Finansiering af flytning: Hvordan kan man gøre?

Når du skal flytte, har du flere forskellige muligheder for at finansiere din flytning. Få et overblik her i artiklen. 

»Det er ikke altid selve flytningen, der koster, men det, der ligger uden om, som f.eks. istandsættelse, tilstandsrapport og den slags. Ved en flytning – og særligt hvis der er tale om et boligsalg og -køb – så skal man have penge op af lommen, før man overhovedet er kommet i gang,« siger Jesper Schou-Nielsen, som er privatlånsansvarlig hos Santander Consumer Bank. 

For mange er flytteudgifterne ikke mulige at dække med penge fra husholdsningsbudgettet. For når en flytning uden problemer kan løbe langt over 50.000 kroner, skal der tænkes i andre baner for at finansiere flytningen. 

Så hvad kan du gøre? Bliv klogere her i artiklen.

Hvordan finder du den bedste rente på et privatlån?
Få ekspertens råd her

Låne penge via realkreditlån

Ved et boligkøb vil langt de fleste optage et realkreditlån til finansiering  af boligen, og det er en god mulighed til også at finansiere selve flytteudgifterne. 

»Man kigger ved optagelse af et lån ofte på, hvad man skal og kan sidde for om måneden, altså den månedlige ydelse. Mange vil nok forsøge at regne så meget med ind i et realkreditlån som muligt,« siger Jesper Schou-Nielsen. 

»Hvis man indregner sine flytteomkostninger i et realkreditlån, vil det reelt sige, at man betaler af på sin flytning i 30 år, eksempelvis. Det samlede tilbagebetalte beløb for selve flytteudgifterne ender dermed med at blive ret stort,« siger han.

Det er altså en overvejelse, man skal gøre sig – har man lyst til at betale af på flytteudgifterne i rigtig mange år? 

»Omvendt så får man tit nogle større udgifter, hvis man flytter til noget større, hvor der er højere energiregning, og så er det ikke sikkert, at man har til de højere afdrag, som vil være det modsatte scenarie på et mere kortfristet lån af sine flytteomkostninger,« siger Jesper Schou-Nielsen. 

Hvad koster det at låne til en flytning?
Vi stiller skarpt på udgifterne til et lån til flytning her

Banken er måske ikke nok

Læs også: Vi har lavet en huskeliste til flytningen

Et oplagt sted at søge hen for at finde en finansiering af sin flytning er den traditionelle bank. Fordelen ved det kan være, at de kender din økonomi indgående, du kender dem, og du skal måske i forvejen låne penge ved dem i forbindelse med flytningen. Men det kan også vise sig at være dit problem. 

»Banken er ikke til at rykke på i forhold til, hvor meget man kan låne. De kigger på ejendommens værdi, og så kan man få lov at låne en procentdel af det, baseret på ens økonomi. Det er ikke sikkert, at der er nok til også at flytte for, og så er man nødt til at låne sine penge et andet sted,« siger Jesper Schou-Nielsen. 

»Det kan man gøre hos finansieringsselskaber, som ikke i samme grad forholder sig til, hvad man præcis skal låne til,« siger han. 

Hvad du skal overveje, inden du vælger at tage et lån specifikt til en flytning, kan du læse mere om her