Et drivhus blev til et orangeri: »Fem dage senere var vi i gang med at grave«

Michelle og hendes mand har en stor skabertrang. Derfor blev idéen om et drivhus til et større orangeri, der giver den store familie mere plads til både hverdag og fest, året rundt.

Med fem teenagere i huset kan selv et stort hus føles for lille, men i stedet for en traditionel tilbygning, så Michelle og hendes mand i retning af haven for at løse problemet. En strøtanke om et drivhus udviklede sig henover en aften til et orangeri med forbindelse til huset, så det på den måde kan udnyttes som et ekstra rum.

»Meningen er, at vi skal kunne bruge det som en ekstra stue, holde fester derude, og hvis vi lægger nogle madrasser på gulvet, kan folk også overnatte der,« fortæller Michelle, som til dagligt lever af at være forfatter og foredragsholder.

Har familien for lidt plads? Du kan blive klogere på dine muligheder for at øge kvadratmeterne her:
Skal jeg flytte eller bygge til?

Orangeriet får indlagt gulvvarme og mønstrede klinker, og der vil generelt være fuld skrue på “havestemningen”.

»Jeg glæder mig til at kunne sidde derude og se på stjernerne gennem glastaget,« siger hun.

Livskvaliteten betyder mest

Orangeriet vil gøre huset mere attraktivt og få det til at føles mere rummeligt, og det er først og fremmest den øgede livskvalitet, der ligger til grund for parrets beslutning om det store haveprojekt.

»Både min mand og jeg har en sindssyg skabertrang, så bare det at være i gang med at skabe noget, allerede dét har en værdi, som er svær at værdisætte, men revisorteknisk er det også en begavet beslutning,« siger Michelle.

Parret har lånt nogle penge for at kunne realisere drømmen om orageriet, men fordi husets værdi stiger med projektet, og de vil få større glæde af huset, giver beslutningen mening for dem.

»Det, det koster, er mindre end værdiforøgelsen. Vi har selvfølgelig lånt nogle penge til finansieringen, men samtidig vil husets værdi stige,« siger Michelle.

Giver det mening at låne til boligforbedringer? Få svaret i denne artikel:
4 tips til at sikre gevinst ved boligforbedringer

Der kommer dog til at gå lidt tid endnu, før orangeriet står færdig, og selv da, er parret ikke færdige med projektet i haven.

»Haven ligner noget der er løgn lige nu. Vi starter med at køre noget rullegræs på, og så er funktionalitet nok vigtigere for os end blomster,« forklarer Michelle.


Se videoen om Michelles orangeri herunder:

Et drivhus blev til et orangeri...

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally