De bedste nye elbiler i 2024

Overvejer du at købe en elbil? Vi har samlet en liste over de bedste nye elbiler i 2024, så du nemt kan få et overblik over de nyeste modeller på det danske marked.

Er du frustreret? Lidt elbilslost? Det er forståeligt, for der har aldrig været så mange elbiler på markedet som netop nu. Og danskerne hopper gladeligt med på vognen. Faktisk er mere end 20 procent af bilerne på de danske veje lige nu elbiler, og tallet ser kun ud til at stige.

Bare i år kommer der 55 helt nye modeller og flere end 150, hvis man medregner facelifts og variationer. Kun ganske få bilmærker har ikke en elbil i porteføljen lige for tiden, og i takt med udviklingen præsenterer de store, kendte bilmærker fra Vesten kun flere og billigere biler.

Men du behøver ikke afsøge hele markedet for at finde ud af, hvad du skal vælge. Vi har samlet en liste til dig lige her med de fem bedste elbiler i 2024.

Volvo EX90

 

Volvos nye storebror i SUV-familien er intet mindre end en fuldelektrisk SUV med syv passagersæder, der ifølge den svenske fabrikant definerer en helt ny æra for sikkerhed. Siden Volvo i 2007 gik ud med en vision om, at ingen måtte komme alvorligt til skade eller blive dræbt i en af deres biler, har deres sikkerhedssystemer udviklet sig markant.

EX90 er Volvos sikreste bil til dato, udstyret med deres avancererede Driver Alert System, der yder støtte under kørslen, hvis det er nødvendigt og samtidig selv bremser bilen, hvis der opstår risiko for kollision.

Den her elbil er på alle ledder og kanter Volvos flagskib på elbilmarkedet. Det kommer også til udtryk i det store batteri på 111 kWh, som er et af de største på markedet.

Det giver en rækkevidde på omkring 600 kilometer, og en lynopladning foregår med op til 250 kW, hvilket giver en opladning fra 10-80 procent på cirka 30 minutter.

Bilen har 517 hestekræfter, et omdrejningsmoment på 910 Nm og kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Med andre ord: Et sandt muskelbundt.

Rækkevidde: Cirka 600.000 kilometer
Startpris: Fra 995.000 kroner
Introduktion: Sommer 2024

 Skoda Enyaq

 

Skoda.jpg

Skoda Enyaq var sidste år den tredjemest solgt elbil i Danmark, og det kan meget vel ændre sig (på den gode måde) med deres nye facelift. Som bekendt er Skoda teknisk set identisk med VW, og Enyaq svarer derfor til en VW ID.4.

Den nye Enyaq har dog fået lidt ekstra plads i bagagerummet og samtidig flere hestekræfter end tidligere – fra 204 til 286. Dermed er det også den hurtigste bil fra den tjekkiske Skoda-fabrik nogensinde: Topfarten ligger på 160 km/t. 

En af årsagerne til Enyaqs store popularitet er givetvis, at designet er mindre futuristisk end hos en del andre elbiler i samme kategori og det giver mange en fornemmelse af noget velkendt og stabilt. Dét går også igen inde i kabinen, der mere eller mindre betjenes med regulære knapper, som man kender det fra ældre modeller.

Enyaq er det rummelige elbilsvalg til hverdagsbrug og oplagt, hvis man foretrækker en relativt velkendt crossover-bil med god rækkevidde.

Rækkevidde: 543 kilometer
Startpris: 349.995 kroner
Introduktion: Primo 2024

Audi A6 e-tron

 

Audi er bare smuk. Det er deres længe ventede A6 e-tron, der er den elektriske udgave af den 30 år gamle A6 stationcar, endnu et bevis på.

Men det er ikke bare design. Tallene, som dog stadig er få, taler for sig selv, og den nye A6 e-tron markerer sig tydeligt på distancen med en rækkevidde på over 700 kilometer.

Også batteriet har fået en overhaling og får nu 800 voltteknologi, som lader med 279 kWh. Konkret betyder det, at det vil tage 10 minutter at lade op til 300 kilometers kørsel.

Hvis man skulle være i tvivl, er Audi A6 e-tron en fuldelektrisk bil i luksusklassen. Se bare de sidespejle! Men form og funktion smelter i den her bil sammen, og det er blandt andet luftmodstandskoefficienten på 0,22, der sikrer, at man kan køre på weekendtur og ferie i denne elbil.

Rækkevidde: Over 700 kilometer
Startpris: Ukendt
Introduktion: Ultimo 2024

BMW i5 Touring

 

2024 bliver også året, hvor tyske BMW præsenterer deres bud på en elektrisk stationcar. 

BMW i5 Touring er udstyret med et 81,2 kWh batteri, der giver den en rækkevidde på mellem 512 og 581 kilometer, afhængig af om man vælger basismodellen eller firehjulstrækkeren.

Som med Volvos EX90 er der smæk på opladningen hos BMW, der lader 10-80 procent af batteriet op på cirka 30 minutter takket være en effekt på 205 kW.

Denne stationcar har 340 hestekræfter i basismodellen, men forventes også at komme i en topmodel med hele 601 hestekræfter.

Der er ikke mange elektriske stationcars på markedet, og indtil nu har kinesiske NIO ET5 Touring stort set haft frit spil, men nu melder BMW sig på banen med vanlig sportslig elegance.

Rækkevidde: 512-581 kilometer
Startpris: Omkring 600.000 kroner
Introduktion: Forår 2024

Hyundai Ioniq 5 N

 

Hyandai.png

 Man skal ikke lade sig snyde af det enkle N, som står sidst i titlen på Hyundais nye Ioniq 5-model. Det betyder nemlig en verden til forskel. Den kommende elbil har nemlig svimlende 650 hestekræfter og en topfart på 260 km/t. 

Ioniq 5 N er en såkaldt performance-model og den første helt elektriske N-model, som er højtydende på alle parametre.

Top Gear kårede den som Car of The Year i 2023 og beskrev den blandt andet som et helt nyt kapitel for elektriske biler. Den kan accellerere fra 0-100 på 3,4 sekunder takket være dens to elmotorer, som drives af et batteri på 84 kWh. Og så kommer den i en allerede ikonisk blå farve.

Det her er med andre ord en elbil, som gør sig bemærket på vejene. Det vides endnu ikke præcist, hvor langt den kører på en fuldopladning, men det er heller ikke pointen at køre langt i denne racerbil. Det er køreglæden.

Rækkevidde: Ukendt
Startpris: Cirka 550.000 kroner 
Introduktion: Forår 2024

Hvis du er interesseret i elbiler, så har vi også følgende artikler om emnet: