Bil og MC 13.05.2019
Tekst: Niels Friis / Adam Villaume Foto: Askan Thygesen

Santander forklarer: Så meget kan du låne til dit bilkøb


Overvejer du at låne til et bilkøb, kan du her blive klogere på, hvordan du beregner et billån, og hvad du skal lægge i udbetaling.

Ny bil. to ord, der hurtigt skaber indre billeder af søndagsturer ud i det blå, bilferier til middelhavet og en lettere hverdag, men der er jo lige betalingen.

Er du i tvivl om, hvor meget du kan låne til et bilkøb, giver vi dig her en guide til, hvordan du finder dit beløb.

Hvor meget du kan låne, er nemlig afhængig af din individuelle økonomiske situation, og det kræver derfor nogle oplysninger og beregninger at finde dit beløb.

Læs også: Sådan finder du Danmarks bedste billån

 

Find dit lånebeløb i 3 trin

Hvor meget du kan låne til bilkøb tagere typisk 3 trin at finde ud af.

I processens første trin kan du bruge en billånsberegner til den vigtigste del, nemlig at udregne et konkret billån.

Du finder en låneberegner på mange låneudbyderes hjemmesider. Beregneren kan du bruge til at "lege" med at skrue op og ned for lånebeløbet og den månedlige ydelse og derved, finde et udgiftsniveau, der passer til dit budget.


Artiklen fortsætter under videoen...

Låneberegneren er dog kun vejledende idet, det kræver en kreditvurdering af din økonomi at fastlægge det endelige beløb, du kan låne og den rente, du skal betale.

I andet trin kan du helt uforpligtende ansøge om et billån. Låneudbyderen vil da foretage en kreditvurdering af dig, og du vil herefter modtage et egentligt tilbud om et lån.

Se også: Video: Sådan søger du om et billån

Tredje trin i processen er din endelige beslutning. Overvej dit faktiske behov for lånet, og hvad lånet vil betyde for sin daglige økonomi.