Få hjælp til en nem og sikker privat bilhandel

Santander har udviklet en digital platform, der gør det nemt at søge om billån og sikkert at købe brugt bil af en privat sælger. Bliv klogere på platformen her. 

Det danske marked for brugte biler er fortsat stort. Hvert år skifter mellem 400.000 og 500.000 brugte biler ejer. En stor del af disse brugtbilhandler sker mellem private. Men en privat bilhandel er ikke lige så sikker som et køb hos en forhandler.

Derfor har Santander lavet en digital platform for billån, der hjælper private bilkøbere med at foretage en god og sikker handel.

»På den nye digitale platform kan man som køber søge om billån. Platformen består af en handelsportal, hvor køber og sælger mødes på neutral digital grund og handler bilen. Med værktøjet kan køber få finansiering, hjælp til at aflyse pant, tjekke gæld og blive hjulpet gennem slutseddel og omregistrering. På den måde er platformen med til at gøre den private bilhandel sikker,« forklarer John Harder, salgschef for Auto Direct hos Santander.

»Det primære i en privat bilhandel er, at vi tjekker eventuel pant i bilen og indgår i en dialog med panthaver og sikrer, at panten ophæves og indfries, så køber ikke står med gæld. Via onlineuniverset går man både som sælger og køber ind og verificerer sig ved hjælp af NemID. På den måde sikrer vi, at det er den reelle ejer af bilen, som sælger den. Jeg kan ikke komme på noget mere sikkert,« siger John Harder.

Du kan også selv tjekke gæld i bilen og andet information.
Læs vores guide: Hvem ejer bilen?

Hvor støder jeg som køber på platformen?

Udviklingen af den digitale platform er et resultat af, at nettet i dag er første stop, når de fleste køber bil. 

Måske er beslutningen om mærke og model endda allerede truffet, inden bilen er blevet prøvekørt. Som en del af bilbranchen ønsker Santander at udvikle bilmarkedet i en mere digital retning, så det bliver mere integreret, end det er i dag. 

En bil begynder allerede at tabe værdi i det øjeblik, den ruller ud fra forhandleren, men hvornår kan det egentlig bedst betale sig at skifte bilen ud med en anden?
Læs her, og bliv klogere i forhold til, hvornår du skal sælge.

»Hele bilmarkedet er inde i en kæmpe revolution. Alting bliver mere digitalt, og folks research foregår i høj grad over nettet. Vi understøtter den proces ved at gøre det muligt for kunden at kunne afslutte handlen online,« siger John Harder.

Som køber vil du støde på platformen via dine egne Google-søgninger eller via bilportaler som f.eks. BiltorvetBilbasenDBA og Gul og Gratis, hvor du vil blive præsenteret for Santanders finansieringsmulighed, når du har zoomet ind på en bil.

Platformen kan også bruges, hvis du allerede har fundet en bil, men leder efter lånefinansiering ved at søge på Google. I så fald vil du møde platformen som et søgeresultat på Google og blive ledt ind på siden for billån derfra. 

Hvordan bruger jeg den digitale platform, når jeg vil købe bil?

En bilhandel via Santanders platform foregår i tre trin, hvor en række informationer fra både køber og sælger er nødvendige. På den måde bliver det en sikker og god bilhandel for begge parter.

I ansøgningsforløbet søger køber om godkendelse af billånet. Her skal køber indtaste følgende oplysninger:

 • Navn
 • Kontaktoplysninger
 • CPR-nummer
 • Boligform, civilstand
 • Accept til adgang til privatøkonomiske oplysninger, skattemappe og boligform
 • Bilens nummerplade
 • Evt. medansøger
 • Sælgers kontaktinfo

Hvis ansøgningen om billånet godkendes, begynder sælgerforløbet, hvor sælgeren skal ordne nogle få ting: 

 • Verificere sig selv med NemID
 • Verificere at bilen er til salg

Når dette er gjort, begynder det sidste forløb – overdragelsesforløbet. Her skal både sælger og køber godkende handlen: 

 • Sælger tilkendegiver, at bilen er overdraget
 • Køber tilkendegiver, at bilen er overdraget


Pengene bliver overført til sælger, når køber har verificeret at have modtaget bilen. Santander hjælper med omregistreringen, og når den er fundet sted, sender Santander pengene direkte til sælgeren.

»Sælger kan sagtens give bilen fra sig, fordi han står med et dokument, der garanterer, at han får sine penge,« siger John Harder.

Hvordan kan forhandlerne bruge platformen?

Internettet har øget omfanget af private bilhandler, men de trygge rammer, som forhandleren giver, følger ikke med. Santander mener derfor, at den nye digitale platform vil styrke forhandlerne i kampen på nettet om købernes gunst.

»Det giver sikkerhed for forhandlerne og øger antallet af leads for forhandlere, når vi annoncerer og tilbyder, at kunden kan låne direkte her og nu. Det styrker samarbejdet med forhandlerne, fordi vi giver dem større synlighed og dermed flere potentielle kunder og hjælper dem til at øge hastigheden, hvormed låneprocessen kan gennemføres,« siger John Harder.