her

Kan man sammenligne lån med debitorrente?

Debitorrenten giver et godt overblik over, hvor meget det potentielt koster dig at optage et lån, men det er vigtigt at kigge på ÅOP for at se, hvad et lån kommer til at koste. Med ÅOP kan du se, hvad det sammenlagt kommer til at koste dig årligt, inklusive gebyrer og afgifter.

 

Hvad er vigtigst at være opmærksom på?

Debitorrenten er en del af lånets samlede omkostning, men først ved ÅOP og det endelige lånetilbud kan du se, hvor meget det kommer til at koste dig. Derfor er det anbefalelsesværdigt at orientere sig om ÅOP, før man takker ja til låneaftalen.

 

Debitorrenten kan variere

​Debitorrenten er nødvendigvis ikke den samme fra låneudbyder til låneudbyder. Den kan variere fra sted til sted, i kombination med renten, som dagligt bliver bestemt af Finansrådet.

I forlængelse af den daglige rentesats kommer debitorrenten, og ÅOP'en på et potentielt lån, nogle gange an på den individuelle vurdering af den enkelte låner. Hvis du er interesseret i at optage et lån, vil finansinstituttet vurdere din privatøkonomi og på den baggrund give et lånetilbud. Her kan du også se, hvad den endelige debitorrente, gebyrer og ÅOP vil være.

 

Tidligere udtryk for debitorrente

​Debitorrenten er tidligere blevet omtalt som effektiv rente. Det er blot et synonym, som er udtryk for det helt samme som en debitorrente med variabel rente, da de følger samme formel.

Du kan læse mere om vores privatlån her.

Se debitorrenten og beregn dit lån her

Du har 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du underskriver aftalen.
Du har 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du underskriver aftalen.