Santander forklarer: Så meget kan du låne til dit bilkøb

Overvejer du at låne til et bilkøb? Bliv klogere på, hvordan du beregner et billån, og hvad du skal lægge i udbetaling her.

"Ny bil". To ord, der hurtigt skaber indre billeder af søndagsturer ud i det blå, bilferier til middelhavet og en lettere hverdag, men der er jo lige betalingen af bilen.

Er du i tvivl om, hvor meget du kan låne til et bilkøb, giver vi dig her en video-guide til, hvordan du finder og beregner et eventuelt billån.

Hvor meget du kan låne til bilkøb, er nemlig afhængig af din individuelle økonomiske situation, og det kræver derfor nogle oplysninger og beregninger at finde dit beløb.

Skal du låne til din næste bil?
Læs hvordan du finder Danmarks bedste billån.

Find dit lån til bilkøb i 3 trin

Hvor meget du kan låne til bilkøb tager typisk 3 trin at finde ud af.

I processens første trin kan du bruge en billånsberegner til den vigtigste del, nemlig at udregne et konkret billån.

Du finder en låneberegner på mange låneudbyderes hjemmesider. Beregneren kan du bruge til at "lege" med at skrue op og ned for lånebeløbet og den månedlige ydelse og derved finde et udgiftsniveau, der passer til dit budget.

Låneberegneren er dog kun vejledende idet, det kræver en kreditvurdering af din økonomi at fastlægge det endelige beløb, du kan låne og den rente, du skal betale.

I andet trin kan du helt uforpligtende ansøge om et billån. Låneudbyderen vil da foretage en kreditvurdering af dig, og du vil herefter modtage et egentligt tilbud om et lån.

I tvivl om hvordan du søger om et billån?
Se vores video: Sådan søger du om et billån.

 

Tredje trin i processen er din endelige beslutning. Overvej dit faktiske behov for lånet, og hvad lånet vil betyde for sin daglige økonomi.

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally