Plant et træ

Vi planter ét træ for hver ny opsparingskunde, der bydes velkommen i Santander. Træerne plantes i Rondônia provinsen i Brasilien, for at nedbringe CO2 i atmosfæren, øge biodiversiteten og bekæmpe skovrydning.

Illustration av en liten växande grön planta

Vores partner i Brasilien

I Santander har vi valgt at plante ét nyt træ i Rondônia provinsen i Brasilien hver gang en ny opsparingskunde bydes velkommen. Det gør vi bl.a. for at nedbringe CO2 i atmosfæren, øge biodiversiteten og bekæmpe skovrydning.

Santander og CHOOOSE samarbejder med den franske træspecialist, Reforest'Action, som blev stiftet i 2010 af ingeniøren Stéphane Hallaire. I 2010 rejste han rejste til Senegal, hvor han opdagede et genplantningsprojekt. Stéphane Hallaire planter sit første træ, et mangotræ, og får en sand åbenbaring, da han bliver opmærksom på de mange fordele, som disse træer bringer til lokalsamfundet. Da han vender tilbage til Frankrig, siger han sit job op og stifter Reforest'Action.

Siden stiftelsen af Reforest'Action er der blevet plantet 23 millioner træer i 42 lande takket være engagementet fra 3.000 virksomheder og 400.000 borgere – og du er med til at plante endnu flere træer.

Læs mere om Reforest'Action og om projektet i Rondônia provinsen i Brasilien her.

Den grønne rejse

Banco Santander hører til blandt verdens største banker og er samtidig medunderskriver af de finansielle mål i FN's 17 verdensmål. Santander har udvalgt en række af disse verdensmål som særlige indsatsområder, hvor klimaområdet især er noget, vi er optaget af.

Santander har bl.a. indgået et verdensomspændende samarbejde med organisationen CHOOOSE, som er en norsk teknologivirksomhed, der accelererer bæredygtige løsninger. Virksomheden har udviklet en platform, der gør det nemt for enkeltpersoner og organisationer at kompensere deres CO2-aftryk ved at støtte nogle af de bedste og mest anerkendte CO2-reducerende projekter i verden.

Du kan læse mere om CHOOOSE her.

Opret opsparing

Vi tilbyder forskellige produkter inden for opsparing med en rente op til 3,30% p.a.

Santanders bæredygtige initiativer

Projektet i Brasilien er blot et af mange bæredygtige initativer. I Norden udgiver vi bl.a. en bæredygtighedsrapport og udsteder grønne obligationer.