Bil og MC 21.01.2020
Tekst: Niels Friis Foto: PR

Overvejer du privatleasing? Sådan fungerer det


Privatleasing kan have mange fordele - bliv klogere på dem her.


Skal din næste bil være privatleaset? Det er meget muligt, for en privatleasingaftale rummer flere fordele. Her guider vi dig til, hvad du skal overveje, inden du kaster dig ud i en privatleasingaftale.

»Privatleasing er en god løsning til dig, der ønsker en ny bil på et fast budget,« fortæller Ronni Nielsen, leasingekspert i Santander Consumer Bank.

Overvejer du at privatlease din næste bil? 
Så læs vores Guide: Sådan privatleaser du billigst.

»Ved privatleasing har du den fulde brugsret af bilen – det vil sige, at du ejer ikke bilen, men du må køre i den. I en privatleasingaftale har du en førstegangsydelse og en månedlig ydelse. Den månedlige ydelse dækker bilens brug og vedligehold,« fortæller han.

Ifølge ham giver privatleasing dig i grove træk 4 fordele frem for, hvis du har købt bilen. Dem kan du blive klogere på i videoen under artiklen.

Hvad er privatleasing?
Hvad er privatleasing?

»Den første fordel er, at du slipper for mange af de omkostninger, der er forbundet med et traditionelt billån,« fortæller han.

Det drejer sig blandt andet om afdrag på lån, stiftelsesgebyrer og lignende. 

»Den anden fordel, at leasingselskabet står for værditabet og salg af bilen,« siger han.

Med andre ord skal du ikke altså ikke bekymre dig om, hvorvidt bilen er blevet væsentligt mindre værd i den periode, hvor du har haft den. 

»Tredje fordel er, at du har fuldt overblik over dine månedlige udgifter til bilen»

»Den fjerde fordel er, at du hele tiden har mulighed for at køre i en ny og moderne bil,« fortæller han.

Før du vælger en privatleasingaftale, anbefaler eksperten, at du kigger på dit kørselsbehov. 

»Er det meget uforudsigeligt, kan køb være det rigtige. Er det mere forudsigeligt, kan privatleasing være en rigtig god idé,« råder Ronni Nielsen.