Den bedste brugte bil til prisen: Disse modeller skal du købe

Går du ikke efter et bestemt mærke eller en bestemt model, når du skal købe brugt bil, men vil du i stedet gerne bare finde den bedste brugte bil til pengene, så få gode råd i denne guide.

På Bilbasen er der over 60.000 brugte biler til salg. På Den Blå Avis er knap 40.000 brugte biler klar til at skifte ejer. På Biltorvet.dk ligger over 30.000 biler til salg.

Der er med andre ord masser af biler at vælge imellem, når du vil finde den bedste brugte bil til pengene, men hvordan finder du ud af, hvilken brugt bil du skal vælge?

Til at give dig svaret, har vi fået hjælp af Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen, Danmarks største bilmarked.

Når det kommer til brugte biler, ved han det meste om, hvad der rører sig på markedet.

»Der bliver solgt rigtig mange biler, som er cirka tre år gamle, og som er gamle firmabiler – biler som Ford Mondeo, Nissan Qashqai og VW Passat. Det gør der af den årsag, at når de har været ude at køre som firmabiler i tre år, har de tabt de 40-45 procent, som nye biler typisk taber af nyværdien i den periode,« siger Jan Lang.

»Vi rationaliserer vores bilkøb, og man kan spare rigtig mange penge og få en rigtig god brugtbil ved at købe en tre-fire år “gammel” firmabil‚« siger han.

Ved 100.000 kroner er der næsten helt normalt udbud af alle typer af biler, som hvis du skulle vælge en ny.

Jan Lang, Markedsanalytiker hos Bilbasen

De bedste brugte mikro- og minibiler 

Gamle firmabiler er den ene store gruppe af de brugte biler, der bliver solgt. Så er der den anden gruppe af populære brugte biler, som tilmed typisk er ret billige:

Brugte mikro- og minibiler.

»De er typisk ejet af private, som sælger dem videre, når de er 5-6 år gamle. Salget af brugte mikro- og minibiler repræsenterer en femtedel af markedet. De bliver typisk solgt hurtigt,« fortæller Jan Lang.

»Resten af brugtmarkedet er en broget skare. Der bliver handlet en del luksusbiler som BMW 5-serie og forskellige nichebiler – f.eks. SUV’er. Der bliver også handlet relativt mange ældre biler, som er over 8 år gamle – den type bil, der holder ved et værksted, som har fikset den og gjort den klar til salg. Bilerne fejler ikke noget, og de dækker et stort behov,« siger Jan Lang.

»Du kan ikke købe en ny bil til 20.000 – 40.000 kroner i Danmark, men du kan købe rigtig meget Peugeot 206, Opel Corsa eller lignende til den pris,« lyder det fra ham.

Vi har bedt Jan Lang gennemgå de bedste brugte biler inden for flere forskellige prisniveauer – dog med det forbehold, at han ikke anbefaler biler, som har kørt mange hundrede tusinde kilometer.

Læs inden køb: 

  1. Skal du købe bil privat? Sådan gør du
  2. Sådan foregår en privat bilhandel
  3. Købsguide til brugte biler
  4. Få styr på slutsedlen og Hvad skal en slutsseddel indeholde?

Bedste brugtbil til 10.000 kroner

Er budgettet begrænset, eller mangler du en meget billig bil til at løse et behov, så kan det være, du kigger på brugte biler til omkring 10.000 kroner.

»Det kan godt lade sig gøre at finde en brugt bil til 10.000 kroner, men man giver køb på rigtig meget, som man ellers ikke ville gøre – f.eks. sikkerheden. Man kan godt finde biler med ABS-bremser, men de har ikke alt andet moderne sikkerhed,« siger Jan Lang.

Han kan ikke direkte pege på, hvilket bilmærke og bilmodel der kan være at foretrække i det prisleje, fordi det i højere grad handler om, hvordan den enkelte bil er blevet brugt, når bilerne er så billige.

»Antallet af kilometer, den har kørt, skal man kigge rigtig meget på. Jeg vil anbefale at købe benzinbiler i det prisleje, fordi dieselbiler typisk har gået for langt, og kan være dyre at reparere,« siger Jan Lang.

»Hvis du kan finde en bil, der bliver solgt fra et lille værksted, kan det være en god idé at købe sådan én. Private er lidt billigere end forhandler-biler, og vi er i et prisleje, hvor det er svært for en forhandler at give garanti på en bil, der er så lidt værd,« fortæller han.

