Bolig 15.11.2019
Tekst: Niels Friis Foto: Istock

Skal du låne til boligforbedring? Her er de 5 bedste banker i Danmark


Vil du låne til forbedringer til dit hus? Her finder du de 5 bedste banker til lige præcis det.


Et nyt, lækkert køkken? Et ekstra badeværelse? Nye, flotte vinduer?

Har du planer om at foretage forbedringer på din bolig, og skal du i den forbindelse låne penge til formålet, vil du sikkert gerne vide, hvilke banker i Danmark der er de bedste til formålet.

Vi har taget Jesper Schou-Nielsen, som er privatlånsansvarlig hos Santander Consumer Bank, med på råd.

»Jeg tror ikke, at der nødvendigvis er nogle banker, som er bedre end andre, når det drejer sig om lån til boligforbedringer. Jeg ved, at andre banker har privatlån, der markedsføres specielt til boligforbedringer, men det er ikke mit indtryk, at hverken vilkår eller proces er specielt tilpasset formålet. Så du skal ikke lade dig forblænde af navnet på lånet,« fortæller han.

Hvis du vil låne til boligforbedringer, skal du overfylde disse 4 krav.
Se, om du kan låne penge i: Vil du låne til boligforbedringer? Disse 4 krav skal du kende

»Jeg ville sørge for at finde en bank, hvor jeg kan få tilbudt et lån med en månedlig ydelse, som passer til mit budget, og nogle vilkår, som er ordentlige,« siger han.

Et af de redskaber, du har mulighed for at bruge, når du vil finde den bedste bank, er de såkaldte sammenligningstjenester.

Privatlånsansvarlig Jesper Schou-Nielsen kan sagtens se idéen i at bruge den slags værktøjer, fordi de er gode til lige præcis det at give en hurtig oversigt. Men han minder om, at platformene ikke fortæller den endegyldige sandhed.

»Sammenligningssider til lån kan godt bruges til, at du danner dig et overblik over lånene, men du skal også vide, at det altså er en annonceringsplatform. Så selv om en sammenligningsside fremstår som en uafhængig side, så sælger de annoncepladser til eksempelvis Santander og andre banker, så mere uafhængige er de ikke,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Lånene ændrer sig hele tiden, og derfor er listerne fra sammenligningstjenesterne over de billigste banker heller ikke statiske.

Hvordan finder du et billigt privatlån? Vores ekspert guider herunder.
Vil du finde det billigste privatlån? Læs ekspertens råd her


Lån 50.000 kroner

De 5 billigste banker ved lån på 50.000 kroner over tre år:

 1. Coop Bank
 2. Santander Consumer Bank
 3. Re:member
 4. Bank Norwegian
 5. Express Bank

Kilde: Mybanker.dk - lån på 50.000 kroner/tre år, sorteret efter laveste ÅOP, november 2019


Lån 100.000 kroner

De 5 billigste banker ved lån på 100.000 kroner over fire år:

 1. Express Bank
 2. Coop Bank
 3. Santander Consumer Bank
 4. Basisbank
 5. Re:member

Kilde: Mybanker.dk - lån på 100.000 kroner/fire år, sorteret efter laveste ÅOP, november 2019


Lån 200.000 kroner

De 5 billigste banker ved lån på 200.000 kroner over fem år:

 1. Express Bank
 2. Coop Bank
 3. Santander Consumer Bank
 4. Basisbank
 5. Re:member

Kilde: Mybanker.dk - lån på 200.000 kroner/fem år, sorteret efter laveste ÅOP, november 2019


Lån 300.000 kroner

De 5 billigste banker ved lån på 300.000 kroner over seks år:

 1. Express Bank
 2. Coop Bank
 3. Santander Consumer Bank
 4. Basisbank
 5. Bank Norwegian

Kilde: Mybanker.dk - lån på 300.000 kroner/seks år, sorteret efter laveste ÅOP, november 2019


Sådan finder du den bedste bank

Når Jesper Schou-Nielsen skal definere, hvilke banker der er bedst til privatlån til boligforbedringer, peger han især på fem ting, som er de vigtigste at have øje for. Dem gennemgår vi herunder.

1. Hvor troværdig er banken?

Hvilke banker kan du stole på, og hvilke er knap så troværdige?

Det er et afgørende spørgsmål, når du vil finde de bedste banker til et privatlån til forbedringer til din bolig.

Jesper Schou-Nielsen råder dig til at kigge efter de mere anerkendte brands og banker, som f.eks Coop Bank, Exspress Bank, Santander eller Bank Norwegian, da de har mere på spil.

