Hvad koster et bilsyn?

Er det tid til syn af bilen? I denne artikel gennemgår vi priserne på et bilsyn og fortæller, hvad der påvirker prisen, så du kan slå til på det rigtige tidspunkt.

Skal din bil til syn, er det rart at vide, hvad du kan regne med at skulle betale, men det kan være svært at give et entydigt svar. Det skyldes, at prisen på et bilsyn varierer.

Du kan opleve, at et bilsyn koster mere i dag end i morgen, og mindre i nabokommunen, men kun med tidsbestilling.

Forvirrende? Måske, men der er altså en række forhold, som spiller ind på, hvad bilsynet koster, og vi gennemgår dem længere nede i artiklen, så du kan undgå at betale for meget.

Et bilsyn koster ca. 440 kr. i gennemsnit

Selvom den præcise pris på bilsynet varierer, er det sjældent, et syn af en almindelig personbil ligger under 330 kr. eller over 540 kr.

Gennemsnitsprisen svinger lidt, men den ligger typisk omkring 440 kr.

Det kan virke som “ærgerlige penge” at kaste efter sin bil blot for at opfylde et formelt krav, men det er så meget nemmere og billigere end alternativet. Du får nemlig klippet pladerne og en bøde på 2.000 kr., hvis du ikke får bilen synet i rette tid.

I den sammenhæng er 440 kr. måske ikke så slemt, og der er faktisk noget, du kan gøre, for at få prisen længere ned.

Hvad påvirker prisen på et bilsyn?

Når bilen skal synes, sker det i en af de autoriserede synshaller, og dem finder du online på eksempelvis Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Synet tager typisk mellem 15 og 20 minutter, hvor de tjekker, om bilen er sikkerhedsmæssigt forsvarlig at køre i, og om der er opstået fejl, som påvirker miljøet.

I modsætning til når bilen er til service, bliver bilsynet ikke dyrere, hvis synsmedarbejderen finder fejl eller mangler. Synshallen laver som udgangspunkt ikke reparationer og lignende.

I stedet er det forhold som synshallens beliggenhed, konkurrencen i området og travlhed generelt, der påvirker prisen.

Derudover har nogle synshaller rabatordninger, som giver dig fordele, hvis du er medlem af eksempelvis Ældre Sagen, Dansk Camping Union eller har abonnent hos Falck Vejhjælp.

Beliggenhed og konkurrence

Bor og færdes du i byerne, hvor der typisk er relativt kort afstand mellem synshallerne, er konkurrencen større, og det presser priserne lidt ned.

Hvis du befinder dig uden for byerne, måske på én af de mange danske øer, er der måske kun en enkelt synshal. Det betyder typisk en lidt højere pris.

Hos Applus, der har flere end 145 synshaller landet over, kan du eksempelvis slippe med 360 kr. flere steder i Københavnsområdet, mens et bilsyn på Læsø koster 580 kr.

Travlhed

Der er nogle tidspunkter, hvor det er meget almindeligt, folk har tid til at køre bilen til syn. På disse tidspunkter er der derfor pres på synshallerne, og du skal derfor regne med at betale fuld pris.

Omvendt er der også nogle tidspunkter, synshallerne rigtig gerne vil have, du kigger forbi med din bil, og her er der penge at spare.

Det er forskelligt fra synshal til synshal, hvilke tidspunkter der udløser rabat, så det er en god idé at tjekke hos synshallerne i dit nærområde.

Særprisen er desuden typisk afhængig af, at du bestiller tid i forvejen.

Sådan undgår du at betale for meget for bilsyn

Vi har samlet en liste over de forhold, du bør være opmærksom på, og ting, du kan gøre for at undgå at betale for meget for et bilsyn.

  • Tjek priserne hos flere synshaller - Måske kan det betale sig at køre til nabokommunen.
  • Bestil tid til bilsyn i forvejen - Det er ofte billigere og aldrig dyrere.
  • Undgå “myldretid” - undersøg, hvornår der er “billige” tider hos synshallerne.
  • Tjek om du får medlemsfordele hos synshallen - eksempelvis Ældre Sagen, DCU og Falck Vejhjælp.