Ferie og Fritid 06.06.2018
Tekst: Niels Friis Foto: Colourbox

Video: Ikke råd til ferien? Disse muligheder har du for finansiering


Hvis du mangler penge til at komme på ferie, findes der flere muligheder – i denne video gør vi dig klogere på to af de mest oplagte finansieringsformer.


At tage på ferie er for mange en oplevelse, som kan være med til at skabe glæde i og give god minder til hverdagen.

Læs også: Billig ferie? Her er de bedste besparelser til ferien

Hvis du mangler penge til at finansiere din ferie, har du forskellige muligheder. I videoen, som du kan se herunder, forklarer Jesper Schou-Nielsen, privatlånsansvarlig hos Santander Consumer Bank, hvilke to finansieringsmuligheder, der især er oplagte, når du skal have penge til din ferie.

Sådan kan du finansiere din drømmeferie
Sådan kan du finansiere din drømmeferie

»Du kan vælge et privatlån, eller du kan vælge en kredit. Når du har brug for penge at holde ferie for, kan kredit være en rigtig god mulighed,« fortæller han.

En kredit giver dig en ramme – et beløb, som du kan trække på – og det er en god løsning, når det handler om midler til en ferie.

»Kredit vil nemlig sige, at du har mulighed for at betale din rejse, når den skal betales, og du har mulighed for at få et beløb med dig, når du skal afsted på selve ferien. Det har den fordel, at du ikke får udbetalt alle pengene med det samme, hvilket betyder, at du ikke skal betale renter af det samlede lånebeløb fra første dag,« fortæller Jesper Schou-Nielsen.

Ved en kredit skal du være opmærksom på, at renten nogle gange kan være højere end ved et privatlån – til gengæld har du større fleksibilitet i din tilbagebetaling.

»Du afbetaler ikke et fast månedligt beløb. Du kan betale meget af på din kredit, eller du kan betale lidt af på din kredit, afhængigt af hvordan din økonomi er i den enkelte måned,« siger Jesper Schou-Nielsen.


Lån til ferien

En anden mulighed for at finansiere din rejse er et privatlån. Når du tager et privatlån, får du hele lånebeløbet udbetalt med det samme.

»Det har den fordel, at du ved nøjagtigt, hvor mange penge du har at gøre med. Du kan afregne din rejse, du kan gøre alle dine forberedelser, men du skal selvfølgelig huske på at passe lidt på pengene, så du har nogle at rejse for,« siger Jesper Schou-Nielsen.  

Når du skal låne penge til din ferie, skal du vælge en løbetid, der passer godt til dig.

»En kort løbetid giver en høj månedlig ydelse, og det kan lægge pres på din privatøkonomi. En lang løbetid giver en dejlig lav ydelse. Til gengæld bliver dit lån dyrere samlet set at betale tilbage, og du skal også overveje, hvor lang tid du har lyst til at betale af på den ferie, du har været på,« siger Jesper Schou-Nielsen.

At låne penge er aldrig gratis – heller ikke ved et lån til en ferie, men ifølge Jesper Schou-Nielsen kan et privatlån til en ferie sagtens være godt givet ud.

»Du skal overveje, om det beløb, som det koster dig at låne pengene, ikke godt kan stå forhold med den oplevelse, du får. Hvis du låner 20.000 kroner til en fantastisk sommerferie, og det koster dig 2.000 kr i renter, så er det måske i virkeligheden en meget god investering,« siger han.