Lån til en energirenovering? Derfor er det en god idé

At tage et lån til en energirenovering kan være en fornuftig økonomisk beslutning – og være med til at øge din glæde ved din bolig.

Kan et lån blive til en økonomisk gevinst, når du bruger pengene på en energirenovering?

Ja, det kan det faktisk godt blive, men man skal give det tid.

Læs med her, hvor vi fortæller dig, hvorfor det kan være en god idé at tage et lån til energirenovering.

Vil du i gang med energiforbedring af din bolig? Se, hvor du skal starte i artiklen herunder.
Energiforbedring af din bolig? Disse ting kan du optimere

For du kan faktisk ende med at spare mange penge på din energiregning, når du foretager en energirenovering. Og lige præcis den besparelse på energiregningen kan gå til afdrag på lånet.

Når lånet så er afbetalt, står du stadig tilbage med besparelsen på lånet, og så bliver det pludselig til flere penge direkte ind på din konto.

I et eksempel fra Energihjem.dk gav en energirenovering i en bolig et fald i energiregningen fra 30.000 kroner om året til 10.000 kroner om året.

Vil du investere i energirenovering af boligen? Se, hvordan du får det bedste lån herunder. 
Sådan får du det bedste lån til en energirenovering

»De cirka 20.000 kroner, der spares årligt, kan bruges til at betale afdrag, hvis du har optaget lån for at finansiere energirenoveringen. Besparelsen på energien gør altså, at du kan tilbagebetale lånet og på lidt længere sigt, når lånet er tilbagebetalt, bliver det til penge lige ned i foret,« lyder konklusionen om at optage et lån til en energirenovering på Energihjem.dk.

Hos Santander Consumer Bank er privatlånsansvarlig Jesper Schou-Nielsen enig i den betragtning.

»Ved en energirenovering kan et lån blive til en investering. En investering i eksempelvis en hulmursisolering kan nedbringe dine varmeudgifter, og i løbet af nogle år vil du have tjent udgifterne til isoleringen hjem igen,« siger han.

Vil du være sikker på økonomisk gevinst, når du laver energirenovering? Se læs med herunder. 
4 tips til at sikre gevinst ved energirenovering

Bedre komfort

Et andet aspekt, der kan gøre det meningsfuldt at tage et lån til en energirenovering, er din oplevelse af egen bolig.

Gamle vinduer eller et dårligt isoleret tag kan være med til at gøre det ukomfortabelt – og dyrt – at bo i din bolig, fordi det eksempelvis trækker ind i boligen.

»Der er ikke en direkte god business case i komfortaspektet af en energirenovering, men det kan have stor betydning for, hvordan du har det med at bo i din bolig, at det ikke trækker, når du sidder og slapper af i sofaen,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Hvis du følger linket her, har vi samlet i alt 5 gode grunde til, at det kan give mening at tage et lån til en energirenovering. 

Hvis du vil guides til, hvordan du finder det bedste lån til en energirenovering, skal du læse med her.

CTA_1200x600_Energi Plus lån_2.jpg