Undgå ubetalte regninger: Sådan hjælper vi dig, hvis du ikke kan betale dit billån

Følelsen af ikke at kunne betale en regning eller et afdrag er særdeles ubehagelig – men faktisk kan du sikre dig mod den følelse. Bliv klogere på hvordan her. 

Hvis du gerne vil have ny bil, vil du sikkert ligesom de fleste andre bilkøbere overveje at optage et billån for at finansiere købet af din nye bil.

En af bekymringerne ved optagelse af et billån er de konsekvenser, det måtte få, hvis du af en eller anden årsag ikke er i stand til at afdrage på dit lån.

Skal du købe din første bil? 
Læs her hvordan køb af bil fungere.

Mange mennesker havner på ganske uforudset vis i en situation, hvor de ikke længere har den indkomst, som de har baseret deres økonomi på, og det kan derfor resultere i, at de ikke kan afdrage på eksempelvis deres billån.

»Når folk ikke er i stand til at afdrage på deres billån, sker det ofte, fordi der er en eller anden ændring i deres liv, hvor de havner i en ubehagelig situation. Ubetalte regninger er aldrig rare at tænke på,« siger Simon Bach, Product Manager Insurance hos Santander Consumer Bank.

Betaler du ikke de aftalte afdrag til tiden, kan kreditor i sidste ende forlange, at din bil sælges på auktion, så kreditor kan få sine penge.

En anden konsekvens kan også være, at du bliver registreret som skyldner, og det får den konsekvens, at du kan få svært ved at optage lån fremover.

Kan jeg sikre mig?

Hvis du gerne vil have tryghed i hverdagen og ikke ønsker at bekymre dig, har du hos Santander muligheden for at tegne en forsikring, som giver dig det, når du skriver under på dit billån.

»Vi giver muligheden for, at du kan have tryghed i din hverdag, mens du får vished for, at hvis der skulle ske noget uforudset, så er der nogle andre, der tager hånd om dit billån,« fortæller Simon Bach.

»Man skal spørge sig selv: ”Hvilke situationer kan jeg havne i, hvor jeg ikke selv kan betale?” Det er tit nogle ret skræmmende scenarier, som man ikke har lyst til at stå i, hvis man ikke har en forsikring, og derfor kan en forsikring faktisk være en del af en positiv økonomisk strategi for én selv og ens familie,« siger Simon Bach.

Santander Consumer Bank tilbyder kunder, der vil have et billån eller privatlån, at de kan tilvælge en SAFE forsikring.

Tegner du som kunde en SAFE forsikring i tillæg til dit billån, er du sikret, at dit billån bliver betalt, selvom du ikke selv er i stand til at betale afdragene.

»Vi ønsker, at kunden kan fastholde sin levestandard på trods af livets små bump på vejen. Det er en rar følelse af få dækket nogle afbetalinger, så du kan fokusere på det, som er vigtigt for dig selv og familien,« siger Simon Bach.

»Det handler om at undgå disse situationer, og det handler om, at du på forhånd har vurderet risikoen, for desværre kan alle blive syge eller arbejdsløse,« siger han.

cta---nyhedsbrev-tilmelding4.png

SAFE forsikring dækker ved

  • 100 procent sygemelding i mere end 30 dage

  • 100 procent arbejdsløshed i mere end 30 dage

  • Hospitalsindlæggelse i mere end 7 dage

  • Dødsfald

»Det er en god idé at sikre sig med en SAFE forsikring, hvis du gerne vil have færre bekymringer i hverdagen og undgå overraskelser. Det kan ske for alle, at man bliver arbejdsløs, syg eller i værste fald går bort. Her er det en rigtig god måde at sikre sig den levestandard, man har, uanset hvad livet måtte byde på af forskellige ting, som man ikke har planlagt,« siger Simon Bach.

Svært at undvære bilen

En SAFE forsikring koster otte procent af den månedlige ydelse, som du har valgt på dit billån.

Afdrager du således 1.000 kroner om måneden på dit billån, skal du betale 80 kroner for din SAFE forsikring, og de penge kan vise sig at være godt givet ud, mener Simon Bach.

»Grundlæggende er det jo for sent at tegne en forsikring, når skaden er sket. De muligheder, du har i det scenarie, er at sælge bilen, eller at skulle drosle ned på ens andre udgifter – ferie, køreture med hunden langs vandet eller andre forbrugsgoder – så man kan finde penge til at betale sine regninger.«

»Vi støder ofte på, at selv om folk har en a-kasse, så er det ikke nok til at opretholde den levestandard, som de har bygget op omkring deres arbejdsliv. Der er stadigvæk børneinstitution, internet og husleje, og så er en dagpengeindkomst simpelthen væk,« siger Simon Bach.

Bilen er en stor post blandt udgifterne, men til gengæld spiller den også en afgørende rolle i mange familiers liv.

»Bilen bliver i det økonomiske spil måske lavt prioriteret blandt udgiftsposterne, men til gengæld er den vigtig i familiernes liv, fordi det har med mobilitet at gøre – både i forhold til ens frihed, og hvis man skal finde et nyt arbejde. Mange har jo meget, meget stor brug for deres bil, og så kan det være en god idé at tage et lån med omtanke. Så har du sørget for, at du ved, at skulle der ske dig noget, kan du og din familie fortsætte ubekymret og have overskud i hverdagen,« siger Simon Bach.