5 grunde til at det er smart at bruge kreditkort på rejsen

Tænker du, at det er dumt at bruge dit kreditkort på rejsen? Tværtimod – det kan være en effektiv metode til at spare penge under rejsen.

Har du en sund økonomi, skal du ikke have dårlig samvittighed, hvis du under dig selv en spændende eller afslappende rejse en gang imellem, som er betalt med et kreditkort.

Der er mange fordele ved at bruge kreditkort til at betale både flybilletter, hotelværelser og restaurantbesøget, når du er ude at rejse. Men bliver det ikke meget dyrt? Nej, det kan tværtimod gøre, at du får en billigere ferie.

Er du i tvivl om hvilket kreditkort er bedst at bruge i udlandet? 
Læs her, alt du skal vide om brug af betalingskort i udlandet.


1. Du kan slå til ved gode tilbud

Hvor ærgerligt er det ikke at se, at drømmerejsen kommer på tilbud, mens du ikke har nok penge på kontoen til at kunne bestille? Det kan som oftest betale sig at bestille ferieturen så tidligt som muligt. For da er priserne nemlig betydeligt lavere, end når sommerferien nærmer sig.

Bestiller du rejsen med kreditkort, når rejsen er på tilbud i stedet for at vente på feriepenge og de stigende priser, kan du faktisk ofte få en billigere tur.

Bruger du kreditkort fra Santander, har du op til 45 dages rentefri kredit, og selv om der skulle løbe renter på en måned eller to, før du har betalt hele ferien, er sandsynligheden stor for, at du sparer penge ved at gøre det på den måde. Alternativt kan du indfri din fulde saldo, så slipper du for at betale renter.


2. Du har fuld kontrol over dit ferieforbrug

Når du bruger dit sædvanlige Dankort, trækkes pengene direkte fra kontoen. Derfor kan det være svært at få et fuldt overblik over, hvor meget din ferie har kostet – fordi andre udgifter også trækkes fra kontoen i samme periode.

Hvis du bruger kreditkortet, kan du efter rejsen tjekke dine køb enten på netbank eller fakturaen for dine kvitteringer, inden du betaler regningen.

Hvis du på forhånd har lagt et feriebudget, er det meget nemmere at vide, om du holder dig inden for rammerne, hvis alt bliver betalt med det samme kreditkort. På rejsen kan du tjekke saldoen på mobilen eller netbank hele døgnet.

3. Undgå svindel

"Alle" ved, at det ikke er specielt smart at gå rundt med mange kontanter i lommen – eller at have mange penge opbevaret i sit hus. Alligevel gør flere af os netop det, når vi er på ferie i udlandet. Et kreditkort er smart, fordi du slipper det for at have kontanter på dig. Men det er ikke den eneste fordel.

At bruge kreditkort når du betaler i butikker og på restauranter i udlandet, er ganske enkelt smart, fordi pengene ikke trækkes direkte fra din konto. Skulle dit kort blive stjålet eller skimmet, er din almindelige konto med andre ord helt uden for fare. Skimming er, når ens kortoplysninger bliver kopieret, og brugt til at lave et falsk kort med rigtige kortoplysninger

Med et kreditkort fra Santander har du adgang til 29 millioner brugssteder verden over. Du kan også hæve kontanter gebyrfrit i næsten én million hæveautomater verden over.

Når terminalen, som du bruger, er knyttet til Visa, har Visa godkendt stedet. Det giver dig som forbruger en garanti.


4. Du får rejseforsikring inkluderet

Betaler du mindst 50 procent af transportudgifterne til ferien med kreditkortet, får du hos nogle banker eller udstedere af kreditkort automatisk rejse- og afbestillingsforsikring inkluderet. Hos nogle banker er forsikringen automatisk med, når du har et kreditkort hos dem, og betaler en ferie med det.

Dermed slipper du for at betale din egen rejseforsikring oveni. Forsikring gælder dig selv og op til tre andre rejsende.


5. Sats ikke alt på ét kort

Kan du forestille dig, hvordan det er at være »stuck« i et andet land uden penge? Det kan i værste fald ske, hvis du satser alt på ét bankkort.

Meget kan ske – du kan miste det på stranden, magnetstriben bliver ødelagt eller du bliver frastjålet din pung.

Med et ekstra kreditkort opbevaret separat fra det andet kort, er sandsynligheden mindre for, at du pludselig står pengeløs i udlandet.

Læs også: Myter om kreditkort - Se alle fordelene og ulemperne her!