Vidste du det? Det køber danskerne ved flytning

Når danskerne flytter bolig, kommer der en lang række ekstra ting med i købet. Læs her, hvad der hyppigst bliver brugt penge på, når vi flytter.

Lamper, møbler, gardiner og planter. Det er nogle af de ting, vi danskere oftest skifter ud, når vi flytter. I denne artikel ser vi nærmere på, hvor meget vi egentlig bruger på at indrette vores nye hjem, og hvorfor det betyder så meget for os.

Den estimerede boligøkonomi i Danmark ligger på 33 milliarder, og udover selve boligkøbet består en stor post i denne økonomi af de ekstraudgifter, der opstår, når man flytter bolig.

En undersøgelse foretaget af Dentsu Aegis Network tegner et billede af, hvilke ting danskerne udskifter eller investerer i i forbindelse med en flytning.

Næsten halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen svarede, at de havde udskiftet lamper under deres seneste flytning. I Danmark bliver der i alt investeret i 421.000 lamper om året.

»Lamper har et kæmpe sprog, og er noget, jeg altid rådgiver mine kunder til at kigge på. Du kan godt flytte din læselampe med, men du bliver nødt til at forholde dig til lyset i hvert eneste rum,« siger Tina Dalgaard, der er indretningsekspert og ejer af hjemmesiden Bolig-stylist.dk. 

Dyre husinvesteringer

44 procent havde følt sig nødsaget til at skifte møbler ud under den seneste flytning, mens gardiner, opbevaring og planter også blev højt prioriteret.

25 procent havde badeværelsesartikler, hårde hvidevarer og køkkenudstyr højt på indkøbslisten ved den seneste flytning.

Men også dyrere investeringer og husforbedringer fylder meget i budgettet.

Vidste du, at et privatlån kan dække udbetalingen til et hus?
Læs i denne artikel, hvordan du kan finansiere udbetalingen af et hus

Otte procent udskiftede badeværelse, ni procent skiftede bil, og ti procent skiftede køkken.

»Et køkken, der er købt for femten år siden, er allerede ved at være færdigt, så køkken eller køkkenforbedring er populært, hvis man flytter ind i noget, der ikke er nyt,« siger Tina Dalgaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Tredjestørste post

Hos Santander Consumer Bank oplever man også, at kunderne ofte ønsker at låne til boligforbedring.

Kender du dem alle?
Det skal du huske, når du skal låne til boligforbedringer

»Når vi spørger kunderne, hvad de skal bruge lånet til, så er boligforbedring og boligkøb det tredjemest forekommende svar‚« siger Jesper Schou-Nielsen, privatlånsansvarlig hos Santander Consumer Bank.

Denne pulje dækker alt fra boligforbedringer af køkkener og badeværelser til indskud ved boliglån.

»Det er alt fra et nyt køleskab til et indskud til en lejlighed. Et gennemsnitslån ligger på omkring 100.000,« siger Jesper Schou-Nielsen.