De bedste nye elbiler i 2022

Overvejer du at købe en elbil? Vi har samlet en liste over de bedste elbiler her i 2022, så du nemt kan få et overblik over de nyeste elbiler på det danske marked.

Siden 2019 er det kun gået én vej for elbiler: fremad, hurtigere og hurtigere. I 2022 kommer der så mange nye elbiler på markedet (vi taler over 50 nye modeller!), at det kan være svært for selv den mest velorienterede bilkøber at få et overblik.

Faktisk er det kun ganske få bilmærker, der i slutningen af 2022 ikke vil have en elbil i porteføljen.

I 2022 er der derfor en række nye elbiler, som du skal holde øje med. Vi har samlet en liste til dig med de bedste elbiler, så du ikke behøver at afsøge hele markedet for at finde topklasse-modellerne.

Den nye Polestar 3 som får et unikt Polestar design og autonom styring på motorveje

Polestar 3

Til trods for at Polestar er et forholdsvis nyt bilmærke, har den svensk-kinesiske elbil allerede fået relativt stor succes i Danmark.

Succesen er drevet af Polestar 2, som fra begyndelsen er designet som en Volvo baseret på et konceptdesign til Volvo Concept 40.2. Men med den nye crossover Polestar 3 er der nye boller på suppen.

Polestar 3 får et unikt Polestar-design blandt andet med en lav og spids front, som er kendt fra Polestar-konceptbilen Precept. Den kommer også til at byde autonom styring ved motorvejskørsel takket være klassens bedste LiDAR-sensor og en kraftfuld NVIDIA computerprocessor.

Startpris: Fra 375.000 kr.
Rækkevidde: 500 km.
Introduktion: Ultimo 2022

 
Det nye elektriske folkevognsrugbrød som designmæssigt er baseret på den ikoniske hippie-bus

Volkswagen ID Buzz

Det første Folkevognsrugbrød kom på gaden i 1950, og som tiden er gået har håndværkere, hippier og surfere gjort den buttede Volkswagen til et ikon på vejene. Det har også gjort det dyrt at få fat i selv et godt brugt rugbrød.

Men nu genopstår modellen som den elektriske ID Buzz i 2022.

Det er sparsomt med informationer, men det er sikkert, at ID Buzz vil være baseret på samme platform som ID.3 og ID.4. Det betyder som udgangspunkt en bil med baghjulstræk. Yderligere vil den nye el-bus blive lanceret som både personbil og varebil.

Startpris: Omkring 500.000 kr.
Rækkevidde: 600 km.
Introduktion: 9. marts 2022

BMW i7 kører gennem snedækket landskab. Bilen får hele 640 hestekræfter

BMW i7

BMW arbejder hårdt for at indhente Audi og Mercedes' forspring på elbilmarkedet, og en ny luksus-sedan skal være med til at lukke hullet efter konkurrenterne.

BMW kalder sin elektriske topmodel for i7. Den får ifølge de seneste oplysninger en rækkevidde på helt op til 700 km. Det kan lade sig gøre, fordi BMW vil bruge et batteri på hele 120 kWh. Der vil også komme en mindre model med 80 kWh.

Ved du hvordan du passer på elbilens batteri?
Læs vores guide til at få elbilens batteri til at holde længst muligt her

Ifølge rygterne skulle topmodellen af i7 også få en ret kraftig ydelse: 640 hestekræfter skulle den være udrustet med. Dermed kommer den til at placere sig på siden af den kommende Mercedes-Benz EQS i AMG-versionen.

Startpris: Alt under en million vil være en positiv overraskelse
Rækkevidde: 700 km.
Introduktion: Ultimo 2022

Den nye fuldt elektriske Porsche Macan skal løfte succesen fra Taycan til nye højder

Porsche Macan

Det var ikke en garanteret succes, da Porsche lancerede sin første elbil. Men med Porsche Taycan har Porsche vist, at de kan bygge sjæl og dynamik ind i en elbil.

Derfor er der grund til at glæde sig til lanceringen af Porsches anden fuldt elektriske bil. Planen er, at Porsche præsenterer SUV'en Macan i 2022. Den vil være baseret på samme platform som Taycan og have samme 800 volt-drivlinje. 

Den elektriske Macan kommer i forskellige versioner fra basis over GTS til Turbo.

Startpris: Fra 1,2 mio. kr.
Rækkevidde: 484 km.
Introduktion: Ultimo 2022

Den elektriske Mini Cooper SE som får en opdatering i 2022

Mini Cooper Electric

Den nuværende elektriske Mini Cooper SE er blevet rost for at være en af de sjoveste elbiler på det danske marked, men den er også blevet kritiseret for en lav rækkevidde, primært fordi den ikke er designet som elbil fra begyndelsen.

I 2022 kommer der en helt ny Mini Cooper hatchback, og den er fuldelektrisk og designet med et helt nyt karosseri. Det giver forhåbentlig plads til et større batteri, så rækkevidden kan blive lidt længere.

Prisen skulle ifølge de seneste informationer lande tæt på den samme, som den forrige model. For det får man en elbil med en mængde standardfunktioner til en overkommelig pris.

Startpris: Fra 266.500 kr.
Rækkevidde: 234 km.
Introduktion: Medio 2022

Hvis du er interesseret i elbiler, så har vi også følgende artikler om emnet: