COVID-19: Nyt test-projekt giver større tryghed blandt sundhedspersonale i Hovedstadsområdet

Mere end 30.000 ansatte i sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden har allerede ladet sig teste i et projekt, der undersøger hvor stor en del af sundhedspersonalet, der har dannet antistoffer mod COVID-19. Projektet, der gennemføres af Region Hovedstaden med støtte fra Santander Consumer Bank, giver større tryghed for både personale og patienter.

Sommeren er kommet, og for de fleste danskere er hjemmeisolation og den altoverskyggende frygt for coronasmitte gledet bagud i hukommelsen. Danskerne er igen ude på gader og stræder under den danske sol. Men for sundhedspersonalet i Region Hovedstaden er det en anden sag.

De ansatte i sundhedsvæsnet, som dagligt er i kontakt med mange mennesker, lever fortsat med frygten for at blive smittet med COVID-19, og værst af alt, give smitten videre til patienter eller familie. Derfor har Region Hovedstaden, med støtte fra Santander Consumer Bank, igangsat et nyt projekt, der giver al sundhedspersonale mulighed for at få foretaget en såkaldt antistof-test.

Som ansvarlig virksomhed vil vi gerne give noget tilbage til det samfund, vi gør forretning i. I denne specielle tid ønsker vi at gøre en positiv forskel i kampen mod COVID-19.

Bo Jakobsen, Managing Director, Santander Consumer Bank Danmark.

Mere end 30.000 er allerede testet

Formålet med projektet er at undersøge smittemønstre og immunisering hos sundhedspersonalet, så man på endnu bedre vis kan forebygge og tage de rette foranstaltninger, der i sidste ende skaber større tryghed hos både personale og patienter. Ifølge overlæge og chef for Region Hovedstadens Biobankenhed Henrik Ullum har projektet allerede været en succes. 

“I første runde af vores projekt har vi allerede fået relevante indsigter. Blandt andet viser data, at der er tydelig sammenhæng mellem, hvilket speciale man arbejder i og risikoen for at have været smittet. De data kan vi bruge til at optimere forebyggelsen både for personale og patienter og sikre større tryghed for alle parter”, siger Henrik Ullum og fortæller videre at man i næste fase af projektet vil undersøge om immunisering forhindrer ny smitte.

Mere end 30.000 har allerede ladet sig teste, og man forventer at tilbyde regelmæssig testning i resten af epidemien. Al sundhedspersonale i Region Hovedstaden vil få mulighed for at blive testet, og de får information om dette via e-boks.

Om test-projektet

  • Al sundhedspersonale i Region Hovedstaden vil blive tilbudt en screening for antistoffer mod COVID-19. Næste testdag vil være i det tidlige efterår 2020.
  • Undersøgelsen skal bestemme andelen af ansatte i sundhedssystemet i Region Hovedstaden, der har været smittet med COVID-19 og undersøge, om immunisering forhindrer ny smitte.
  • Udover selve prøvetagningen bliver sundhedspersonalet også inviteret til at deltage i et spørgeskema over risikofaktorer og symptomer på COVID-19.
  • Mere end 30.000 ansatte i sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden har allerede ladet sig teste.

Projektet ledes og udføres af Region Hovedstaden med økonomisk støtte fra Santander Consumer Bank, der håber, at bidraget vil gøre en forskel i bekæmpelsen af COVID-19.