Hvad betyder haven for boligens værdi?

En rodet eller uplejet have kan give et dårligt førstehåndsindtryk, når en potentiel køber kigger på huset, og det kan koste dig et salg. Læs med her, hvor vi ser nærmere på, hvad haven betyder for boligens værdi.

Fremstår haven uplejet eller måske som et ufremkommeligt vildnis, giver det et indtryk af, at ejeren er ligeglad, og det smitter af på forventningerne til resten af ejendommen. Derfor er det alt andet end ligegyldigt, hvordan din have ser ud, når du sætter huset til salg.

Sådan lyder den klare udmelding fra ejendomsmægler Rudolph de Klauman, som er indehaver af Home i Gentofte og har 21 år som ejendomsmægler under bæltet.

»Der er ingen tvivl om, at førstehåndsindtrykket, når en køber kommer og kigger på din ejendom, betyder noget for, hvad køber tænker om huset. Derfor vil en flot anlagt have med blomster, nyklippet græs og klippede træer altid fordre, at huset bliver solgt hurtigere, og derfor også indbringer en højere pris,« siger han.

Har du styr på, hvilke boligforbedringer, der bedst kan betale sig?
Få 4 gode tips til at sikre gevinst ved boligforbedringer i denne artikel

Ejendomsmægleren oplever tit, at sælger kun fokuserer på selve huset, og tror, at når blot huset ser pænt ud, så er det rigeligt.

»Haven er noget af det første, du ser, når du ankommer til ejendommen. Derfor er haven en stor del af boligens fremtoning. Når køber oplever, at haven er i orden, så er de allerede forudindtaget i, at de grundlæggende ting i huset også er i orden,« forklarer Rudolph de Klauman.

Når mange ikke skænker haven og førstehåndsindtrykket en tanke, skaber det en mulighed for at skille sig ud for dem, som yder en ekstra indsats.

»Der er mange, som ikke lægger stor vægt på haven. Derfor vil du differentiere dig på markedet, du vil få et hurtigere salg, og det hele vil gå nemmere i salgsprocessen,« siger han.

5 hurtige tips til at gøre haven attraktiv

Ejendomsmægleren har disse hurtige tips til at gøre haven, og dermed huset, mere attraktivt for potentielle købere:

  1. Sørg for, at havelågen ser ordentlig ud og, hvis den er malet, at malingen ikke skaller.
  2. Sørg for, at dine frugttræer er pænt klippede.
  3. Sørg for, at der ikke er visne blomster i krukkerne og plant gerne friske blomster, så der er nogle farver, når køber kommer forbi.
  4. Sørg for, at terrassen er luget for ukrudt, stenene ser pæne ud, og der ikke gror alger på træterrassen.
  5. Læg nye hynder i havemøblerne, og gør det hele lidt hyggeligt.

Læs også: Hvad koster en ny have?

Se hele interviewet med Rudolph de Klauman i videoen herunder:

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally