Rodehoved eller handymand: Hvilken type er du, når du skal flytte?

Afhængig af hvilken type du er, opfører du dig vidt forskelligt i en flyttesituation. Få indblik i de fem flyttetyper her og find ud af, hvilken type du er.

Går der mere end et halvt år før flyttekasserne endelig er pakket ud? Sætter du dig for at gennemrenovere hele lejligheden på egen hånd? Eller sætter du dig på stuegulvet og venter på, at andre flytter for dig?

Hvis du kan genkende dig selv i én af disse situationer, er det måske ikke så mærkeligt. Ifølge en undersøgelse foretaget af Dentsu Aegis Network findes der nemlig fem forskellige flyttetyper:

Rodehovedet, handymanden, projektlederen, æstetikeren og den hjælpeløse.

Vidste du det?
Så meget bruger danskerne på at flytte

Og alt afhængigt af, hvilken type du er, vil du opføre dig på en bestemt måde i en flyttesituation.

Typerne har hver især helt særlige karaktertræk, der er bestemmende for, hvordan de handler i en situation, hvor der skal flyttes.

Rodehovedet

Rodehovedet er typen, hvor der godt kan gå mere end et halvt år, før alt er på plads efter en flytning.

Personen er ofte et ungt menneske med en jævn fordeling mellem kvinder og mænd.

72 procent af rodehovederne står for indretningen af hjemmet, og går i højere grad op i, at hjemmet er smukt eller behageligt indrettet frem for praktisk.

Rodehovedet er kendetegnet ved at være god til at udtænke nye ideer og være kreativ, og gør tingene på sin egen måde. Men han eller hun er også fokuseret på at have god tid til at forkæle sig selv, og derfor kan der gå lang tid, før de sidste flyttekasser er pakket ud.

Derudover står rodehovedet langt oftere end den gennemsnitlige dansker for at ordne det praktiske i den nye bolig selv.

Handymanden

Handymanden udfører alt det praktiske under og efter flytningen, får sat alt på plads i det nye hjem, malet og hængt gardiner op.

Handymændene er ofte – ja – mænd, og en stor del af dem er lidt oppe i alderen. 87 procent bor med en partner, og heraf har knap halvdelen af dem hjemmeboende børn.

De ordner i ni ud af ti tilfælde de fleste praktiske ting i forbindelse med en flytning.

Handymanden er derudover kendetegnet ved at værdsætte lokale anliggender højt – også højere end nationale. Det betyder meget for ham at være succesfuld, og at folk anerkender hans resultater.

Projektlederen

Projektlederen elsker at planlægge, gør en dyd ud af hurtigt at komme på plads i den nye bolig og i størstedelen af tilfældene at løse opgaven i samarbejde med andre.

Det er vigtigt for projektlederen at følge en velorganiseret rutine, og det er vigtigere, at boligen er præget af praktisk orden, end at den er smukt indrettet.

Projektlederen er kendetegnet ved at være mere velhavende end resten af typerne og sætter samtidig pris på dyre ting.

Derudover sætter han eller hun enorm pris på venskaber, og kan i den forbindelse godt lide at lede andre.

Æstetikeren

Æstetikeren er ofte en kvinde mellem 18 og 29 år, som primært står for indretningen af hjemmet.

Hun elsker at være kreativ og gøre tingene på sin egen måde, mens hun samtidig finder det vigtigere, at hjemmet er smukt indrettet, end at alt står i praktisk orden.

Desuden ordner hun i højere grad end gennemsnittet det praktiske selv.

Hun ønsker at være succesfuld, og at folk anerkender hendes resultater. Derudover betyder det meget for hende at være populær.

Hun er også kendetegnet ved, at hun gerne vil være rig og besidde en masse penge. Dertil ønsker hun sig dyre ting. 38 procent af denne type kan lide at forære sig selv luksusvarer.

Den hjælpeløse

Den hjælpeløse får hjælp til både planlægningen af flytningen og til det praktiske før og under flytningen. Han eller hun får også hjælp til, hvor sofaen skal stå, og hvad der skal hænge på væggene.

Den hjælpeløse bor i størstedelen af tilfældene med en samlever, og hele 75 procent har en anden person til at udføre det praktiske før og under flytningen. Til sammenligning er det i gennemsnit kun 10 procent af alle danskere, der får hjælp til udførelse af det praktiske i forbindelse med en flytning.

Den hjælpeløse er samtidig lidt af en tryghedsnarkoman. Han eller hun mener, det er vigtigt at bo i sikre omgivelser for at undgå noget, der kan være farligt.

CTA - Nyhedsbrev tilmelding3.png