Santander Consumer Bank lancerer sin første bæredygtighedsrapport

Santander i Norden lancerer i dag sin første bæredygtighedsrapport (2021). Rapporten understøtter Grupo Santanders ambitiøse bæredygtighedsambitioner.


Santander tror på en bred tilgang til bæredygtighed, fra hvordan vi behandler og investerer i vores medarbejdere, hvordan vi støtter op om lokalsamfund, til hvordan vi rådgiver og samarbejder med vores kunder og partnere for at støtte dem i at træffe bæredygtige valg.

- Denne rapport viser, hvordan vi arbejder og opererer på en ansvarlig og bæredygtig måde. Vi er stolte af det, vi allerede har opnået, samtidig med at vi er utålmodige efter at levere mere, siger Michael Hvidsten, CEO i Santander Consumer Bank i Norden.

Han fortsætter:

- At løse klimakrisen er ikke let, men passivitet er ikke en mulighed. Vi vil være åbne om, hvad vi gør, fremgangen vi har – og hvad vi endnu ikke gør; den simple grund er, at de fleste ændringer starter med åbenhed.

Forpligtelse til ansvarlig bankvirksomhed og bæredygtig finansiering
Grupo Santander er tidligere blevet kåret som verdens mest bæredygtige bank med ambitionen om at opnå Net Zero inden år 2050. Banken er en af grundlæggerne bag FN’s miljøprogram for finanssektoren (UNEP FI) og Net Zero Banking Alliance (NZBA), som tilsammen har etableret standarder og praksis for at opfylde Parisaftalens mål.

Santander spiller en vigtig rolle i samfundets overgang til en lavkulstoføkonomi samt en inkluderende og bæredygtig vækst.

Santander vil være en del af løsningen
For at opnå dette har Santander i Norden udvalgt fire af FN’s bæredygtighedsmål, som står centralt på bankens dagsorden for at sikre en ansvarlig bankvirksomhed.

#3: Godt helbred og livskvalitet: Sikre et godt helbred og livskvalitet for alle. Santander ønsker at være en social arbejdsplads med god balance mellem arbejde og fritid samt en arbejdsplads hvor fysisk og psykisk helbred prioriteres.

#4: Uddannelse danner grundlag for et retfærdigt samfund og en robust økonomi.

#5: Ligestilling. Santander arbejder for at være en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads.

#13: Klimahandling: Santander støtter sine kunder i deres egen "grønne omstilling"; vi arbejder for at reducere miljø- og klimapåvirkningen af egen drift og integrere klimarisiko i bankens risikostyring.

Grøn finansiering
Santander i Norden er markedsleder inden for finansiering af elbiler og hybridbiler. I 2021 finansierede banken over 30.000 nye elbiler, hvilket repræsenterer 15% af markedsandelen. På det voksende marked for grønne energiløsninger i hjemmet finansierede banken investereringer for 175 millioner NOK i 2021. Endvidere udstedte banken 1 milliard NOK og 1,5 milliarder SEK i grønne obligationer i 2021, som udelukkende finansierer bankens portefølje af billån til elbiler.

- At forbrugerne ønsker at tage flere bæredygtige valg udgør en forretningsmulighed, og vi er som bank opsatte på at være der for at støtte vores kunder og samarbejdspartnere i denne omstilling, siger Michael Hvidsten.

Mere information:
Eskil Pedersen – nordisk kommunikationsdirektør eskil.pedersen@santanderconsumer.no

Jonathan Pycroft - chef for strategi og investeringer jon.pycroft@santanderconsumer.no