Kendte bilmærker: Her er alle de nye elektriske modeller i 2022

De store kendte bilmærker står for alvor klar til at lancere elbiler i 2022. Vi har samlet en liste over kendte bilmodeller i elektriske versioner.

I 2020 trådte de store, kendte bilmærker for alvor ind på den elektriske scene. Volkswagen, Seat, Opel og mange andre lod elbilerne rulle ud på vejene. I 2021 kom endnu flere kendte modeller fra de store bilmærker på markedet, og dén tendens fortsætter i 2022, hvor nye og opdaterede versioner af flere kendte modeller er på vej.

Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bil Magasinet, mener, at de store bilproducenter har kastet sig over elbilerne af flere grunde.

»Hele bevægelsen begyndte med dieselgate, hvor Volkswagen fik et ordentligt hak i tuden. Det ledte til en større selvransagelse hos koncernen, hvor man var nødt til at flytte brandet gennem markedsføringen. Og der blev elbilen midlet, der skulle skabe det nye image,« forklarer Mikkel Thomsager.

Vil du gerne have et overblik over alle de kommende elbiler i 2022, så se her:
Elbiler du skal holde øje med i 2022

En anden årsag er, at EU presser på for en grundlæggende elektrificering af biler for at gøre det mere miljøvenligt. Fra 2021 skal grænsen for den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye køretøjer være 95 g/km målt i NEDC-normen.

»Der er ingen tvivl om, at EU’s krav om 95 gram i gennemsnit betyder meget for producenternes fokus på elbilen,« siger Mikkel Thomsager.

cta---nyhedsbrev-tilmelding4.png

Elbiler kan blive et alternativ

Men hvad betyder det for elbilens renommé og for forbrugerne, at de store bilkoncerner har taget elbilen under vingen?

»Bilproducenter er 100 procent kommercielle foretagender. De producerer ikke elbiler, fordi de har en eller anden filantropisk tilgang til det. Det er en økonomisk overvejelse,« siger Mikkel Thomsager.


Hvis du også overvejer økonomien i en elbil, så læs vores bud på
om elbilen er økonomisk forsvarlig lige her:

Men han er dog overbevist om, at flere elbiler på markedet vil gøre, at flere får øjnene op for muligheden – at en elbil måske kan være en løsning.

»Det betyder selvfølgelig noget, når mainstream-mærkerne begynder at producere elbiler, der er økonomisk tilgængelige. Det vil lede til elbilen som et mere accepteret alternativ, fordi der er et større udvalg,« siger Mikkel Thomsager.

4 kendte bilmodeller - Nu som elbiler

Billede af den nye fuldt elektriske version af Renault Megan

Renault Megane E-Tech

Efter at have brugt nogle år på simpelthen at lave bedre biler, har Renault nu vendt blikket mod at få elektrificeret deres bilmodeller, og den skarpe og danskervenlige Megane står nu for tur.

Megane E-Tech kom i første omgang som hybrid, men i den nye version er der altså tale om en ren elbil. Den bygger på CMF-EV-platformen, som vi så første gang i Nissan Ariya crossover, og som benyttes til biler hos både Nissan, Mitsubishi og Renault.

Med Renault Megane E-Tech får du en elbil med SUV-lignende front og et kompakt sedankarosseri, der rummer en elektrisk motor med en ydelse på 220 hestekræfter.

Den fuldt elektriske version af Megane E-Tech går fra nul til 100 på 7,4 sekunder, batteriet holder 60 kWh, og bilen har en rækkevidde på op til 470 km (WLTP).

Særligt interessant er det, at Megane også kommer i en version med mindre batterikapacitet. Det kan lyde kontraintuitivt at ville vælge en elbil med kortere rækkevidde, men bor man i byen, vil mange sikkert være glade for den lavere pris, der følger med det mindre batteri.

En startpris på 266.990 kr. er der væsentligt flere danskere, der kan være med på, og denne udgave har stadig en rækkevidde på 300 km (WLTP).

  • Startpris: 303.990 kr. (60 kWh)
  • Introduktion: Maj 2022
Billede af den nye elektriske Mini Cooper SE som nu kan køre længere

Mini Cooper SE 2022

Mini Cooper SE er navnet på den elektriske udgave af den klassiske minibil, og den er blevet rost for at være en af de sjoveste elbiler på det danske marked. Den er imidlertid også blevet kritiseret for en lav rækkevidde, hvilket nok hænger sammen med, den ikke er designet som elbil fra begyndelsen.

Er du i tvivl om afgifterne på elbiler?
Læs vores guide til de nye afgifter på elbiler

I 2022 kommer der en ny, elektrisk Mini Cooper hatchback. Den skulle gerne have et nyt karosseri, som forhåbentlig giver plads til et større batteri, og deraf følgende længere rækkevidde.

Prisen skulle ifølge de seneste informationer lande tæt på den samme, som den forrige model. For det får man en elbil med en mængde standardfunktioner, en rækkevidde på 350 km, til en overkommelig pris.

  • Startpris: Fra 266.500 kr.
  • Introduktion: Medio 2022
Billede af den bye elektriske version af Citroën Berlingo

Citroën ë-Berlingo

Den blev skældt ud for sit design, da den først landede på det danske marked, men Citroën Berlingo har siden været meget populær som både familiebil og varevogn.

Derfor er det ikke overraskende at Citroën har valgt at elektrificere modellen, og selvom den i første omgang kommer som varevogn, skulle der også være en personbil på vej.

Faktisk tror Citroën så meget på den elektriske udgave, at de sløjfer produktionen af den benzindrevne model.

Citroën ë-Berlingo bliver udstyret med et batteri på 50 kWh, der giver en rækkevidde på op til 280 km. Elmotoren yder 136 hk, og ë-Berlingo får en tophastighed på 130 km/t.

  • Startpris: Ukendt
  • Introduktion: Primo 2022
Billede af den nye Mustang Mach-e elbil som med en opgradering får længere rækkevidde

Mustang Mach-E

Her i 2022 får Mustang Mach-E en opgradering, som betyder længere rækkevidde, og Ford er desuden klar med flere modeller af Mustangen.

I starten af 2022 kommer Mustang Mach-E GT på det danske marked, og den er, med sine 487 hk, det kraftigste medlem af Mustang-familien. Den accelererer desuden hurtigere end de andre udgaver, og præsterer nul til 100 på 3,7 sekunder.

Den slags kræver selvsagt lidt af et bæst af et batteri og ganske rigtigt finder du knap 99 kWh på batteripakken i Mustang Mach-E GT. Det giver desuden en flot rækkevidde på 500 km.

Ford forventer desuden at kunne give Mustangerne længere rækkevidde, som software-delen udvikler sig. En opdatering af bilens programmer vil således betyde bedre udnyttelse af batteriet i fremtiden.

  • Startpris: 639.660 kr.
  • Introduktion: Første kvartal af 2022