Bedste brugtbil til 25.000 kroner

Er dit budget til en brugt bil på omtrent 25.000 kroner, åbner der sig ifølge markedsanalytikeren væsentligt flere muligheder.

»Hvad får man mere for 25.000 kroner end for 10.000 kroner? Man får noget nyere biler. Man kan godt finde en Peugeot 206 til den pris. Det er en udmærket brugt bil, som er billig at reparere på,« lyder det fra Jan Lang.

Foruden Peugeot 206 peger han også på Opel Corsa som et fornuftigt køb til prisen. Tyskeren har nemlig også den fordel, at den er billig at sende til service og reparation.

»25.000 kroner er stadig et relativt begrænset budget, så man får det, man betaler for, og det er ikke nødvendigvis ret meget, men man kan godt finde biler med et fornuftigt kilometerantal. Du vil også i dette prisleje finde et noget større antal brugte biler til salg hos forhandlere, og så får du garanti med i prisen,« fortæller han.

Bedste brugtbil til 50.000 kroner

Fordobler du dit budget, så du har 50.000 kroner at finde brugt bil for, begynder markedet for alvor at åbne sig.

»Ved 50.000 kroner begynder der at ske noget – så er vi oppe i et beløb, hvor du kan lede efter gode mikrobiler – f.eks. trillingerne Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo,« siger Jan Lang.

Han peger også på, at man nu kan finde fornuftige minibiler som Volkswagen Polo og Renault Clio. I prislejet kan man også finde billige stationcars og større biler, som har kørt mange kilometer.

»Her er også et meget stort udbud hos både forhandlere og private. Det er overhovedet ikke noget problem at finde fornuftige og ordentlige biler i det prisleje,« siger han.

Til 50.000 kroner vil du også kunne finde dieselbiler, der ikke har kørt alt for langt, og du kan finde benzinbiler, som kører relativt langt på literen.

»Man får biler med ganske fint sikkerhedsudstyr. Hvis man finder en bil fra omkring 2014 og 2015, sker der virkelig noget på sikkerhedsfronten. 50.000 kroner er en fornuftig prissætning, hvor man ikke er tvunget til tage den første og bedste bil. Her kommer andre mere fornuftige kriterier ind for bilvalget,« siger Jan Lang.

Bedste brugtbil til 75.000 kroner

Hvis budgettet hedder 75.000 kroner, er mulighederne mange. Her er familiebilerne inden for rækkevidde, og de første større biler er også en mulighed.

»I Polo-klassen er der et meget bredt udvalg her. Du kan også finde større familiebiler som Opel Astra, der er 5-6 år gamle. Du vil også kunne finde de første større biler – SUV’ere og lignende – selvom de dog har kørt mange kilometer,« siger Jan Lang.

Han fremhæver en bil som Renault Scenic.

»Det er en MPV, som kan bruges af en større familie. Når vi kigger på prisklasser på Bilbasen, så er der rigtig mange biler til salg fra 75.000 kroner og op til 150.000 kroner – flere end fra de helt billige og til 75.000 kroner,« siger Jan Lang.

Bedste brugtbil til 100.000 kroner

»Når jeg giver anbefalinger til bekendte eller brugere på Bilbasen og andre om køb af brugtbil, så ender jeg faktisk oftest med at anbefale, at man kigger i det leje til omkring 100.000 kroner,« fortæller Jan Lang.

»Her har bilen et ganske højt sikkerhedsniveau. Der er en bred variation af biler, som er brugbare i mange forskellige scenarier. Ved 100.000 kroner er der næsten helt normalt udbud af alle typer af biler, som hvis du skulle vælge en ny. Så er nogle af dem selvfølgelig lidt ældre, men de kan være rigtig gode køb,« siger han.

Han anbefaler blandt andre biler som Ford Focus, Renault Laguna, Skoda Octavia og Opel Vectra. Sidstnævnte kalder han ‘en konge brugtbil med stort bagagerum’.

»Der er en bred vifte af den type biler. Antallet af suv’er og mpv’er er stadig rimelig begrænset, men firmabilsklassen er inden for rækkevidde her,« siger Jan Lang

»Du vil også kunne begynde at kunne finde livsstilsbiler – Mazda MX5 og Peugeot 307CC, ligesom de første biler med automatgear også dukker op,« siger han.