Kan du ikke få jul nok? Her er de bedste juleoplevelser herhjemme

Nogle mennesker tager en dyb indånding den dag, kalenderen viser 1. december, imens andre endelig, endelig, ENDELIG får lov til at jule fuldstændigt igennem. Hvis du tilhører sidste gruppe, har vi samlet en række ekstremt julede oplevelser, du kan hygge dig med det kommende stykke tid.

Mange af julens traditioner finder sted indenfor hjemmets fire vægge, men her guider vi dig til en række oplevelser, du kan opleve live, blandt andre juleelskere, som trækker dig ud og væk fra sofaen.

Hvad enten du foretrækker koncerter eller teater, elsker julemarkeder og designerjul, søger en tur for hele familien eller lidt kvalitetstid med din partner, så har vi noget på listen til dig.

Der er stigende interesse for bæredygtige tiltag, også i julen.
Læs vores guide: Sådan holder du en klimavenlig jul.

OBS: De fleste oplevelser kræver en billet, og kapaciteten kan være begrænset. Det er derfor en god idé at booke billet i god tid!

Jul på scenen

 • Jul på teatret - Nu det jul igen, Fredericia Teater. Et hold af Fredericias dygtigste sangere synger julen ind med nogle af højtidens allerbedste og mest elskede sange. Omgivelserne er den lille sal i Prinsessegade, som i dagens anledning ligner en julestue uden sidestykke. Kom i julestemning med dejlig musik, hygge, vellyd og blink i øjet.
 • Jul i Ramasjang, Koncerthuset. Oplev et musikalsk juleshow for hele familien fyldt med julestemning og julefryd. Der er garanti for at komme i julestemning, når lyden af sangene fra de bedste julekalendere fylder Koncertsalen, ført an af kendte Ramasjang-værter som Motor Mille, Bamse, Rosa og Kristian Gintberg. 
 • Stig Rossen - Årets Julekoncert, turné. Én af de største danske sangere tager rundt i det meste af landet med en julekoncert, der garanterer vellyd i ørengangen og instant julestemning. Klik på linket for at se de forskellige koncertdatoer.
 • Folk og Røvere i Kardemomme by, Bellevue Teatret. Oplev denne traditionsrige teaterforestilling, der trækker hele familien med ind i Thorbjørn Egners kendte og elskede univers.
 • Cirkus Jul, Aarhus og Ballerup. Saxo, Aarhus Teater og Muskelsvindfonden er gået sammen om at skabe juleforestillingen Cirkus Jul, som kombinerer cirkus, teater, sang og dans i én stor julefest, som hele familien kan være med til. I løbet af forestillinger kommer du til at møde legendariske karakterer som Mustafa fra Mustafas Kiosk, selveste Næsehornet Otto, den frække Vitello, bøllen Orla Frøsnapper og Cirkeline. Med andre ord et oplagt hit for børnene.

Julen varer længe og lægger pres på din daglige økonomi. 
Læs her, hvad du skal huske i dit julebudget.

Julemarkeder- og udstillinger

Du kan finde flere markeder på Visit Denmarks hjemmeside, men her er et udvalg, som afholdes i år og som vi mener, kan noget særligt.

 • Jul i Tivoli, København. Der er noget for alle sanser, hvis du finder vej til Tivoli i julen. Mange af de faste oplevelser er åbne, og derudover er der særlige juleforlystelser, boder med mad og drikke samt et lille marked. Du kan møde julemanden, nyde synet af lysshowet Juleilluminationer og opleve en symfoni af projektioner og musik ved koncertsalen.
 • Jul i Den Gamle By, Aarhus. Gå på opdagelse i danskerne jul gennem 400 år, og se hvor vores juletraditioner kommer fra. Du kan i øvrigt vælge at opleve Aftenjul i Den Gamle By og få en eksklusiv juleoplevelse om aftenen.
 • Peberkagebyen, Middelfart. Er du træt af nisselandskaber og markedsboder, så kig forbi Middelfart, hvor du kan opleve en hel by udført i peberkagedej. Der er huse, der er rene modeller af eksisterende bygninger i Middelfart, såvel som huse lavet af fri fantasi. I år kan du endvidere opleve udstillingen "Rundt om Nissen".
 • Jul på Central Station, Ree Park Safari, Ebeltoft. Safariparken holder julemarked i parkens egen banegård med boder og aktiviteter. Tag en tur med det amerikanske damplokomotiv Black Beauty og se eksempelvis elge og bisoner på prærien. Det er med andre ord en juleoplevelse med et umiskendeligt nordamerikansk islæt.
 • Gisselfeld Juletorv 2021. Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’. Her kan du eksempelvis møde selveste
  Julemanden, og det er i virkeligheden kun en lille del af den ekstremt traditionsrige juleoplevelse, som venter dig. Der vil være julestemning, ponyridning, musik og underholdning samt salg af juletræer og pyntegrønt i massevis.

Få, simple tricks kan være med til at sikre, at udgifterne til julen ikke stikker helt af. 
Læs her, hvilke tricks der gør din jul billig.

Aktiviteter

 • Tag til Nisseland i Mørkøv, hvor der er masser af nisser at kigge på og aktiviteter som julegavejagt og tegnekonkurrence. 
 • Fæld selv dit juletræ. Det kan lade sig gøre flere steder eksempelvis på Ryegaard, hvor du kan tage ud og hente træet med hestevogn.

Tæt på TV

 • På DR1 kan du følge 13-årige Karen i ”Julehjertets Hemmelighed”. Karen er tjenestepige på en herregård i sidste halvdel af 1800-tallet, og hun glæder sig altid til jul, for så ser hun sin ven, nissen Rumle, igen. Men mørke kræfter overtager herregården og kommer imellem Karen og Rumle, og julens magi hænger i en tynd tråd.
 • På TV 2 vender Tinka tilbage i den nye familiejulekalender ”Tinka og sjælens spejl”. Tinka begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da hun kommer på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka svar i menneskenes verden.