Drømmer du om en elbil? Her er den korteste vej til et elbillån

Det behøver ikke tage lang tid at ansøge om et lån til en elbil. Når blot du har de nødvendige informationer klar, kan det gå både nemt og hurtigt.

Hvis du går og overvejer, om din næste bil skal være en mere klimavenlig bil, delvist drevet af landets stabile vestenvind, har du sikkert også kigget lidt på, hvordan sådan en elbil kan finansieres.

De fleste tager stadig fat i banken som det første, men når det gælder biler, og altså også elbiler, kan det være en god idé at begynde et andet sted. Nemlig med en låneberegner på internettet.

En låneberegner kan hjælpe dig med at skabe et overblik over, hvilket beløb der er realistisk for dig og din økonomi. Du kan nemlig prøve dig frem i låneberegneren med forskellige beløb, forskellige ydelser og løbetider og på den måde få et indtryk af dine muligheder. Det er vigtigt at understrege, at låneberegneren ikke tager udgangspunkt i din konkrete økonomiske situation, men nogle generelle forhold. Derfor kan der være forskel på de tal, du ser i låneberegneren, og det faktiske lån, du kan få hos udbyderen.

Hvad er et elbillån?

Det korte svar er, at de fleste steder, både hos traditionelle banker og pengeinstitutter online, er et elbillån simpelthen et billån til en elbil. Der gælder typisk ikke særlige vilkår, blot fordi der er tale om en elbil.

Fordelen ved dette er, at det gør det hele noget nemmere at sammenligne. I stedet for at skulle finde og kigge på særlige lånetyper og vilkår, som ikke er ens, kan du i stor udstrækning benytte de almindelige låneberegnere, når du leder efter et godt elbillån.

Elbil-finansiering: Sådan får du et elbillån

Et godt lån til en elbil er et lån, som passer til din økonomi, og som du derfor kan bære, uden det går ud over din hverdag. Når du har fundet et passende lån, hvor beløb, løbetid, ydelse, rente og omkostninger hænger sammen for dig, er det tid til at ansøge om lånet. 

Til dette skal du bruge en række personlige oplysninger, som vi har samlet i listen herunder. Vær opmærksom på, at listen gælder, når du ansøger om et lån online.

Du skal bruge følgende oplysninger:

  • Din fødselsdato og dit personnummer
  • Navn, adresse og postnummer
  • Din e-mail
  • Dit telefonnummer
  • Din årlige indtægt før skat
  • Oplysninger om din samlede gæld

Hvis du køber din elbil hos en forhandler, kan du få hjælp til at søge om et elbillån der. Forhandlerne har ofte et samarbejde med én eller flere pengeinstitutter, og du vil møde muligheden for at låne til en elbil hos Santander hos mange forhandlere.

Når du søger om et billån, lige meget om det foregår over nettet eller hos en forhandler, foretager pengeinstituttet en kreditvurdering. Låneudbyderen får herved adgang til alle nødvendige oplysninger om dig og din økonomi og benytter disse informationer til at udarbejde et konkret lånetilbud til dig.

Finansiering af elbil hos Santander: Er egenbetaling en fordel?

Hos Santander kan du vælge, om du vil låne hele købesummen til din nye elbil, eller om du vil betale noget af den selv. Der er altså ikke et krav om egenbetaling hos Santander, som du kan risikere at møde andre steder. Det kan imidlertid godt betale sig at stille med egenbetaling hos Santander.

Du får nemlig bedre lånebetingelser, hvis du selv betaler 20 procent af købesummen.

Har du mulighed for egenbetaling, kan du bruge bilen som sikkerhed for lånet, og det betyder, at banken løber en mindre risiko ved at yde lånet. Du bliver dermed en bedre kunde, og det giver i sidste ende et bedre lån.

Elbillånet er afhængig af slutsedlen

Slutsedlen repræsenterer den egentlige handel mellem dig og sælger. Det er derfor vigtigt, at du bruger en godkendt slutseddel, samt at den bliver udfyldt og underskrevet. Med slutsedlen på plads er det tid til at betale sælger.

Hvis du har lånt hele købesummen, overfører banken beløbet, når du har fremsendt en kopi af slutsedlen. Har du selv betalt noget af købesummen, skal du selv overføre din del, og så overfører banken resten, når en kopi af slutsedlen er modtaget.

Fra du har underskrevet lånedokumenterne, går der typisk en til to hverdage, før pengene står på sælgers konto.

Når du har overtaget elbilen, skal du sørge for at omregistrere den inden for tre uger. Det kan du gøre på et af SKATs motorcentre eller hos en nummerpladeoperatør, men det nemmeste og billigste er faktisk at gøre det selv hos Motorregistret online.

Med handlen på plads er der ikke andet tilbage end at sætte dig ind i elbilen og nyde at køre gennem landet i en klimavenlig elbil.

Har du spørgsmål om lån til en elbil?

Hvis der stadig er noget, du er usikker på, eller som du undrer dig over ved processen, så kan du finde ‘Spørgsmål og Svar’ på denne side. Du kan også overveje at ringe til Santander. Medarbejderne sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål på: 70 21 90 41.