Hvad koster det at campere? Se oversigt med campingplads-priser

Som campist nyder du godt af høj fleksibilitet og generelt lave priser på overnatninger, men hvad koster det egentlig at campere? Få svaret i denne artikel.

Vejen, den åbne himmel og hjemmet på slæb. Camping giver mange en stor frihedsfornemmelse. Du kan køre, hvorhen du vil, når du vil, og i forhold til hoteller og flyrejser er det en billig ferieform, når først du har anskaffet udstyret.

Priserne på campingpladserne rundt omkring i Europa varierer dog kraftigt, og derfor har vi kigget nærmere på, hvad det egentlig koster at campere, og vi har samlet en oversigt til dig med campingplads priserne i Danmark og Europa, så du kan finde en destination, der passer til dit budget.

Det er altså prisen på pladsleje, vi kigger på, så hvis du skal i gang med at campere og endnu ikke har en campingvogn eller et telt, skal du lægge udgifter til disse oveni.

Før vi dykker ned i priserne på pladsleje herhjemme og i udlandet, præsenterer vi et par råd til, hvad du skal gøre, hvis du vil holde prisen på din campingferie nede.

Skal du på campingferie?
Her er den ultimative pakkeliste til campingferien.

Undgå højtider og skoleferier

Hvis du vil på en billig campingferie, bør du holde øje med, hvornår resten af Danmark holder fri, og undgå disse perioder.

Det gælder selvfølgelig for højsæsonen om sommeren omkring ugerne 28 til 31, men også påsken og de forlængede weekender i løbet af foråret.

Tænker du, at det er dumt at bruge kredit på din ferie? Tværtimod. 
 Læs her 5 grunde til det er smart at bruge kreditkort på din ferie.

I disse perioder stiger priserne på campingpladser betragteligt, og det er ikke unormalt at se stigninger op til 60 procent.

Samtidig bør du være opmærksom på, hvordan ferier og helligdage ligger i det land, du vil campere i. Det er ikke altid, vi holder ferie samtidig, og lokale helligdage kan betyde højere camping priser i en periode, der ellers betragtes som lavsæson i Danmark.

Undgå større byer og luksusfaciliteter

Søger du en billig campingferie, kan det godt betale sig at kigge efter mindre pladser, der ligger afsondret i et naturskønt område.

Det er nemlig ofte beliggenheden ved de større byer og attraktioner, der er med til at skubbe prisen i vejret. Samtidig betyder faciliteter som swimmingpool, hoppepuder, boblebad, wellness og wi-fi en del vedligehold, som du ofte kommer til at betale for i overnatningsprisen.

Nogle gange er adgangen til disse luksusfaciliteter ikke inkluderet i overnatningsprisen, men alene muligheden er ofte med til, at disse campingpladser har lidt højere priser end gennemsnittet. 

Sådan finder du prisen på din campingferie

Det er imidlertid ikke kun prisen for overnatningerne på campingpladsen, der udgør budgettet til en campingferie. Når du lægger dit feriebudget, er det derfor vigtigt, du medtager de øvrige udgifter, der er forbundet med camping.

  • Udstyr til camping: Har du alt, hvad du skal bruge? Ellers er det vigtigt, du laver en liste og afsætter et beløb til indkøb, for når først du står i butikken eller sidder med musen i hånden foran skærmen, er det let at blive fristet af de mange smarte camping-gadgets.
  • Transport til og fra campingpladsen: Husk, at campingferien begynder, når du kører hjemmefra. Turen til campingpladsen koster både benzin og forplejning, måske ovenikøbet en overnatning på vejen, og det skal med i budgettet. Som tommefingerregel kan du regne med omkring 30 procent dårligere brændstoføkonomi, hvis du kører dieselbil, og omkring 50 procent hvis det er en benzinbil. Husk desuden eventuelle færgebilletter, broafgifter samt motorvejsafgifter.
  • Faciliteter og aktiviteter på campingpladsen: Er du til spa og wellness, eller forventer børnene en tur på vandet i speedbåd? Campingpladserne rundt omkring i Europa gør, hvad de kan for at lokke besøgende til, og det giver mange muligheder men også potentielt øgede udgifter, så det er en god idé at tjekke aktiviteterne ud på forhånd og tage stilling til, hvad du vil bruge dine penge på.
  • Forplejning under campingferien: Hvad koster det at købe ind, dér hvor du camperer? Priserne er meget forskellige afhængigt af land og beliggenhed. Er der langt til nærmeste by, vil du måske i højere grad være afhængig af at købe ind på campingpladsen, og det er ofte dyrere end et supermarked, så undersøg hvad dine muligheder er i det område, du tager til.

