Er der fradrag ved privatleasing?

Hvad betyder det egentlig for din årsopgørelse, hvis du leaser en bil? Vi ser i denne artikel nærmere på beskatning og fradrag i forbindelse med privatleasing.

Skatteregler er der nok af her i landet, og nogle vil måske ovenikøbet mene, at der godt kunne være lidt færre, uden at det gjorde noget. SKAT påvirker også bilbranchen, hvor forskellige afgiftssatser, beskatning af firmabiler og fradrag for renteudgifter kan gøre det lidt svært at gennemskue de samlede økonomiske rammer, når man sammenligner sine muligheder.

Med privatleasing bliver det hele dog lidt nemmere, for du bliver ikke beskattet, og du får ikke nogen fradrag, når du leaser en bil privat.

Er du i tvivl om, hvordan leasing fungerer, så se VIDEOEN:
Overvejer du privatleasing? Sådan fungerer det

Dette hænger sammen med, at du ikke ejer bilen eller optager et billån, når du leaser. Derfor sker der ingen ændring af dine skattemæssige forhold, når du privatleaser en bil.

Kan man trække leasing af bil fra i skat?

Hvis du køber en bil, og du låner penge til købet, kan du trække nogle af renteudgifterne til lånet fra i skat. Derfor er det nærliggende at tro, at noget lignende gælder ved privatleasing.

Man har jo en fast udgift til bilen hver måned, ligesom når man betaler af på et billån.

Det er imidlertid ikke det samme. Når du leaser en bil, er det leasingselskabet, som ejer bilen, og den månedlige ydelse er ikke afdrag på et lån, men betaling til selskabet for brugsretten til bilen.

Så nej, du kan ikke trække leasing af bil fra i skat.

Bliver du forvirret over de forskellige typer leasing? Læs med her:
Få styr på leasingjunglen

Kan man få befordringsfradrag med en leaset bil?

Du kan få befordringsfradrag, også kaldet kørselsfradrag, uanset om du kører i bil, tog, med bus eller på cykel. SKAT er ligeglad med, hvordan du transporterer dig mellem hjemmet og arbejdet, når blot du selv afholder udgiften til transporten.

Dette betyder to ting:

  1. Betaler dit arbejde for transporten i form af firmabil eller -cykel, kan du ikke få befordringsfradrag.
  2. Du kan godt få befordringsfradrag, når du privatleaser en bil.

Husk den grønne ejerafgift

Når du privatleaser en bil på en FDM-kontrakt, der er den mest brugte, skal du ikke bekymre dig om service og almindeligt vedligehold på bilen, og du betaler et fast beløb hver måned. Det giver altså en stabil og overskuelig økonomi at privatlease, fordi mange af de faste udgifter er indregnet i den månedlige ydelse.

Dette hænger sammen med, at ejerskabet, som nævnt tidligere, ligger hos leasingselskabet i stedet for hos dig. Du står blot som den registrerede bruger af bilen.

Du skal dog være opmærksom på, at du stadig selv står for at betale den grønne ejerafgift samt ansvarsforsikring og kaskoforsikring til bilen.

Artikler om leasing som kunne være relevante for dig: