Bæredygtighedsrapport 2022

Santander i Norden har udgivet sin bæredygtighedsrapport for 2022, som indeholder bankens strategi og resultater om bæredygtighed. Rapporten er udviklet i overensstemmelse med Global Reporting Initiative (GRI) 2021 Universal Standards.

Santander i Norden har en klar ambition om at etablere en hele vejen igennem bæredygtig værdikæde. Ændringer i forbrugeradfærd i retning af mere bæredygtige valg giver virksomheder muligheder. Som bank er vi forpligtet til at være der for at støtte vores kunder og samarbejdspartnere i omstillingen til en grøn økonomi, siger Michael Hvidsten, administrerende direktør for Santander i Norden.

Santander fortsætter med at støtte og finansiere overgangen til dekarbonisering inden for transport. Som førende på det nordiske bilfinansieringsmarked var Santanders andel af alle nye elbiler finansieret på det nordiske marked 13,9 % i 2022.

Som Nordens største bilfinansieringsaktør yder vi et væsentligt bidrag til den grønne omstilling inden for transport, siger Hvidsten.

Vores vigtigste bidrag

Under udarbejdelsen af ​​rapporten er der gennemført en væsentlighedsvurdering for at identificere Santander i Nordens vigtigste bidrag til bedre bæredygtighed:

  1. Fremme ansvarligt forbrug
  2. Minimer bankens CO2-fodaftryk
  3. Sikre menneskerettigheder og gode arbejdsforhold i vores værdikæde
  4. Vær en ansvarlig långiver
  5. Beskyt bankens og kundernes data
  6. Forebyggelse af korruption, hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme

Andre højdepunkter fra 2022

Finansiering af energiløsninger til boligen er et marked i vækst. Det finske marked er vores største og antallet af lånekontrakter til energifinansiering i boligen er vokset markant i 2022 med 266 procent.

Vi lancerede vores første "Eco"-kort i Norge i 2022, som også vil blive lanceret på vores andre markeder. Det biobaserede VISA-kort består af 84% plantebaserede materialer.

I april 2022 lancerede koncernen sit nye brandkoncept "Når det føles rigtigt" for at fremme ansvarligt forbrug.

Vi udrullede et bredt program med obligatorisk uddannelse, som nu også omfatter ESG-træning for alle medarbejdere.

En del af Banco Santander

Santander i Norden er en del af Grupo Santander, en af ​​verdens største finanskoncerner. Grupo Santander har ambitiøse og progressive bæredygtighedsmål og blev i 2022 rangeret blandt verdens mest bæredygtige banker i Dow Jones Sustainability Index1, og blandt de tre bedste i Europa. Grupo Santander har som mål at være netto-nul i CO2-udledning i 2050. Det gælder drift og udledning fra udlån, rådgivning og investeringstjenester. Santander var en af ​​grundlæggerne af Net Zero Banking Alliance (NZBA, under FN's miljøprogram).

Læs hele rapporten her.