Hvis vi skal komme en egentlig pris på at campere lidt nærmere, skal vi kigge på overnatningspriserne på campingpladserne.

cta---nyhedsbrev-tilmelding4.png

Campingplads-priser - hvad koster en overnatning på en campingplads? 

Hvert år samler den tyske pendant til FDM, kaldet ADAC, priser ind fra flere end 2.000 campingpladser i hele Europa og udgiver den såkaldte PINCAMP prisguide til europæiske campingpladser. På baggrund af prissammenligningen i guiden laver ADAC desuden en liste, som rangerer gennemsnitspriserne på camping i de 10 mest populære campinglande fra billigst til dyrest.

Grundlaget for ADAC's undersøgelse er en familie bestående af to voksne og et barn på 10 år, der tager på camping i egen campingvogn. Priserne er oplyst i euro i guiden, men for at give jer et bedre overblik har vi regnet euro om til danske kroner.

Er du i tvivl om hvilken type campingferie du skal vælge?
Læs her, hvilke fordele og ulemper der er ved campingvogn, autocamper og telt.

Campingpladserne har typisk pladser på flere prisniveauer afhængigt af faciliteter og beliggenhed, og for sammenligningens skyld tager ADAC udgangspunkt i mellemklassen og har valgt priserne for camping i højsæsonen om sommeren. På den måde bliver priserne i hvert fald ikke dyrere, hvis du tager afsted i en anden periode.

Herunder en top 10 af campingplads priserne for de mest populære europæiske destinationer - rangeret fra billigst til dyrest.  

  1. Sverige
  2. Tyskland
  3. Storbritannien
  4. Frankrig
  5. Holland
  6. Danmark
  7. Østrig
  8. Spanien
  9. Schweiz
  10. Italien

Det er dyrt at campere i Danmark, men Italien er dyrest

I Danmark koster en campingplads ifølge ADAC-undersøgelsen i gennemsnit 395 kr. i døgnet for familien med to voksne og et barn.

En campingeferie på en uge i højsæsonen vil således give en samlet gennemsnitspris på  2.765 kr.

Prissætningen placerer Danmark på en sjette plads, hvilket er lidt bedre end sidste år, hvor Danmark var nr. 8 på listen. Der kan være penge at spare på overnatningerne ved at køre til udlandet med campingvognen, Men Danmark er heller ikke et helt dårligt bud, når vi ser på prisen for en overnatning i campingvognen.

I Schweiz og navnlig i Italien finder du de dyreste gennemsnitspriser på campingpladser, så det er en god idé på forhånd at undersøge de konkrete priser, der hvor du tager hen.

I Italien ligger gennemsnitsprisen for en campingplads på 492 kr., og det er det dyreste gennemsnit i undersøgelsen.

En uge i Italien vil derfor ligge på 3.444 kr. baseret på gennemsnitsprisen.

Højere oppe på listen finder du Frankrig på en fjerdeplads med en gennemsnitspris på kun 365 kr., men du gør klogt i at se dig godt for. En prissammenligning fra 2017 indikerer nemlig, at du både finder de laveste såvel som nogle af de højeste priser på en overnatning i Frankrig. Frankrig tegner sig derfor det største prisspænd, og hvad det koster, afhænger derfor meget af, hvor du camperer.

Bliv i nabolaget og spar mest

Selvom der er mulighed for at campere for billige penge, hvis du kører til Frankrig eller Storbritannien, som har en gennemsnitlig overnatningspris på 2350 kr., kan det bedre betale sig at blive i nabolaget.

Sverige og Tyskland topper nemlig listen med henholdsvis 291 kr. og 320 kr. i gennemsnit for en overnatning på en campingplads i medbragt campingvogn.

I Sverige kan du med gennemsnitsprisen således få en uges ferie på campingplads for kun 2.037 kr. for to voksne og et barn. Det er ikke nogen overraskelse, at Sverige har den billigste gennemsnitspris, idet de har ligget blandt de øverste i årevis.

Sammenlignet med de sydeuropæiske rejsemål har Tyskland og Sverige en yderligere økonomisk fordel, idet en kortere afstand betyder lavere benzinforbrug. En ikke uvæsentlig detalje, når du skal trække rundt med 1500 kilo dødvægt.

Nu hvor du har fået et overblik over priserne på overnatningerne og dit generelle campingbudget, har du godt styr på økonomien til campingferien. Tilbage er der kun at sammensætte en playliste til turen, og ellers glæde dig til ferien begynder, og du igen får asfalt under hjulene.