Skal du sælge din motorcykel? Sådan får du den højeste pris

Følger du ekspertens råd, kan du få en højere pris, når du skal sælge din motorcykel. Få ekspertens råd her. 

»En mc er aldrig mere værd, end køberne i markedet ønsker at betale for den. Derfor giver de store online markedspladser en god indikation på den rigtige pris.«

Ordene kommer fra Rune Johansen fra MC-Huset Nydal AS. Han har solgt motorcykler i en menneskealder og ved mere end de fleste om, hvad køberne er på jagt efter.

Sidder du omvendt og gerne vil købe en motorcykel så læs mere om reglerne her.
Her er reglerne for motorcykelkørekort

Selv om internettet har gjort det lettere at sammenligne markedspriser – og det måske er vanskeligere end tidligere at få købere til at betale meget for en vare – findes der greb, som du kan tage for at styrke dine chancer for et hurtigt salg til en god pris.

Brug et mærkeværksted

De fleste, som skal købe en brugt motorcykel, er optaget af, at der skal have været taget godt vare på den. Det giver en værdifuld tryghed for køberen, og det er fortsat tungen på vægtskålen, hvis valget står mellem flere forskellige varer.

Står du og overvejer et MC-lån, så læs vores artikel om hvordan du bedst kommer igang.
Drømmer du om vind i håret? Her er den korteste vej til et MC-lån

»Jeg vil absolut anbefale, at du får foretaget service og andet vedligehold på et mærkeværksted. Få foretaget den sidste service så tæt op til salget som muligt, og sørg for at få stemplet servicehæftet, så det er helt udfyldt. Det er noget, som grundige købere tjekker nøje,« siger eksperten.

Han mener også, at tidspunktet, hvor du sætter motorcyklen til salg, kan være helt afgørende. Det er ikke altid, at du behøver sommer og sol for at få en potentiel mc-ejer i købestemning.

»Mange tror, at man skal vente til foråret for at få solgt en mc til en god pris. Faktum er, at det er muligt at få det om vinteren, hvis den vare, du sælger, er i god stand, og historikken er i orden. Så undgår du også konkurrence med alt for mange andre sælgere på nettet,« siger han.

Gode billeder sælger

»Du skal naturligvis sørge for, at den tekniske stand på motorcyklen er god. Dæk, motor og kæde bør være i god stand for at vække køberens interesse, og ikke mindst for, at den, som ender med at købe motorcyklen, får en god oplevelse med handlen,« siger Rune Johansen.

Den erfarne sælger fortæller, at de klassiske råd fortsat fungerer godt.

»En grundigt vasket og poleret motorcykel kan man fortsat få flere tusinde kroner ekstra for. Ud over at det underbygger budskabet om, at der er taget godt vare på motorcyklen, kan vi godt lide at kaste blikket på ting, der ser rene og smukke ud,« siger han.

Ikke parat til at sælge i år, læs vores guide til hvordan du bedst gør motorcyklen klar til vinteropbevaring
Sådan gør du MC'en klar til vinteropbevaring

Artikler om motorcykler som kunne have din interesse: