Drømmer du om vind i håret? Her er den korteste vej til et mc-lån

Så længe du ved, hvad banken vil spørge om, er det både hurtigt og nemt at søge om lån til motorcykel. Men lad en låneberegner gør noget af arbejdet for dig først.

Går du rundt med drømmen om friheden på landevejen med en motorcykel som følgesvend, så har du sikkert også gjort dig tanker om, hvordan du mon kan finansiere købet af sådan en kværn.

Vil du spare penge på mc-forsikringen? 
Så skal du læse med her.

Mange tænker, at det første skridt på vejen mod et motorcykellån er en tur i banken. Men vi anbefaler faktisk, at du begynder med at bruge en låneberegner til et mc-lån på nettet.

Her kan du prøve dig lidt frem og tilbage med forskellige størrelser af mc-lån og lidt forskellige løbetider for at se, hvor meget lånet vil koste dig om måneden. Det handler om at stikke en finger i jorden - hvilken slags motorcykel har du egentlig råd til?

Vil du gerne vide hvor meget du kan låne? 
Du kan finde låneberegneren her.

Motorcykel finansiering – sådan får du et mc-lån

Når du har brugt lidt tid på at undersøge, hvad lånet vil koste, og du har fundet et mc-lån, som du synes er rimeligt, er det på tide at finde de oplysninger og den dokumentation frem, som banken har brug for. Hvis du vil søge om lån til en motorcykel på nettet, skal du udfylde følgende:

  • Fødselsdato og personnummer
  • Navn, adresse og postnummer
  • E-mailadresse
  • Telefonnummer
  • Årlig indtægt før skat
  • Samlet gæld

Køber du din motorcykel hos en forhandler, kan du også få hjælp til finansieringen af mc'en og selve låneansøgningen der.

Santander arbejder med en række mc-forhandlere i hele landet, og vi tilbyder et konkurrencedygtigt mc-lån. Det er bare at spørge, så hjælper forhandleren dig med finansieringen af motorcyklen. Husk, at hvis du har betalingsanmærkninger eller lignende, skal du sørge for at få disse opgjort, inden du søger om lån.

Når du søger om mc-lån, vil banken gennemføre en kreditvurdering. Det betyder, at banken får adgang til alle nødvendige oplysninger om dig og din økonomi.

Mc-finansiering hos Santander: Hvordan er det med egenbetaling?

I forbindelse med en motorcykel finansiering, vil Santander og andre banker gerne vide, om du kan stille med noget af købesummen selv. Hos nogle banker vil egenbetaling være et krav for, at mc-lånet kan blive bevilget. I sådan en situation vil banken for eksempel finansiere 80 procent af motorcyklens købesum, mens du som køber står for 20 procent.

Hos Santander har du mulighed for at låne hele købesummen til motorcyklen uden at stille egenbetaling til rådighed, men hvis du kan stille med en del af summen selv, bliver du belønnet med gunstigere lånebetingelser, så i udgangspunktet anbefaler vi, at du selv lægger lidt i egenbetaling, og så kan banken hjælpe med resten af finansieringen af motorcyklen. 

Husk at udfylde slutsedlen til motorcyklen 

Når du har fundet drømmemotorcyklen, og er klar til at gennemføre handlen, skal du udfylde og underskrive en såkaldt slutseddel. Det er en slags købsaftale mellem dig og sælger, som angiver betingelserne for købet af din nye motorcykel. Du kan finde en skabelon til en slutseddel til motorcykel her

Banken har brug for en kopi af denne, eftersom mc-lånet bliver udbetalt i henhold til slutsedlen. Husk at benytte en godkendt slutseddel. Når motorcyklen er under dine vinger, skal den omregistreres inden for tre uger. Det sker i Motorregistret, hos en nummerpladeoperatør eller i et af SKATs motorcentre.

Hvordan prissætter bankerne? Egenbetaling overfører du selv til sælgeren, men resten af finansieringen af motorcyklen tager banken sig af. Banken klarer nemlig afviklingen direkte med sælger. Normalt tager det en eller to hverdage, fra du har underskrevet lånedokumenterne, til pengene er på sælgers konto. Selve underskrivelsen af lånedokumenterne kan ske elektronisk med NemID.

Derefter er det bare at sætte sig op på motorcyklen.

Har du flere spørgsmål om mc-lån?

Er der noget, du undrer dig over, eller har du spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til Santanders dygtige medarbejdere på 70219041.

Hos Santander har vi skrevet en del om motorcykler. Her er nogle artikler som kunne have din interesse: