Derfor skal du bruge kreditkort ved billeje i udlandet​

Medbring altid et internationalt kreditkort, når du lejer bil i udlandet, for ikke alle biludlejere godtager Visa/Dankort. Rundspørge blandt biludlejere understreger vigtigheden af at have et kreditkort med.

Sammen med hotellet er lejebilen allerede booket hjemmefra, men da du skal hente og betale for feriens transport, bliver dit Visa/Dankort afvist som betalingsmetode ved skranken.

Hvad gør du så?

Valget står pludselig mellem en ekstra dyr forsikring, eller at du slet og ret ikke får lov til at betale for lejebilen, men må tilbringe ferien i den lokale offentlige transport.

Læs også vores guide til, hvad du ellers kan bruge kreditkortet til i udlandet:
Derfor skal du bruge kreditkortet på ferien

Mange danskere oplever, at deres Visa/Dankort på rejser i udlandet bliver afvist, fordi internationale biludlejningsselskaber stiller krav om, at man betaler billejen med et internationalt kreditkort. Forklaringen fra biludlejerne er, at Visa/Dankortet er et debetkort, som det ikke er muligt at reservere et depositum på. Den udmelding kan stille dig i en uventet – og uhensigtsmæssig – situation, hvis du kun har medbragt dit Visa/Dankort.

I øjeblikket kan man føle sig tvunget til at betale en pålagt ekstraforsikring, da man ellers mister de penge, der allerede er betalt for reservationen. Samtidig har man ofte et aktuelt behov for bilen – det er jo derfor, man har booket den.

Du bør derfor altid medbringe et internationalt kreditkort, når du booker lejebil i EU og andre steder i udlandet, hvis du vil være på den sikre side. Det mener Forbruger Europa, der er en del af et europæisk netværk af forbrugercentre.

»Det er svært at få alle til at acceptere Visa/Dankort, og der vil altid opstå situationer, hvor kortet ikke vil blive accepteret. Derfor er vi også endt med at anbefale, at man skal have et internationalt kreditkort med,« siger Lars Arent, leder i Forbruger Europa og fortsætter:

»Det handler om at have et andet kort med end blot et Visa/Dankort.«

De internationale kreditkort er for eksempel Visa Credit, MasterCard, Diners eller Eurocard.

Sydeuropa er uforudsigeligt

Ifølge Lars Arendt burde man kunne betale sin billeje med et Visa/Dankort på ferien, men han pointerer, at dette alligevel ikke forhindrer biludlejerne i at afvise Visa/Dankortet.

»Det kan være et kort, forbrugeren flere gange før har brugt ved billeje, men pludselig kan det ikke bruges, når udlejningsbilen denne gang skal udleveres,« siger Lars Arendt.

Han fortæller, at det ofte er i Sydeuropa og i særdeleshed i Italien og Spanien, at der forekommer denne type sager, hvor danskere kommer i klemme.

»Enten skal du i forvejen have sikret dig, at det er et udlejningsselskab, du er sikker på tager imod Visa/Dankort, ellers så skal du tage et kreditkort med,« siger Lars Arendt.

Uigennemskueligt landskab

En rundringning, som Santander har foretaget blandt de fem ledende biludlejningsfirmaer i Europa, Budget, Sixt, Avis, Hertz og Europcar, viser også et noget ujævnt terræn, som forbrugerne kører ud i, når de lejer bil i udlandet.

Ifølge de fem største biludlejningsfirmaer kan det ikke undgås, at Visa/Dankort bliver afvist som betalingsmiddel ved deres filialer.

Budget og Avis har en generel politik om, at Visa/Dankort godt kan bruges i udlandet, men ved begge udlejningsvirksomheder er der undtagelser og tilfælde, hvor kortet er blevet afvist.

Men både Sixt og Europcar tager som udgangspunkt ikke imod Visa/Dankort ved deres udlejere i udlandet. De anbefaler, at man altid har et kreditkort med på ferien, når der skal lejes bil.

Hertz har det udgangspunkt, at der altid skal betales med et internationalt kreditkort.


Undtagelsesvis kan der forhåndsbetales med et debetkort, men der skal som sikkerhed ved afhentning lægges et internationalt kreditkort for øvrige opkrævninger.

COO i Hertz Danmark, Kenneth Sørensen Tillisch, forklarer, at hvis kunden har brugt sin forbrugsgrænse i udlandet på 25.000 kr per løbende 30 dage på sit Visa/Dankort, kan udlejningskontoret i princippet ikke få sine penge.

»Derfor er der mangelfuld sikkerhed for virksomheden,« siger han.

Tænker du, at det er dumt at bruge kredit på din ferie? Tværtimod. 
Her er 5 grunde til at det er smart at bruge kreditkort på din ferie.

Undersøgelse: Visa/Dankort ved billeje i udlandet

Budget har generelt en politik om, at alle firmaets franchises modtager Visa/Dankort, men sidste år var der enkelte tilfælde af afviste kort. De skyldes dog ofte menneskelige fejl blandt Budgets-filialens medarbejdere.

Sixt har den politik, at Visa/Dankort bliver benyttet hos biludlejere i Danmark, men for det meste ikke i udlandet. Derfor skal man have et internationalt kreditkort med ved billeje i udlandet.

Avis har den politik, at det som udgangspunkt er muligt at bruge Visa/Dankort hos Avis’ udlejningssteder i udlandet, men der eksisterer dog flere undtagelser, som for eksempel på Færøerne.

Europcar anbefaler, at man altid har et kreditkort med, når man lejer bil i udlandet. Der eksisterer nemlig eksempler på filialer, der ikke godtager Visa/Dankort.

Hertz har den politik, at der altid skal betales med et internationalt kreditkort. Undtagelsesvis kan der forhåndsbetales med et debetkort, men der skal som sikkerhed ved afhentning lægges et internationalt kreditkort for øvrige opkrævninger.