»Jo større brandet og banken er, desto mere afhængig er banken også af at eksistere om 10 år. For så er banken endnu mere afhængig af at drive en ærlig, troværdig og god forretning. Hvis Santander-brandet får en plet, så sidder den fast,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Hvordan energirenovere man en lejlighed? Og hvad har du af muligheder for forbedringer i en lejebolig?
Læs med i vores guide til energirenovering af lejligheder og lejeboliger 


2. Hvad koster lånet?

Et andet afgørende punkt, som formentlig også er det, som flest kigger efter, er prisen på lånet.

Dit eneste redskab til at sammenligne den reelle pris på forskellige lån for at finde det billigste er ÅOP.

ÅOP er Årlige Omkostninger i Procent, og det er dybest set kiloprisen på penge. Begrebet fortæller dig, hvad lånet koster årligt som en procentdel af det samlede lånebeløb.

»ÅOP er et sammenligningsværktøj og kiloprisen på penge, så når du har sammenlignelige lån fra eksempelvis Exspress Bank og fra Santander med samme lånebeløb og løbetid, så kan du kigge på ÅOP, og så vil den med laveste ÅOP være det billigste lån – så behøver du ikke forholde dig alt for meget til renter, gebyrer og andre omkostninger,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Er det vigtigt for dig, at låneprocessen er nem og hurtig, skal du finde en bank, hvor du kan søge online, og som kan udbetale pengene med det samme.

Jesper Schou-Nielsen, privatlånsansvarlig

3. Hvor meget kan du låne?

Når du skal optage et privatlån til lige præcis boligforbedringer, kan det også have afgørende betydning for dig, hvor meget du kan få lov at låne hos den enkelte bank.

Fortæller dit budget for din boligforbedringer dig eksempelvis, at forbedringerne i hvert fald kommer til at koste 300.000 kroner, nytter det ikke noget at havne hos en bank, hvor du ikke kan optage et privatlån på mere end 250.000 kroner.

»Nogle banker tilbyder større lånebeløb end andre, og det er klart, at det kan have en indvirkning på, hvad der er den bedste bank for dig, alt efter hvor meget du har planer om at låne,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Her kan du se, hvor meget du kan låne:

 • Santander Consumer Bank - lån op til 350.000 kroner
 • Re:member - lån op til 250.000 kroner
 • Exspress Bank - lån op til 300.000 kroner
 • Ikano Bank - lån op til 300.000 kroner
 • Coop Bank - lån op til 350.000 kroner
 • Bank Norwegian - lån op til 400.000 kroner
 • Basisbank - lån op til 500.000 kroner

Kilde: Mybanker.dk, november 2019


4. Hvordan ansøger jeg?

Det fjerde element, som kan påvirke, om du synes, du har fundet den bedste bank til et privatlån, er selve processen omkring ansøgning.

Hvor nemt er det egentlig at få et lån?

»Nogle banker tilbyder en nemmere proces end andre. Hos nogle banker skal du måske indsende en kopi af din årsopgørelse – hos andre banker foregår det hele elektronisk,« fortæller Jesper Schou-Nielsen.

»Nogle banker udbetaler pengene samme dag – andre udbetaler først et par dage senere,« siger han.

Hos mange banker skal du bruge dit NemID, når du ansøger om lånet. Systemet får adgang til en række oplysninger om dig – dine private forhold, din jobsituation og din økonomi – og på baggrund af dem udregner systemet, om du vil være en god kunde. Andre steder skal du indsende dokumenter, som årsopgørelser, til banken, for at de kan foretage kreditvurderingen af dig.

»Er det vigtigt for dig, at låneprocessen er nem og hurtig, skal du finde en bank, hvor du kan søge online, og som kan udbetale pengene med det samme,« siger Jesper Schou-Nielsen.

Kender du alle fradrag og tilskud til boligforbedringer? Hvis ikke, så skynd dig at få styr på dem herunder.
Se listen: Her er alle tilskud og fradrag til boligforbedringer


5. Hvor fleksibel er tilbagebetalingen?

Det femte råd fra Jesper Schou-Nielsen, når du vil finde den bedste bank i Danmark, er at finde en bank, som tilbyder dig en fleksibel tilbagebetaling.

Er der eksempelvis mulighed for at lave en såkaldt førtidsindfrielse, hvor du betaler lånet ud før den aftalte tid, uden at det koster dig ekstra?

»I forhold til tilbagebetalingsplanen er det vigtigt, at du holder øje med fleksibiliteten, så du kan få lov at indfri lånet før tid, uden at du får en straf eller et gebyr, som du skal betale,« siger Jesper Schou-Nielsen.

»Særligt ved lån til boligforbedringer er det vigtigt, fordi du nemt ender med at have lånt mere, end du havde brug for, og derfor kan få brug for muligheden for at betale beløbet tilbage før tid, hvis ikke du skal bruge pengene,« siger han.