Vil du opsige leasingaftalen før tid? Det skal du vide

Vil du af en eller anden årsag opsige din leasingaftale før tid, har du mulighed for det. Du skal dog være opmærksom på, at du først kan gøre det efter 11 måneder.

Kan du opsige din leasingaftale før tid?

Det spørgsmål vil du måske gerne have svar på, hvis du står i en situation, hvor du ikke længere har brug for eller råd til din leasingbil.

Måske vil du gerne have svaret, hvis du er på vej til at indgå en leasingaftale, men vil være sikker på at kunne komme ud af den før de tre år, som en aftale typisk varer.

Uanset hvad, får du svaret her i artiklen.

Kan du opsige en leasingaftalen før tid?

Om du kan kan opsige leasingaftalen før tid, afhænger af den kontrakt og aftale du har indgået med finansieringsselskabet, da du i sin tid leasede bilen. Har du indgået en leasingaftale hos Santander Consumer Bank, har du mulighed for at opsige aftalen før tid, hvis du af en eller anden årsag har brug for det.

Hos Santander Consumer Bank kan du tidligst opsige leasingaftalen efter 11 måneder plus 1 måneds varsel, altså i alt efter 12 måneder.

Ligesom hvis du lader leasingaftalen udløbe på almindelig vis, vil leasingselskabet ved opsigelse før tid opgøre standen og kilometertallet på din bil i forhold til aftalens vilkår – altså om du har kørt for mange kilometer i forhold til aftalen, og om der er kommet skader på bilen.

Vil du gerne undgå ubehagelig overraskelser når du aflevere leasingbilen?
Lær her hvordan du undgår ekstra regninger, når du afleverer leasingbilen.

Sådan foregår en opsigelse af leasingaftale

Hvis du ønsker at opsige din privatleasingaftale hos Santander, skal du sende en mail til leasing@santander.dk, og mailen skal indeholde oplysninger om bilen – evt. kontraktnummer på leasingaftalen, samt hvornår opsigelsen skal være gældende fra.

Kort efter vil du så blive kontaktet af Santander Consumer Bank, hvor du vil få mere information om, hvordan bilen skal leveres tilbage.

Du har altså mulighed for at opsige din leasingkontrakt, hvis det er nødvendigt, men til gengæld kan du ikke fortryde en leasingaftale. Det vil sige, at du ikke, straks efter du har skrevet under på kontrakten, kan fortryde aftalen.

I stedet skal du vente til de 11 måneder er gået, og så kan du opsige kontrakten med en måneds varsel.

Kan du ændre din leasingkontrakt?

Som udgangspunkt indgår du en fast kontrakt, når du skriver under på en privatleasingaftale.

Leasingeksempel:

  • Leasingbil: Nissan Qashqai
  • Leasingperiode: 36 måneder
  • Årlig kilometertal: 15.000 kilometer
  • Udbetaling: 10.000 kroner
  • Månedlig ydelse: 2.995 kroner

Som i eksemplet ovenfor skriver du under på en aftale om at lease en bil – for eksempel en Nissan Qashqai – i en bestemt periode ved at betale en førstegangsbetaling og en månedlig ydelse til gengæld for, at du må køre et på forhånd aftalt antal kilometer hvert år.

Står du så en dag i en situation midt i leasingaftalen, hvor du eksempelvis på grund af nyt arbejde eller lignende får behov for at skulle køre flere kilometer, har du i de fleste tilfælde mulighed for at ændre i kontrakten – ofte mod et mindre gebyr og naturligvis en højere månedlig ydelse.

Ønsker du at forlænge din leasingkontrakt, er det ikke muligt hos Santander Consumer Bank.

Kan du eftermontere udstyr på leasingbilen?

Inden du skriver under på din privatleasingaftale, har du mulighed for at tilvælge forskelligt godkendt ekstraudstyr, som du gerne vil have på lige præcis din bil.

Kommer du alligevel i løbet af leasingperioden i tanke om, at du gerne vil montere noget ekstraudstyr, har du faktisk mulighed for det. Dog kræver det, at Santander Consumer Bank godkender udstyret forinden.

Når du afleverer bilen, skal du reetablere bilen til originalt udseende og med originalt udstyr, eller lade det eftermonterede udstyr blive siddende på. I det tilfælde vil det eftermonterede udstyr ikke blive godtgjort.

Ved privatleasingaftaler gennem Santander Consumer Bank har du ikke mulighed for efter endt leasingaftale at købe bilen.

I stedet skal leasingbilen tilbageleveres til et af vores anviste afleveringssteder.

Vi har også skrevet følgende artikler indenfor leasing: