Ferie og Fritid 06.06.2018
Tekst: Niels Friis Foto: Colourbox

Video: Ferie på afbetaling? Sådan finder du et godt lån


Hvis du vil låne til en ferie, vil du sikkert gerne finde et godt lån – i denne video guider vi dig til, hvordan du finder netop det.


Rækker midlerne ikke til at købe ferien, så kan det være, du overvejer at købe en ferie på afbetaling eller at optage et ferielån. I denne video guider vi dig sammen med privatlånsansvarlig i Santander Consumer Bank, Jesper Schou-Nielsen, til, hvordan du finder et godt ferielån, og hvad du skal holde øje med.

Læs også: Lån til ferie? Disse 5 banker i Danmark er de bedste

Ifølge ham er der især tre overordnede ting, som kan være fornuftige at holde øje.

  • Du skal kigge på løbetiden

  • Du skal kigge på ÅOP

  • Find det lånebeløb, du har brug for

I videoen herunder kan du se, hvorfor de tre ting er vigtige.

Sådan finder du et godt lån til ferien
Sådan finder du et godt lån til ferien

»Det er vigtigt at overveje løbetiden på et lån til en ferie. En lang løbetid kan gøre lånet samlet set dyrere at betale tilbage, og du bør også overveje, hvor lang tid du har lyst til at betale af på en sommerferie, du allerede har været på. Omvendt kan en kort løbetid give dig nogle høje månedlige ydelser, og det kan lægge pres på din privatøkonomi,« siger Jesper Schou-Nielsen.

ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og det er et vigtigt begreb ved sammenligninger af forskellige ferielån.

»ÅOP er det værktøj, du kan bruge til at sammenligne forskellige lån med samme lånebeløb og samme løbetid,« fortæller Jesper Schou-Nielsen.

For at finde det lån, der passer bedst til din økonomi, skal du lave et budget, så du ved, hvor meget du har råd til at betale af på lånet hver måned. Du skal samtidig vide, hvor mange penge du har brug for til at holde ferie for.

»Du skal selvfølgelig overveje, at du låner penge nok til både at betale rejsen og være på selve rejsen. Der er ikke meget ved at sidde på et hotelværelse i Nice og drikke postevand,« siger Jesper Schou-Nielsen.

»Du skal også undersøge markedet, så du finder et lån, hvor lånevilkårene passer til dig. På den måde får du det lånebeløb, den løbetid og den månedlige ydelse, som passer til din økonomi,« siger han.