Nye afgifter på elbiler – det skal du vide

Registreringsafgifterne på elbiler bliver i 2020 på samme niveau som i 2019. Det gør det attraktivt for danskere at købe elbil.

Det så længe ud til, at registreringsafgifterne på elbiler skulle stige i 2020, men stigningen i afgifterne blev taget af bordet under finanslovsforhandlingerne i november 2019. 

Konkret betyder det, at man fra politisk side forlænger de nuværende bilafgifter for elbiler og plugin-hybrider med ét år.

Elbil, diesel eller benzin: Hvad er den rigtige type bil for dig?
Læs vores guide og find biltypen, der passer til dig her

Aftalen mellem regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet betyder, at registreringsafgiften for elbiler bliver på de 20 procent og ikke stiger til 40 procent i 2020, hvilket der ellers var lagt op til. 

Samtidig med fastholdelsen af registreringsafgiften på 2019-niveau bliver bundfradraget på elbiler på 40.000 kroner. Det skulle ellers være steget til 77.500 kroner.

Samlet forventes aftalen om at fastfryse afgifterne at koste statskassen omkring 100 millioner kroner i 2020.

Blandt andet FDM og Autobranchen Danmark havde dog gerne set en længerevarende løsning end blot en etårig udskydelse.

»Vi skal væk fra denne stop and go-politik, som hele tiden skaber usikkerhed,« siger AutoBranchen Danmarks administrerende direktør, Gitte Seeberg, i en pressemeddelelse.

Afgifter gør det billigere at vælge grønt

Hos Dansk Elbil Alliance kalder branchechefen Lærke Flader den nye aftale god for den grønne transport i Danmark.

»Nu bliver det billigere for folk med firmabil at vælge grønt. Det vil få de biler, der kører flest kilometer og udleder meget CO2, over på vedvarende energi,« siger Lærke Flader i en pressemeddelelse.

Overvejer du at købe elbilen brugt, kan du læse vores guide til at vælge den rigtige elbil her:
Brugt elbil – Sådan gør du et godt køb

Hun glæder sig især over, at der midlertidigt kan falde lidt ro over afgifterne på elbiler. 

»Finanslovsaftalen skaber ro om prisen på elbiler og gør det attraktivt for rigtig mange danskere at købe en elbil. Med ro over markedet for grønne biler ser vi frem til Transportkommissionens arbejde, der skal bane vejen for en langsigtet afgiftsmodel for alle biler,« siger Lærke Flader.

cta---nyhedsbrev-tilmelding4.png

Kommission om afgifter på elbiler

Partierne har nemlig til hensigt at holde afgifterne på elbiler i ro, indtil en nedsat kommission kommer med bud på, hvad der skal ske fra 2021. 

Partierne er enige om, at afgifterne på biler generelt skal indrettes, så de er med til at fremme den grønne omstilling.