Kendte bilmærker: Her er alle de nye elektriske modeller i 2023

Der bliver lanceret elbiler som aldrig før. Vi har samlet en liste over kendte bilmodeller i elektriske versioner.

I 2020 trådte de store, kendte bilmærker for alvor ind på den elektriske scene. Volkswagen, Seat, Opel og mange andre lod elbilerne rulle ud på vejene. I 2021 kom endnu flere kendte modeller fra de store bilmærker på markedet, og dén tendens fortsatte i 2022, hvor nye og opdaterede versioner af flere kendte modeller blev lanceret.

Men hvad betyder det for elbilens renommé og for forbrugerne, at de store bilkoncerner for alvor har taget elbilen under vingerne?

»Bilproducenter er 100 procent kommercielle foretagender. De producerer ikke elbiler, fordi de har en eller anden filantropisk tilgang til det. Det er en økonomisk overvejelse,« siger Mikkel Thomsager, der er chefredaktør på Bil Magasinet.

»Hele bevægelsen begyndte med dieselgate, hvor Volkswagen fik et ordentligt hak i tuden. Det ledte til en større selvransagelse hos koncernen, hvor man var nødt til at flytte brandet gennem markedsføringen. Og der blev elbilen midlet, der skulle skabe det nye image,« forklarer Mikkel Thomsager.

Han er overbevist om, at flere elbiler på markedet vil gøre, at flere får øjnene op for muligheden – at en elbil kan være en reel løsning.

»Det betyder selvfølgelig noget, når mainstream-mærkerne begynder at producere elbiler, der er økonomisk tilgængelige. Det vil lede til elbilen som et mere accepteret alternativ, fordi der er et større udvalg,« siger Mikkel Thomsager.

Vil du gerne have et overblik over alle de kommende elbiler i 2023, så se her: Elbiler du skal holde øje med i 2023

4 kendte bilmodeller - Nu som elbiler


Opel.pngFoto: Opel

Opel Astra Electric

Opel Astra, der i 2016 vandt både Årets Bil i Danmark og i Europa, kan i løbet af 2023 fås i en elektrificeret udgave. Bilen, der først bliver præsenteret som en 5-dørs hatchback, har en længde på lidt over fire meter og er knap to meter bred.

Den nye Astra Electric er ligesom andre nyere Opel-modeller udstyret med den horisontale Vizor-front, karakteristiske vinge-kørelys og en skarp vertikal linje i kølerhjælmen, der tilsammen udgør Opels nye ansigt.

Opel Astra Electric kommer med et mindre batteri på 54 kWh. Men på trods af batteri-størrelsen hævder Opel en rækkevidde på op til 416 kilometer.

Den nye Astra Electric er født med én elektrisk motor, der yder 115 kW/156 hk og 270 Nm moment. Den kommer med tre forskellige køreprogrammer – Eco, Normal og Sport – og med en topfart på 170 km/t.

 • Startpris: Endnu ukendt
 • Rækkevidde: Op til 416 km.
 • Introduktion: Tredje kvartal 2023

 

Jeep.png

Foto: Jeep

Jeep Avenger

Selvom den nye Jeep Avenger måske ligner en offroader, som vi kender dem fra Jeep, er der tale om en helt ny model. Det er nemlig den første elbil fra bilfabrikanten – designet og bygget i Europa.

Mini-SUV’en, der er bygget over samme platform som bl.a. Peugeot 2008, kommer i én version, men fås i tre udstyrsvarianter. Batteriet er på 54 kWh og med en elmotor på 156 hk, der trækker på forhjulene, kaster det en rækkevidde på 400 km af sig.

Avenger er traditionen tro bygget som en ægte offroader med en stor frihøjde og et design for og bag, der gør kørsel hen over ujævnheder til en smal sag.

 • Startpris: Omkring 300.000 kr.
 • Rækkevidde: Op til 404 km.
 • Introduktion: Andet kvartal 2023

Er du i tvivl om afgifterne på elbiler?
Læs vores guide til de nye afgifter på elbiler

 

Peugeot.jpg

Foto: Peugeot

Peugeot E-408

Det franske bilmærke Peugeot relancerer nu 400-serien i form af 408, der er et miks af henholdsvis sedan, coupé og SUV – eller slet og ret en ”fastback”.

Peugeot 408 er baseret på samme teknik som 308-familien og mange andre mellemstore modeller fra koncernen. Det betyder samme udvalg af motorer. Der bliver i første omgang en 1.2 benzin med 130 hk samt to plugin-hybrider på hhv. 180 og 225 hk totalydelse. Og i midten af 2023 vil vi så se en ren el-version.

E-408, som el-varianten formentlig vil blive navngivet, vil komme med nyere batteriteknologi, længere rækkevidde og højere ydelse (cirka 154 hk) end ældre elbiler fra Stellantis-koncernen (Citroën, Opel, Peugeot m.fl.).

 • Startpris: Endnu ukendt
 • Rækkevidde: Endnu ukendt
 • Introduktion: I løbet af 2023

 

Audi.jpgFoto: Audi

Audi A6 Avant e-tron

Selvom Audi A6 Avant e-tron endnu ikke har set dagens lys, er den allerede blevet udråbt som en af de smukkeste stationcars i mange år.

Den nye A6, der som model har mere end 30 år på bagen, bliver eldrevet med en rækkevidde på op til 700 km og en ydelse på 470 hk.

Bilen kommer med en 800 voltteknologi og kan lade med 270 kW. Audi oplyser, at på kun 10 min. kan bilens batteri under optimale forhold oplades så meget, at man får over 300 km rækkevidde.

Med digitale Matrix-LED-forlygter er der tilmed decideret underholdning i vente. Hvis bilen parkeres foran en mur, mens den lader op, kan føreren og eventuelle passagerer fordrive tiden med at spille videospil, som projiceres fra forlygterne op på muren. Hvabehar!?

 • Introduktion: Præsentation i løbet af 2023
 • Startpris: Endnu ukendt
 • Rækkevidde: Op til 700 km.

Hvis du også overvejer økonomien i en elbil, så læs vores bud på
om elbilen er økonomisk forsvarlig lige her:
Køb af elbil: Er det økonomisk forsvarligt?

Hvis du er interesseret i elbiler, så har vi også følgende artikler om elbiler: