De bedste nye elbiler i 2023

Overvejer du at købe en elbil? Vi har samlet en liste over de bedste elbiler her i 2023, så du nemt kan få et overblik over de nyeste elbiler på det danske marked.

Siden 2019 er det kun gået én vej for elbiler: fremad, hurtigere og hurtigere. I 2023 kommer der så mange nye elbiler på markedet, at det kan være svært for selv den mest velorienterede bilkøber at få et overblik.

Faktisk er det kun ganske få bilmærker, der i slutningen af 2023 ikke vil have en elbil i porteføljen.

I 2023 er der derfor en række nye elbiler, som du skal holde øje med. Vi har samlet en liste til dig med de bedste elbiler, så du ikke behøver at afsøge hele markedet for at finde topklasse-modellerne.

imageebw1.png

Foto: Volkswagen

VW ID.7

ID.7 er den nyeste model i rækken af elektriske Volkswagen ID.-modeller. ID.7 bliver en rummelig familiebil på størrelse med den populære Passat, mens designet er en videreførelse af DNA’et fra den elektriske ID.-familie. 

Som alle andre modeller i ID.-familien, er ID.7 baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform, der er udviklet specifikt til elbiler. Bilen vil som standard være udstyret med blandt andet en infotainmentskærm på 15" og head-up-display med nye funktioner.

Startpris: Endnu ukendt
Rækkevidde: Op til 700 km.
Introduktion: Ultimo 2023

Volvo.png

Foto: Volvo

Volvo EX90

Volvos nye, elektriske SUV EX90 er udstyret med teknologi, der ifølge Volvo selv forventes at formindske antallet af ulykker med op til 20% - blandt andet ved hjælp af et af de mest avancerede sensorsystemer på markedet. Systemet består af otte kameraer, fem radarer, 16 ultralydssensorer og en intelligent, nyudviklet sensor.

Volvo EX90 fås med syv sæder og kommer desuden med et nyt infotainmentsystem, der skal sikre, at føreren får den rigtige information på det rigtige tidspunkt. Bilens skærme vil vise føreren, hvad der er brug for i en given situation ud fra det miljø, bilen befinder sig i.

Startpris: Fra 955.000 kr.
Rækkevidde: Op til 590 km.
Introduktion: Forår 2023

Hyundai.png

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 er en sportslig sedan, der er baseret på konceptbilen Prophecy. Bilen kommer med to forskellige batterier – ét på 53 kWh, der giver en rækkevidde på 429 km (WLTP), og et større på 77,4 kWh med en rækkevidde på 614 km (WLTP).

Sidstnævnte batteri kender vi fra Ioniq 5. Batterierne kan lades med hele 239 kW, der optimalt set vil kunne give 351 km rækkevidde på blot 15 minutter.

Ved du hvordan du passer på elbilens batteri?
Læs vores guide til at få elbilens batteri til at holde længst muligt her

Bilens strømlinede udseende og aerodynamiske egenskaber har gjort Ioniq 6 til den bil i Hyundais modelprogram, der med en luftmodstandskoefficient på 0,21 genererer den mindste vindmodstand.

Startpris: Endnu ukendt
Rækkevidde: Op til 614 km.
Introduktion: I løbet af 2023

Fisker.png

Foto: Fisker

Fisker Ocean

En californisk brise er endelig på trapperne. Henrik Fiskers nye elbil Fisker Ocean forventes nemlig at indtage de danske veje i løbet af foråret 2023.

Med en længde på 4,64 meter er Ocean en mellemstor SUV på størrelse med Audi Q4, og den kommer med fem døre, fem sæder og en eller to elmotorer. 

Bilen har soltag i fuld længde – med indbyggede solceller – og kabine skabt delvist af genbrugsmaterialer og plast fra havet. Med et såkaldt ”California-mode” kan man trykke på en knap, og samtlige, otte ruder vil åbne og omdanne SUV’en til en åben cruiser.

Fisker Ocean kommer i tre varianter med rækkevidder på henholdsvis 440, 610 og 630 km.

Ligesom vi kender det fra Tesla vil Fisker Ocean blive solgt direkte til forbrugerne i stedet for at gå igennem forhandlere. Man vil dog kunne se og prøvekøre bilen fra et showroom i København og efterfølgende konfigurere, bestille og betale via Fiskers hjemmeside.

Startpris: Fra 325.000 kr.
Rækkevidde: Op til 630 km.
Introduktion: Foråret 2023

Kia.png

Foto: Kia

Kia EV9

EV9 er Kias helt nye fuldelektriske SUV. Med en længde på knap fem meter og mulighed for tre sæderækker, bliver den en af de største elektriske SUV’er på det danske marked.

EV9 blev i første omgang præsenteret som en konceptbil, der ifølge Kia kunne nå fra 0 til 100 km/t på kun 5 sekunder. Om produktionsmodellen er lige så hurtig, ved vi endnu ikke.

Bilfabrikanten har heller ikke afsløret noget om batteriet, men EV9 skulle efter sigende have en rækkevidde på omkring 540 kilometer. SUV’en bygger på Kias og Hyundais fælles platform til elbiler, som også har udgjort fundamentet for både Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6. En opladning fra 10-80 procent forventes at tage 20-30 minutter.

Startpris: Endnu ukendt
Rækkevidde: Formentlig omkring 540 km.
Introduktion: Første kvartal af 2023

Hvis du er interesseret i elbiler, så har vi også følgende artikler om emnet: