Dette bør du opleve i Barcelona

Den catalanske hovedstad er et sandt kinderæg af et rejsemål, hvad enten du planlægger familieferie eller en weekendtur.

Det er ikke uden grund, at Barcelona er et svært attraktivt rejsemål for danskere. Storbyen er kun en 3 timers flyvetur væk, og byder på det meste, man kan ønske sig – hvad enten det er seværdigheder, arkitektur, strandliv, kultur eller gastronomiske oplevelser, som står på ønskelisten.

I denne artikel fortæller vi dig, hvad du bør opleve i Barcelona.

De »obligatoriske«

Barcelona er en by, du i virkeligheden bør opleve flere gange. Den er ikke gigantisk af en storby at være, men den er stor nok til, at du altid kan finde nye elementer at udforske. Selv om byen og området rundt omkring har nogle skjulte perler, og mulighederne er mange, er der nogen af de store attraktioner, som næsten er obligatoriske at besøge.

La Rambla

La Rambla – eller Ramblaen – er byens paradegade, som er kendt for sit spirende folkeliv, gadeartister, hoteller, restauranter og shoppingmuligheder. Den strækker sig hele vejen fra Placa de Catalunya ned til Columbus-statuen ved havnen.

Et godt råd er at tage sig god tid, og se på flere af de flotte bygningsværker, som ligger langs La Rambla. Et godt eksempel er Gaudis kendte »Casa dels ossos« (Knokkelhuset) – et mærkeligt, men iøjnefaldende byggeri, som du formentlig ikke har set magen til noget sted.

Den spanske poet Federica Garciá Lorca sagde, at La Rambla er den eneste gade i verden, som han ville ønske aldrig sluttede.

La Boqueria

Omtrent midt i La Rambla finder man en af verdens mest kendte markedspladser – La Boqueria. Her finder du over 2.500 kvadratmeter med alt, du kan tænke dig af fristelser som serranoskinker, oste, grøntsager, frugt, konfekt og søde sager.

Markedet er virkelig en fryd for øjet, og de lokale byder på både historier om deres produkter, samt smagsprøver som får dig til at bide på krogen.

La Sagrada Familia

Vi kommer ikke uden om det, som for mange er selve symbolet på Barcelona: La Sagrada Familia. Denne kirke, eller rettere sagt basilika, er, som mange andre arkitekturperler i byen, tegnet af Antoni Gaudi.

Byggeriet begyndte i 1882, og vil ikke være færdigt før om mange år. Der er – specielt i højsæsonen – ofte lange køer for at besøge selve kirken, men uanset, hvor meget din tålmodighed rækker til, bør du i hvert fald gå forbi og beskue det helt specielle og spektakulære bygningsværk. 

Er du stadig ikke mæt af Gaudi-arkitektur? Så kan du også smutte forbi Park Guëll, hvor arkitekten selv levede i nogle år. Foruden flot natur og signaturhuse fra Gaudi kan du nyde godt af en herlig udsigt over byen.

Hoteller og udeliv

I Barcelona findes der hoteller, restauranter og barer for enhver pengepung. Byen er kendt for specielle hoteller, som byder på lidt ekstra.

W Hotel nede ved stranden og havnen har en helt unik beliggenhed. Glasvæggene giver dig en spektakulær udsigt, uanset hvilken retning rummet vender mod, og i øverste etage finder du en populær bar. Der er også shoppingmuligheder i umiddelbar nærhed i havneområdet.

Kabelbanen Teleférico del puerto, som går fra San Sebastian-tårnet tæt ved, bringer dig hurtigt til det mere centrale strøg eller op til udsigtspunktet og endestation ved Hotel Miramar. 

Ellers er hotellerne i centrum kendt for sine mange flotte tagterrasser. Her finder du både restauranter, barer og pool-områder. Mest kendt er formentlig det eksklusive Grand Hotel Central.

Er du på jagt efter gode madoplevelser, bliver du heller ikke skuffet i Barcelona. Her kan du gå fra sted til sted og udforske tapas eller nyde nationalretten paella, præcis som den skal smage. Sørg også for at få smagt på alle de gode serranoskinker, området byder på. Der findes samtidig mange gode steak-restauranter og masser af god fisk og skaldyr – specielt i havneområdet.

For dig som gerne vil ud og se lidt

Trænger du til et afbræk fra storbyen og solbadning på stranden? Så findes der en række andre muligheder i området rundt om Barcelona.

Vil du gerne undgå dyre og dårlige turistfælder?
Læs vores guide til hvordan du finder de skjulte perler, når du rejser.

Det at opleve en hjemmekamp på legendariske Camp Nou er for mange en selvfølge. Hjemmearenaen for Messi og resten af F.C. Barcelona har plads til cirka 100.000 tilskuere, og både stadion og det tilhørende museum kan besøges, når der ikke spilles kamp.

Spektakulære naturoplevelser

Hvad med at leje en bil og tage på udflugt? Mindre end én times kørsel fra Barcelona finder man bjergområdet Montserrat. Oven i sine spektakulære skulpturelle former er Montserrat et yndet område for både bjergbestigere og vandring. Den højeste top, Sant Jeroni, er 1.236 meter høj og er en fin destination for de eventyrlystne. Desuden er Cavall Bernat med sine 1.111 meter populær blandt klatrere.

Skal du leje en bil i udlandet?
Læs her, hvorfor du altid skal medbringe et internationalt kreditkort, når du lejer bil i udlandet.

En times kørsel syd for Barcelona, og omtrent lige så langt fra Montserrat, ligger feriebyen Salou. Her finder du alt fra herlige badestrande, restauranter og hoteller, over bade- og forlystelsesparker til borge og kirker. Hvert andet år løber Concurs de Castells af stablen i byen på »Guldkysten«.

Her kæmper forskellige hold om at bygge det højeste mennesketårn. Det er ikke ualmindeligt, at den, som får »glæden« ved at være på toppen af tårnet, rager hele ni etager op over jorden – kun beskyttet af en ridehjelm eller lignende.

Salou er desuden værtsby for Rally Catalunya. Rallyet er en del af verdensmesterskabet World Rally Championship, WRC.

Læs også: Dette skal du opleve i Stockholm.